Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Τί φοβοῦνται οἱ Ἰσραηλινοί καί ζητοῦν τήν άπομάκρυνσιν τοῦ Νετανιάχου ;

 

Περισσότεροι από 40 ανώτεροι πρώην ισραηλινοί αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, διάσημοι επιστήμονες και διακεκριμένοι επιχειρηματικοί ηγέτες έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο  Ισαάκ Χέρτζογκ και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αμίρ Οχάνα , απαιτώντας την απομάκρυνση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από το αξίωμα επειδή έθεσε, όπως λένε, «υπαρξιακή» απειλή για η χώρα.

Οι υπογράφοντες στην επιστολή περιλαμβάνουν τέσσερις πρώην διευθυντές των ξένων και εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ, δύο πρώην αρχηγούς των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και τρεις νικητές του βραβείου Νόμπελ.

Η επιστολή κατακεραυνώνει τον συνασπισμό που συγκέντρωσε ο Νετανιάχου για να σχηματίσει την πιο δεξιά κυβέρνηση ποτέ στο Ισραήλ, μαζί με τις άκρως αμφιλεγόμενες προσπάθειές του να αναθεωρήσει το δικαστικό σώμα του Ισραήλ που λένε ότι οδήγησαν σε κενά ασφαλείας που που είχαν ως αποτέλεσμα τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, την πιο θανατηφόρα ημέρα στην ιστορία του Ισραήλ. .

«Πιστεύουμε ότι ο Νετανιάχου φέρει την πρωταρχική ευθύνη για τη δημιουργία των συνθηκών που οδήγησαν στη βάναυση σφαγή περισσότερων από 1.200 Ισραηλινών και άλλων, τον τραυματισμό περισσότερων από 4.500 και την απαγωγή περισσότερων από 230 ατόμων, από τα οποία πάνω από 130 κρατούνται ακόμη στα χέρια της Χαμάς. », γράφει. «Το αίμα των θυμάτων είναι στα χέρια του Νετανιάχου».

«Οι ηγέτες του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της Χαμάς», αναφέρει η επιστολή, «επαίνεσαν ανοιχτά αυτό που σωστά θεώρησαν ως μια αποσταθεροποιητική και διαβρωτική διαδικασία της σταθερότητας του Ισραήλ, υπό την ηγεσία του Νετανιάχου, και άδραξαν την ευκαιρία να βλάψουν και να εξασθενήσουν την ασφάλεια του Ισραήλ».

................

Την περασμένη εβδομάδα ο Νετανιάχου έχει  εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του  στην παλαιστινιακή κυριαρχία για λόγους ασφαλείας, καθώς ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζουν να ζητούν  λύση δύο κρατών .

Οι υπογράφοντες της επιστολής κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι ξόδεψε χρόνια για να στηρίξει τη Χαμάς στη Γάζα σε βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής,που οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι πρέπει να αναζωογονηθεί για να κυβερνήσει τόσο τη Δυτική Όχθη όσο και τη Γάζα.

Το CNN  ανέφερε  ότι για χρόνια το Κατάρ παρέδιδε βαλίτσες γεμάτες μετρητά στη Γάζα με την ευλογία του Νετανιάχου, παρά τις ανησυχίες της κυβέρνησής του. Τα χρήματα προορίζονταν για την πληρωμή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Τώρα παραδίδεται μέσω τραπεζικών εμβασμάτων και όχι σε μετρητά, και μόλις τον περασμένο μήνα, το Κατάρ δήλωσε ότι συνεχίζει να το πληρώνει.

................

Η επιστολή κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, αντ' αυτού «κατηγορεί τους άλλους και υποκινεί εναντίον εκείνων που είχαν αγωνιστεί για να σώσουν την ισραηλινή δημοκρατία από τις καταστροφικές ενέργειες και τα σχέδιά του και τώρα κινητοποιούνται ολόψυχα για να υποστηρίξουν τις εθνικές πολεμικές προσπάθειες του Ισραήλ. ”

Ολοκληρώνεται με μια έκκληση προς τον πρόεδρο του Ισραήλ και τον πρόεδρο της Κνεσέτ να αντικαταστήσουν τον πρωθυπουργό, καθώς και μια προειδοποίηση: «Το ισραηλινό έθνος και η εβραϊκή ιστορία δεν θα σας συγχωρήσουν εάν δεν εκπληρώσετε τη μέγιστη εθνική σας ευθύνη».

η επιστολή επρόκειτο επίσης να διανεμηθεί από τον πρόεδρο στα μέλη της Κνεσέτ που μπορούν να απομακρύνουν και να αντικαταστήσουν έναν πρωθυπουργό.( φωτό)

Πάντως ούτε ο πρόεδρος ούτε ο πρόεδρος της ισραηλινής βουλής έχουν την εξουσία να απομακρύνουν έναν πρωθυπουργό μονομερώς, αλλά η επιστολή επρόκειτο επίσης να διανεμηθεί από τον πρόεδρο στα μέλη της Κνεσέτ που μπορούν να απομακρύνουν και να αντικαταστήσουν έναν πρωθυπουργό.

« Οι σωστοί άνθρωποι πρέπει «να πιάσουν τα χέρια τους στο τιμόνι», είπε ο Τόμερ, πρώην αξιωματούχος της Μοσάντ.

 «Τι συνέβη σε αυτή τη χώρα με πολύ, πολύ έξυπνους ανθρώπους που τώρα οδηγούνται από κάποιους ηλίθιους;» είπε ο Tomer.

«Η λέξη που χρησιμοποιούσαμε στους κύκλους στους οποίους συμμετείχα είναι: χρειαζόμαστε επανεκκίνηση, χρειαζόμαστε επανεκκίνηση».

Ο Νετανιάχου είπε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα  ότι οι πολιτικοί που του ζητούν να παραιτηθεί ζητούν ουσιαστικά ένα παλαιστινιακό κράτος.

Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα αποτελούν το αντικείμενο μιας υπόθεσης γενοκτονίας στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ), που ξεκίνησε από τη Νότια Αφρική και κατηγορεί την ηγεσία της χώρας ότι σκοπεύει  «να επιφέρει την καταστροφή του παλαιστινιακού πληθυσμού της ».

Το Ισραήλ αρνείται τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι ο πόλεμος διεξάγεται για αυτοάμυνα και ότι η ηγεσία του δεν έχει επιδείξει πρόθεση γενοκτονίας.

ὁλόκληρο τό θέμα : ἐδῶ

ἀπό ἐδῶ

Τί φοβοῦνται,λοιπόν, οἱ Ἰσραηλινοί καί ζητοῦν τήν άπομάκρυνσιν τοῦ Νετανιάχου, τό λέει ἡ τελευταία παραγραφος. Στήν οὐσία μέσῳ τῆς συγκεκριμένης ἐπιστολῆς,οἱ Ἰσραηλινοί παραδέχονται πώς πραγματοποιεῖται μία γενοκτονία τοῦ Παλαιστινιακοῦ λαοῦ. Προσπαθοῦν νά διώξουν τίς εὐθύνες ἀπό πάνω τους,τώρα ἑκατό καί πλέον ἡμέρες μετά ἀπό τήν ἀρχή τοῦ μακελειοῦ στήν Παλαιστίνη. 

Ἀλήθεια, ποῦ ἦσαν ὅλοι αὐτοί πού σήμερα δείχνουν νά εἶναι ἀντίθετοι σ᾿ὅ,τι γίνονταν ἐπί τρεῖς καί πλέον μῆνες ; Τότε δέν ἔβλεπαν τί γίνεται ; Δέν διαπίστωναν ὅ,τι σήμερα ὑποστηρίζουν ;

Τέλος πάντων ἡ ὑποκρισία περισσεύει καί κάποιοι τήν χρησιμοποιοῦν μηπως μποροῦν καί σωθοῦν. Σήμερα πού τό μεγαλύτερο μέρος τοῦ κόσμου στέκεται ἀπέναντι στό Ἰσραήλ, πού κατακρίνει καί καταδικάζει αὐτό πού γίνεται,σήμερα πού τό Διεθνές Δικαστήριο εἶναι πολύ κοντά σέ μία καταδικαστική ἀπόφασιν γιά διάπραξιν γενοκτονίας ἔρχονται μέ τήν επιστολή τους κάποιοι " ἐπιφανεῖς" Ἰσραηλινοί νά σώσουν ὅ,τι μπορέσουν,ἀλλά κυρίως νά ξεπλύνουν ἀπό πάνω του τό αἷμα ἑνός ὁλόκληρου λαοῦ. 

Δέν ὑπάρχει ὅμως περίπτωσις. Ἡ Ἱστορία τό ἔχει κατρταγράψει ! 


Ἡ Πελασγική

sxolianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου