Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Είμαστε στα πρόθυρα ενός Αποκαλυπτικού πολέμου με το Ιράν;

Αμερικανοί νομοθέτες ζητούν στρατιωτικά πλήγματα στο εσωτερικό του Ιράν μετά τη

φρικτή τρομοκρατική επίθεση που άφησε τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Εάν λοιπόν οι ΗΠΑ χτυπήσουν στόχους εντός ιρανικού εδάφους, πώς θα απαντήσουν οι Ιρανοί; Είναι θεωρητικά πιθανό να υποχωρήσουν, αλλά αμφιβάλλω. Όλες οι αεροπορικές επιδρομές που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής εναντίον τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ και τη Συρία δεν τις έχουν κάνει να υποχωρήσουν. Και οι αεροπορικές επιδρομές με τις οποίες έχουμε χτυπήσει τους Χούτι στην Υεμένη δεν τους έκαναν να υποχωρήσουν. Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε πόλεμο στη Μέση Ανατολή και φαίνεται ότι σύντομα θα μπορούσε να πάρει μια αποκαλυπτική τροπή.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή δέχθηκαν επιθέσεις πολλές φορές τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά η επίθεση της Κυριακής ήταν η πρώτη που σκότωσε μέλη του αμερικανικού στρατού …

Τρεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες μπορεί να τραυματιστούν μετά από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσαν την Κυριακή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τις υποστηριζόμενες από το Ιράν ομάδες για την επίθεση, το πρώτο φονικό χτύπημα κατά των αμερικανικών δυνάμεων από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς τον Οκτώβριο και προκάλεσε κύματα σοκ σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο.

Συνολικά, τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δεχθεί επίθεση περισσότερες από 150 φορές από τις 17 Οκτωβρίου…

Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 επιθέσεις από τις 17 Οκτωβρίου σε βάσεις που κατέχονται από αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν με ρουκέτες και μονόδρομα επιθετικά drones, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν.

Όταν κάποιος επιτίθεται στις δυνάμεις σας περισσότερες από 150 φορές, βρίσκεστε σε πόλεμο μαζί τους.

Όποιος πιστεύει το αντίθετο, απλώς έχει αυταπάτες.

Σε απάντηση στην επίθεση της Κυριακής, ο Τζο Μπάιντεν είπε στον κόσμο ότι «θα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο της επιλογής μας» …

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία – θα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο της επιλογής μας», είπε.

Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν ήταν αρκετά ισχυρό για πολλά Ρεπουμπλικανικά γεράκια στο Κογκρέσο. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα αποσπάσματα τους που έχουν συγκεντρωθεί από τον Axios …

-Mitch McConnell: Η μειοψηφία της Γερουσίας Mitch McConnell (R-Ky.) ζήτησε «σοβαρό, εξοντωτικό κόστος» για το Ιράν, «όχι μόνο για τους πληρεξούσιους τρομοκράτες πρώτης γραμμής, αλλά και για τους Ιρανούς χορηγούς τους που φορούν αμερικανικό αίμα ως σήμα τιμής. ”

-Lindsey Graham:  Ο γερουσιαστής Lindsey Graham (RS.C.), δήλωσε σε δήλωσή του ότι οι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι ΗΠΑ σε ιρανούς πληρεξουσίους εκτός Ιράν «δεν θα αποτρέψουν την ιρανική επιθετικότητα», ζητώντας «να χτυπηθούν σημαντικοί στόχοι μέσα στο Ιράν».

-Tom Cotton: «Η μόνη απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις πρέπει να είναι τα καταστροφικά στρατιωτικά αντίποινα κατά των τρομοκρατικών δυνάμεων του Ιράν, τόσο στο Ιράν όσο και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο γερουσιαστής Tom Cotton (R-Ark.). «Οτιδήποτε λιγότερο θα επιβεβαιώσει τον Τζο Μπάιντεν ως έναν δειλό που δεν αξίζει να είναι αρχιστράτηγος».

-John Cornyn:  Ο γερουσιαστής John Cornyn, σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, είπε: «Στοχοποιήστε την Τεχεράνη», διευκρινίζοντας αργότερα ότι θέλει οι ΗΠΑ να χτυπήσουν το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. και τον κλάδο της Quds Force.

Εντάξει, ας φανταστούμε λοιπόν ότι ο Μπάιντεν κάνει ό,τι θέλουν.

Θα απαντούσαν οι Ιρανοί εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στην περιοχή;

Και πώς θα απαντούσαμε αν οι Ιρανοί έκαναν μια τέτοια κίνηση;

Όσον αφορά τη γεωπολιτική, πρέπει πάντα να σκέφτεται κανείς πολλές κινήσεις μπροστά.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους πιο εξέχοντες πολιτικούς του Ισραήλ προειδοποιεί ότι το Ιράν έχει γίνει «νόμιμος στόχος» για τους ισραηλινούς πυραύλους…

Το Ιράν είναι πλέον «νόμιμος στόχος» για τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις, δήλωσε στην Telegraph ένας από τους υψηλότερους υπουργούς της χώρας, αυξάνοντας την προοπτική ενός ολοκληρωτικού πολέμου με την Τεχεράνη.

Σε μια ευρεία συνέντευξη, ο Nir Barkat, υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, είπε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη δεν θα επιτραπούν ποτέ ξανά να εργαστούν στη χώρα και θα αντικατασταθούν από περισσότερους από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου εισαγόμενων ξένων εργαζομένων.

Παραπονέθηκε επίσης ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν είχε γίνει αρκετά επιθετικά.

Εκείνοι που ζητούν στρατιωτικά πλήγματα κατά στόχων στο εσωτερικό του Ιράν υποθέτουν ότι οι Ιρανοί κατέχουν μόνο συμβατικά όπλα.

Τι γίνεται όμως αν αυτό δεν είναι αλήθεια;

Στην πραγματικότητα, για πολύ καιρό υπήρξαν πολλοί που προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Οι Ιρανοί δεν μας δείχνουν όλα τα χαρτιά τους και προετοιμάζονται για αυτή την αναμέτρηση εδώ και δεκαετίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι Ιρανοί μόλις εκτόξευσαν τρεις νέους δορυφόρους στο διάστημα…

Το Ιράν λέει ότι έχει εκτοξεύσει με επιτυχία τρεις γηγενείς δορυφόρους σε τροχιά χρησιμοποιώντας τον πύραυλο φορέα Simorgh, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η χώρα στέλνει ταυτόχρονα τρεις δορυφόρους στο διάστημα.

Οι δορυφόροι που εκτοξεύτηκαν νωρίς την Κυριακή περιλαμβάνουν τον Mahda, βάρους 32 κιλών, και δύο νανοδορυφόρους, τον Keyhan 2 και τον Hatef 1, βάρους μικρότερου των 10 κιλών, που αποστέλλονται σε ελάχιστη τροχιά 450 χιλιομέτρων (279 μίλια) και μέγιστο 1.100 χλμ. 683,5 μίλια), ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την πτέρυγα δημοσίων σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας.

Ο δορυφορικός φορέας Simorgh που μετέφερε τους τρεις δορυφόρους στο διάστημα έχει αναπτυχθεί από το υπουργείο Άμυνας του Ιράν, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Πιστεύεται ότι αυτοί οι δορυφόροι έχουν σταλεί σε τροχιά με σκοπό την καθοδήγηση βαλλιστικών πυραύλων.

Είμαστε τόσο κοντά στο αδιανόητο. Μόλις οι πύραυλοι αρχίσουν να πετούν σε όλη την περιοχή, η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Εν τω μεταξύ, οι Κινέζοι συνεχίζουν να ερευνούν τις άμυνες της Ταϊβάν …

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι πάνω από 30 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη κατευθύνθηκαν προς τη χώρα της, εκτός από πλοία του πολεμικού ναυτικού.

Τριάντα τρία αεροσκάφη στάλθηκαν από τον Κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το αεροσκάφος περιελάμβανε μαχητικά SU-30.

Μια αποκαλυπτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα έδινε στην Κίνα την τέλεια ευκαιρία να προσπαθήσει να «επανενωθεί» με την Ταϊβάν με τη βία.

Ας παρακολουθούμε λοιπόν στενά τους Κινέζους.

Και ας μην ξεχνάμε τους Ρώσους. Το Σαββατοκύριακο, πήραν ακόμη περισσότερο έδαφος από τους Ουκρανούς.

Αυτή είναι μια εποχή «πολέμων και φημών πολέμων» και όσοι είναι εξοικειωμένοι με τη δουλειά μου δεν θα εκπλαγούν όταν ακούσουν ότι πιστεύω ότι τα πράγματα θα κλιμακωθούν πολύ αργότερα φέτος.

Πρέπει να ελπίζουμε για ειρήνη, αλλά πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για πόλεμο.

Γιατί ο πόλεμος έρχεται σίγουρα και θα ταρακουνήσει δισεκατομμύρια από την τωρινή κατάσταση του εφησυχασμού τους.

Το νέο βιβλίο του Michael με τίτλο  «Chaos»  είναι διαθέσιμο  σε χαρτόδετο βιβλίο  και  για το Kindle  στο Amazon.com και μπορείτε να δείτε το νέο του ενημερωτικό δελτίο Substack  εδώ .

theeconomiccollapseblog.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου