Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Μια ανάσα από την Ευρωβουλή οι αγρότες! Βήμα-βήμα ετοιμάζεται μια ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ, vid.

 Θα το πάνε μέχρι τέλους;


Το βελγικό λιμάνι Zeebrugge αποκλείστηκε από χθες, προκαλώντας αδιέξοδο στους γύρω δρόμους καθώς ένα κύμα διαμαρτυριών αγροτών εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη .

Οι αρχές στο λιμάνι της Βόρειας Θάλασσας, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, δήλωσαν ότι όλοι οι δρόμοι πρόσβασης αποκλείστηκαν από τις 5 το απόγευμα (16:00 GMT) της Τρίτης, σε μια διαδήλωση που θα πλήξει το εμπορικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών και των εξαγωγών τροφίμων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Ιρλανδία και Σκανδιναβία.

Ό,τι συμβαίνει πλέον στην Ευρώπη και την ευρύτερη γειτονιά της (βλ. Μέση Ανατολή) πλήττει την οικονομία της και την κάνει φτωχότερη και πολλοί αναρωτιούνται αν η κρίση αυτή υποβοηθά τελικά το επερχόμενο χάος, την πτώση των πολιτικών αρχών και την εγκαθίδρυση νέο, εξίσου όμως, συστημικού διεθνιστικού πολιτεύματος

«Κάθε δρόμος προς και έξω από το λιμάνι είναι αποκλεισμένος. Κανένα φορτηγό δεν μπορεί να μπει μέσα, τα αυτοκίνητα αφήνονται να μπουν και η αστυνομία και ο λιμενάρχης προσπαθούν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο για αυτά τα φορτηγά να περιμένουν στην άκρη του δρόμου», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής για την Αμβέρσα-Zeebrugge.

Οι Βέλγοι αγρότες, όπως οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ρουμάνοι και όλοι οι άλλοι, είναι θυμωμένοι για το αυξανόμενο «πράσινο» κόστος, τις περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ και τις φθηνές εισαγωγές τροφίμων!

Οι Βέλγοι αγρότες απέκλεισαν επίσης μια πλατεία στο κέντρο των Βρυξελλών, λέγοντας ότι θα παραμείνουν στη θέση τους τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, όταν οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθούν στην πόλη για μια σύνοδο κορυφής, καθώς βρίσκονται πλέον μια ανάσα από το Ευρωκοινοβούλιο!

Από την πλευρά τους, Ισπανοί αγρότες δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο κίνημα και θα οργανώσουν διαδηλώσεις τον Φεβρουάριο. Οι βελγικές διαμαρτυρίες ακολουθούν παρόμοιες ενέργειες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας , ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, σχολιάζει το Reuters!

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου