Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Μια εποχή πολέμων και φήμες για πολέμους, λιμούς, επιδημίες και μεγάλες φυσικές καταστροφές.Σε κάποιο επίπεδο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν αυτό που

έρχεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πωλήσεις τροφίμων έκτακτης ανάγκης είναι σε επίπεδα ρεκόρ, οι εκπομπές για την επιβίωση είναι από τις πιο δημοφιλείς στην τηλεόραση και ο Mark Zuckerberg χτίζει ένα «αυτοσυντηρούμενο καταφύγιο της μοίρας» στη Χαβάη. Εκατομμύρια από εμάς συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε στο χείλος ενός εξαιρετικά χαοτικού κεφαλαίου στην ανθρώπινη ιστορία. Φυσικά τα τελευταία αρκετά χρόνια ήταν ήδη αρκετά άγρια, αλλά πιστεύω ότι τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας θα φέρουν τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Πριν από μερικά χρόνια, ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» δεν ήταν καν στον ορίζοντα, αλλά τώρα οι συγκρούσεις ξεσπούν σε όλο τον πλανήτη και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν αποκαλυπτική γλώσσα για να περιγράψουν αυτό που αντιμετωπίζουμε.

Για παράδειγμα, τα ακόλουθα προέρχονται από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Yahoo News με τίτλο «Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει πιο κοντά στον Αρμαγεδδώνα, το τέλος των ημερών δεν φαίνεται και τόσο μακρινό»…

Από την κορυφή του λόφου Megiddo, υπάρχει μια υπέροχη θέα στη Δυτική Όχθη, όχι περισσότερο από δύο μίλια μακριά.

Προς τα βόρεια, οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ - συνολικά περίπου 160.000 από αυτές - είναι στραμμένες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ στο νότο, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δίνουν μανιασμένες μάχες με τη Χαμάς σε έναν πόλεμο που διαρκεί σχεδόν τέσσερις μήνες.

Το Ισραήλ είναι στα άκρα. Στο Megiddo, ακριβώς στη μέση της χώρας και τώρα που φιλοξενεί έναν τεράστιο αρχαιολογικό χώρο, υπάρχει μια αίσθηση προαισθήματος που διαπερνά την περιοχή.

 Το να δω ένα άρθρο στο Yahoo News χρησιμοποιώντας τη λέξη "Armageddon" τράβηξε πραγματικά την προσοχή μου.

Όταν το Ισραήλ μετακινηθεί στο νότιο Λίβανο για να σπρώξει τη Χεζμπολάχ βόρεια του ποταμού Λιτάνι, τα πράγματα θα τρελαθούν στη Μέση Ανατολή.

Και αναφέρεται ότι μονάδες των IDF στο βορρά έχουν εμπλακεί σε «αυστηρή εκπαίδευση» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη σύγκρουση…

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) συμμετείχαν σε αυστηρή εκπαίδευση στη βόρεια ταξιαρχία εφεδρικών αλεξιπτωτιστών για να ενισχύσουν την ετοιμότητα κατά μήκος των βόρειων συνόρων.

Οι ασκήσεις, μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, συμμετείχαν στη Βόρεια Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών (226), μια κρίσιμη μονάδα εντός του σχηματισμού «Hempetz» (146).

Οι στρατιώτες αντιμετώπισαν δύσκολες χειμερινές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της βροχής και της ομίχλης, καθώς ασκούσαν τακτικές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Η εκπαίδευση κάλυψε διάφορες μονάδες, από μικρότερες διμοιρίες έως μεγαλύτερες ομάδες τάγματος, ενσωματώνοντας διαφορετικές δυνάμεις όπως τανκς, πεζικό, μηχανική και πυροβολικό.

 Στην άλλη άκρη του πλανήτη, οι Κινέζοι έχουν εντείνει την «εκστρατεία εκφοβισμού» τους κατά της Ταϊβάν…

Η Λαϊκή Δημοκρατία αύξησε την εκστρατεία εκφοβισμού της τις εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές αυτού του μήνα, στις οποίες εκλέχτηκε ο φιλοαμερικανός Λάι Τσινγκ-τε.

Το Πεκίνο στέλνει κατασκοπευτικά μπαλόνια στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν σχεδόν καθημερινά, τόσο πριν όσο και αμέσως μετά την ψηφοφορία, σε μια κίνηση που οι γεωπολιτικοί αναλυτές προτείνουν ότι είναι μια προσπάθεια αποδυνάμωσης των εκκλήσεων για ανεξαρτησία του νησιού.

 Ο πόλεμος θα προκαλέσει τόσους θανάτους και καταστροφές τα επόμενα χρόνια.

Και θα κάνει την ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια επισιτιστική μας κρίση ακόμη χειρότερη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αντιμετωπίζουμε τώρα μια «τέλεια καταιγίδα» που έχει δημιουργήσει «μια κρίση πείνας πρωτοφανών διαστάσεων»…

Οι συγκρούσεις, οι οικονομικοί κλυδωνισμοί, η κλιματική αλλαγή και οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και των λιπασμάτων συνδυάζονται όλα σε μια τέλεια καταιγίδα για να δημιουργήσουν μια κρίση πείνας άνευ προηγουμένου. Αυτήν τη στιγμή, σε μερικά από τα πιο πεινασμένα μέρη σε όλο τον κόσμο, απλώς δεν υπάρχει αρκετό φαγητό για να ταΐσει τον πληθυσμό.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά βρισκόμαστε στη μέση της χειρότερης παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία αυτή τη στιγμή.

Και σύμφωνα με την ΕΕ , ο αριθμός των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια το 2023 εκτινάχθηκε 10 τοις εκατό υψηλότερα από το επίπεδο ρεκόρ του 2022…

Η παγκόσμια επισιτιστική κρίση επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το 2023, επιμένουν επίπεδα ρεκόρ οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας λόγω παρατεταμένων επισιτιστικών κρίσεων και νέων σοκ. Σε 48 χώρες, 238 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας – 10% περισσότερα από το 2022.

Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Καθώς τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων γίνονται ακόμη πιο στενά, θα δούμε τελικά σοβαρούς λιμούς σε όλο τον πλανήτη .

Τα τελευταία χρόνια, οι λοιμοί που εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά σε όλο τον κόσμο ήταν επίσης ένα σημαντικό θέμα.

Πριν λίγες μέρες έγραψα για την τρελή έκρηξη των κρουσμάτων ιλαράς που βλέπουμε στην Ευρώπη και αλλού.

Σε αυτό το άρθρο, ήθελα να αναφέρω την ταχεία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Τους τελευταίους δύο μήνες, τα κρούσματα γρίπης των πτηνών είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περισσότερων από 1 εκατομμυρίου κοτόπουλων και γαλοπούλων μόνο σε αυτήν την πολιτεία…

Ένα χρόνο αφότου η γρίπη των πτηνών οδήγησε σε ρεκόρ τιμών αυγών και εκτεταμένες ελλείψεις, η ασθένεια που είναι γνωστή ως υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών προκαλεί όλεθρο στην Καλιφόρνια, η οποία γλίτωσε από το προηγούμενο κύμα εστιών που κατέστρεψε τις πτηνοτροφικές μονάδες στα Μεσοδυτικά.

Ο εξαιρετικά μεταδοτικός ιός έχει ρημάξει την κομητεία Sonoma, όπου οι αξιωματούχοι έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τους τελευταίους δύο μήνες, σχεδόν δώδεκα εμπορικές φάρμες χρειάστηκε να καταστρέψουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο πτηνά για να ελέγξουν την επιδημία, προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους.

Συνολικά, περισσότερα από 82 εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες έχουν αφανιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή της πανδημίας της γρίπης των πτηνών.

Έτσι, αν αναρωτιέστε γιατί τα πουλερικά κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό,τι κάποτε, τώρα ξέρετε.

Τα τελευταία χρόνια ήταν επίσης μια εποχή μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο αριθμός των φυσικών καταστροφών δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ …

Οι περιβαλλοντικές καταστροφές και οι φυσικές καταστροφές θα πρέπει να ανησυχούν τους εργαζόμενους, ειδικά αφού αυτά τα περιστατικά κόστισαν στην παγκόσμια οικονομία 380 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2023, σύμφωνα με έκθεση της Aon.

Αυτό το ποσοστό είναι 22% πάνω από τον μέσο όρο του 21ου αιώνα.

Συνολικά, υπήρξαν 398 αξιοσημείωτα γεγονότα καταστροφών το 2023. Και τα γεγονότα οικονομικών ζημιών ύψους 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί, ξεπερνώντας τον ετήσιο μέσο όρο των 42.

Περιττό να πούμε ότι αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα είναι απλώς μια προεπισκόπηση των μελλοντικών αξιοθέατων.

Πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο καταστροφικές φυσικές καταστροφές βρίσκονται στο δρόμο.

Εάν ζείτε στη δυτική ακτή, την ανατολική ακτή ή στη ζώνη ρηγμάτων της Νέας Μαδρίτης, θα θέλετε να είστε σε εγρήγορση για τυχόν ασυνήθιστο κούνημα από αυτό το σημείο και μετά.

Πρόκειται να εισέλθουμε σε μια από τις πιο κομβικές στιγμές σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

Και τόσοι πολλοί από εμάς μπορούμε να αισθανθούμε ότι η καταστροφή πλησιάζει.

Θα σας ενθαρρύνω να προετοιμαστείτε όσο μπορείτε, γιατί αυτό δεν είναι παιχνίδι.

Το νέο βιβλίο του Michael με τίτλο  «Chaos»  είναι διαθέσιμο  σε χαρτόδετο βιβλίο  και  για το Kindle  στο Amazon.com και μπορείτε να δείτε το νέο του ενημερωτικό δελτίο Substack  εδώ .

endoftheamericandream.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου