Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Νομοθετούν τον θρησκευτικό γάμο ομοφυλοφίλων και τον Γονέα 1-2.

Νομοθετούν: Του Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης όδευε προς το τέλος του. Ο

Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στον οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε με απόφασή του που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, την αρμοδιότητα θεμάτων ΛΟΑΤΚΙ (εισάγοντας θετική διάκριση προς όφελος μιας κοινωνικής ομάδας, εις βάρος άλλων), είχε μόλις ολοκληρώσει την εισήγησή του προς τους συναδέλφους του. Αίφνης ξέσπασε σε λυγμούς. Και αμέσως εξήγησε στους εμβρόντητους υπουργούς ότι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, λόγω της οικογενειακής του κατάστασης. «Πώς θα αντίκρυζα τα τρία ανήψια μου που είναι ομοφυλόφιλοι, αν δεν έφερνα εις πέρας αυτήν την πρωτοβουλία; Τι θα τους έλεγα;», αποκάλυψε. «Χμμμ, ο νομοθέτης μεροληπτεί, καθώς έχει… ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ρύθμιση, αυτό λέγεται και σύγκρουση συμφερόντων», σχολίασε ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ψιθυριστά.. Και πρόσθεσε:

«Μου λένε ότι και άλλο μέλος της ομάδας που συνέταξε τις ρυθμίσεις της επιτροπής για τους ΛΟΑΤΚΙ, έχει επίσης ενδιαφέρον να μεροληπτήσει. Πρόκειται για καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία ζει επίσης με την σύντροφό της και έχει αποκτήσει και παιδί. Κάνει μάλιστα καριέρα αυτή την περίοδο σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ως… ανεξάρτητη εμπειρογνώμων». Οι εκπλήξεις για τα μέλη της κυβέρνησης όμως, αλλά και για τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν σταμάτησαν εκεί. Αντιθέτως, μόλις άρχιζαν. Με την ανάγνωση του Νομοσχεδίου! Το οποίο σε μυστικά σεμινάρια βουλευτών της ΝΔ των τελευταίων 24ώρων, σε συνδυασμό με όλα όσα αναφέρει το πόρισμα της Επιτροπής Σισιλιάνου, τους φέρνει αντιμέτωπους με δυσάρεστες εκπλήξεις! Τις οποίες και μοιράστηκαν μαζί μας!

Έκπληξη Νο1: Το νομοσχέδιο Σκέρτσου, δεν θεσπίζει μόνο τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Θεσπίζει και θρησκευτικό γάμο για όσες κοινότητες θέλουν να τον τελέσουν! Η πανηγυρική ανάρτηση που έκανε ο γνωστός ακτιβιστής σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ, και όχι μόνο, Βασίλης Σωτηρόπουλος, είναι εξαιρετικά αποκαλύπτική. Έγραψε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά από μελέτη του νομοσχεδίου:

«Τελικά επικράτησε η νομική σύνεση και το νομοσχέδιο δεν περιορίζει τον γάμο σε «πολιτικό». Η ρύθμιση του γάμου είναι ενιαία, είτε το ζευγάρι επιλέξει τον πολιτικό, είτε τον θρησκευτικό γάμο (για τα δόγματα βέβαια που ιερολογούν θρησκευτικό γάμο). Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η σύναψη γάμου έχει ληξιαρχικές συνέπειες ενιαίες και με αυτή την έννοια από πλευράς αστικού δικαίου και οι δυο μορφές τέλεσης εμπίπτουν σε ενιαία πολιτισμική ρύθμιση.

»Χαίρομαι που επικράτησε η ενιαία ρύθμιση, υπέρ της οποίας έχω επιχειρηματολογήσει για σειρά ετών, χωρίς όμως να έχει γίνει ευρέως αντιληπτό το νόημα της. Υπάρχουν ζευγάρια που ήδη έχουν παντρευτεί θρησκευτικά στο εξωτερικό και αυτοί οι γάμοι πρέπει επίσης να αναγνωρίζονται από την ελληνική πολιτεία, χωρίς να τις/τους υποχρεώνει να τελέσουν εκ νέου κι εξ αρχής “πολιτικό” γάμο. Υπάρχουν και εκκλησίες που ιερολογούν ΛΟΑΤΚΙ+ γάμους και αυτές θα αποκλείονταν εάν ο νομοθέτης ενέμενε στον πολιτικό γάμο. Υπάρχει επίσης και η Εκκλησία της Ελλάδος που έχει κι αυτή το δικαίωμα, όταν έρθει ο καιρός βέβαια, να ιερολογεί γάμους ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλειστεί νομοθετικά. Πρόκειται για μια θετική πτυχή του νομοσχεδίου».

Πράγματι, ο κ. Σωτηρόπουλους έχει δίκιο: Το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, αναδιατυπώνει το άρθρο 1350 του Αστικού Κώδικα ως εξής: «Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δυο προσώπων ιδίου ή διαφορετικού φύλου. Δεν υπάρχει η λέξη ”πολιτικός” πριν την λέξη ”γάμος’‘». Η αποκαλυπτική αυτή ανάρτηση του γνωστού δικηγόρου, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι δεν θα νομοθετήσει τον θρησκευτικό γάμο ομοφυλοφίλων, αλλά τον πολιτικό. Εκθέτει και τον Αρχιεπίσκοπο, του οποίου η εξαγγελία, χωρίς απόφαση της Ιεραρχίας για τις μελλοντικές βαπτίσεις τέκνων ομοφυλοφίλων, χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Pride FM», ως «απόφαση συμπερίληψης».

Καταργεί τις έννοιες «πατέρας» και «μητέρα»

Έκπληξη Νο2: Το νομοσχέδιο καταργεί εντελώς τις έννοιες «πατέρας» και «μητέρα» ακόμα και για ομοφυλόφιλα ζευγάρια. και μέσω του άρθρου για το διπλό επώνυμο των παιδιών, εισάγει από την πίσω πόρτα τις έννοιες «Γονέας 1» και «Γονέας 2». Για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα νομοθετηθούν. Κι όμως! Το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που τροποποιεί το άρθρο 1505 του Αστικού Κώδικα αναφέρει το εξής:

«Στην παράγραφο 3 του άρθρου 1505 του Αστικού Κώδικα, περί των επωνύμων των τέκνων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στο πρώτο εδάφιο, η φράση ”έχουν για επώνυμο, το επώνυμο του πατέρα τους” (αν οι γονείς παραλείψουν να δηλώσουν επώνυμο), αντικαθίσταται από τη φράση ”έχουν σύνθετο επώνυμο, αποτελούμενο από το επώνυμο των δύο γονέων τους”». Είναι ξεκάθαρο ότι η έννοια «πατέρας» καταργείται στο οικογενειακό μας δίκαιο και αντικαθίσταται από την έννοια «δύο γονέων». Του Γονέα 1 και του Γονέα 2. Ιδού το δεύτερο ψέμα του πρωθυπουργού.

Έκπληξη Νο3: Το νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με το πόρισμα Σισιλιάνου της Επιτροπής ΛΟΑΤΚΙ, ανοίγει ξεκάθαρα τον δρόμο για την καθιέρωση της παρένθετης μητρότητας και για ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ. Το πόρισμα αυτό υποδεικνύει την νομική οδό για την απόκτηση τέκνου και στο μέλλον (δεν ρυθμίζει απλά τις εκκρεμείς υποθέσεις), ενώ ο νόμος ρυθμίζει πως θα δηλώνονται τα παιδιά στο ληξιαρχείο, χωρίς να αναφέρει τίποτα για παρένθετη μητρότητα. Ιδού πώς συντελείται η μεθόδευση:

Στο κεφάλαιο «Ζητήματα οικογενειακού δικαίου (πολιτικός) Γάμος-Συγγένεια», η Επιτροπή Σισιλιάνου, στην οποία συμμετείχαν όλοι όσοι βλέπουμε στα κανάλια (Λίνα Παπαδοπούλου, Στέλλα Μπελλιά, Απόστολος Καραμπαϊρης κ.α), αναφέρει ρητώς:

«Ως προς το θέμα της ιατρικώς βοηθούμενης αναπαραγωγής μια πρόταση για ευρύτερη αναθεώρηση του πλαισίου που θα περιλάμβανε και ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα υπέρβαινε ενδεχομένως την εντολή που έχει λάβει η παρούσα επιτροπή. Επισημαίνεται ωστόσο ότι, στο πλαίσιο μιας συμπεριληπτικής πρότασης βασιζόμενης στην αρχή της ισότητας, η διασταλτική ερμηνεία της προϋπόθεσης της αδυναμίας αναπαραγωγής-προϋπόθεση που διέπει την εν γένει ρύθμιση του ζητήματος- θα κάλυπτε και τα πρόσωπα που βρίσκονται σε ομοφυλόφιλη σχέση».

Διασταλτική ερμηνεία

Αναγνώριση παρένθετης μητρότητας για ομοφυλόφιλα ζευγάρια με διασταλτική ερμηνεία λοιπόν! Ποιος θα κάνει την ερμηνεία αυτή μετά από κατάθεση πιστοποιητικού ανικανότητας από τους ΛΟΑΤΚΙ; Στην υπόθεση των ταυτοτήτων το 2001 την γνωμοδότηση για την κατάργηση του θρησκεύματος την έκανε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Στην υπόθεση της παρένθετης μητρότητας θα την κάνουν η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Συνήγορος του Πολίτη. Χωριστά ή και μαζί, έπειτα από προσφυγές.

Μετά από αναγνώριση του δικαιώματος στην παρένθετη μητρότητα από τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα πράγματα είναι ρυθμιζόμενα και ο δρόμος ανοικτός. Στο άρθρο 5 ορίζεται: «ο καθορισμός υποχρέων προς δήλωση των γεννήσεων». Αυτοί είναι: α) καθένας εκ των γονέων, β) ο/η γιατρός και γ) ο μαιευτής/η μαία και οιοσδήποτε παρευρίσκονταν κατά την διάρκεια του τοκετού».

Το αρχικό άρθρο 21 του νόμου 344/1976 που όριζε τους υπόχρεους, ανέφερε μεταξύ αυτών ως υπόχρεο στο σημείο α) «ο πατήρ». Η λογική του συμπλήρωση θα ήταν για γάμους ομοφυλοφίλων «ο πατήρ ή η μήτηρ». Για να μην τεθεί όμως το ζήτημα να δηλώνεται το παιδί από την παρένθετη μητέρα (που είναι η πραγματική), ο νέος ορισμός καθιερώνει την ορολογία «καθένας εκ των δύο γονέων». Γονέας 1 και Γονέας 2.

Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κοιμάται τον ύπνο του αδίκου. Έχει το νου του στις «ιερές μπίζνες», για τους οποίους είχε μιλήσει υπερήφανα μάλιστα το καλοκαίρι σε καθημερινή εφημερίδα και στην ανταλλαγή της χαλαρής του στάσης στο θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων, με την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Ειδικώς για το …«Σχιστό». Μια λέξη που παραπέμπει σε πολλές έννοιες: Από το ψυχικό εκκλησιαστικό σχίσμα έως τις …διάτρητες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δυστυχώς, έχουμε αντιστροφή κατά τους εκκλησιαστικούς όρους: Αντί να κάνει «υπακοή» ο πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό. Για ακόμα μια φορά…

Δεν χρειάζεται νόμος, αλλά μια απλή εγκύκλιος

Δεν τελειώσαμε εδώ όμως! Το πόρισμα της επιτροπής Σισιλιάνου, εκθέτει την κυβέρνηση σε δύο ακόμα σημεία. Ισχυρίζεται ότι νομοθετεί για να δώσει δικαιώματα σε τέκνα ήδη νυμφευμένων ομοφυλόφιλων ζευγαριών στο εξωτερικό. Το πόρισμα όμως λέει ότι δεν χρειάζεται νόμος, αλλά μια απλή εγκύκλιος για την κατοχύρωση τους, με εκδίδουσα αρχή το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Το ζήτημα της αναγνώρισης της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως, δεν απαιτεί απαραίτητα νομοθετική ρύθμιση, αλλά επιλύεται και άμεσα, με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς το ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών που θα προσδιορίζει ότι επιτρέπονται οι μεταγραφές σε ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών ομογονεϊκών οικογενειών που έχουν εκδοθεί νομίμως σε άλλη χώρα».

Και άλλο ψέμα λοιπόν! Δεν είναι όμως το τελευταίο. Ο δημόσιος διάλογος για τον γάμο, διαμορφώθηκε και από ένα συναισθηματικό θέμα. Τη θα απογίνει το παιδί ομοφυλόφιλης οικογένειας, μη αναγνωρισμένο, αν πεθάνει ο ένας απότους δυο γονείς; Η Επιτροπή Σισιλιάνου προτείνει απλή ψήφιση μεταβατικής διάταξης για την αναγνώριση του ετέρου γονέα, ενώ σε ότι αφορά την επικοινωνία αυτή, μπορεί να καλυφθεί με το νέο άρθρο 1520 του Αστικού Κώδικα, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον νόμο για την συνεπιμέλεια.

Επικουρικά, ο Αστικός Κώδικας προβλέπει και άλλες λύσεις για να αναγνωριστούν στον έτερο γονέα δικαιώματα για την επιμέλεια του παιδιού σε περίπτωση θανάτου, με βάση την βούληση του διαθέτη. Τι συνεπάγεται τελικά από όλα αυτά;

Ότι ο αληθινός στόχος της Κυβέρνησης είναι να νομοθετήσει με στρεψοδικίες το πολιτικό και θρησκευτικό γάμο μετά τεκνοθεσίας, να καταργήσει τις έννοιες «πατέρας» και «μητέρα» και να τις αντικαταστήσει με τις έννοιες «δυο γονείς». Γονέας 1 και Γονέας 2 δηλαδή…. Τα στοιχεία της έρευνας του NBC παρακάτω, δείχνουν ότι αυτές οι οικογένειες αναπαράγουν κυρίως το ομοφυλόφιλο πρώτυπο.

«Τα παιδιά λεσβιών γονέων είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν έλξη για το ίδιο φύλο»

Τα παιδιά λεσβιών γονέων, είναι λιγότερο πιθανό να ταυτιστούν ως ετεροφυλόφιλοι όταν ενηλικιωθούν και πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν έλξη για το ίδιο φύλο, σύμφωνα με μια μακροχρόνια μελέτη του Ινστιτούτου Williams στην Νομική Σχολή του U.C.L.A., μια δεξαμενλη σκέψης που επικεντρώνεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και το φύλο.

Έως και 6 εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους ή τρανς γονείς, σύμφωνα με το ινστιτούτο και η μελέτη του διαπίστωσε ότι «οι γυναίκες και οι άρρενες απόγονοι λεσβιών γονέων ήταν πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν έλξη για το ίδιο φύλο, ταυτότητα της σεξουαλικής μειονότητας και εμπειρία του ίδιου φύλου.

» Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι ενήλικοι απόγονοι από προγραμματισμένες λεσβιακές οικογένειες μπορεί να είναι πιο πιθανό από συνομήλικους τους να επιδείξουν διαφορετικότητα στη σεξουαλική έλξη, την ταυτότητα και την έκφραση», ανέφερε η έκθεση. Η μελέτη χρησιμοποιεί την National Longitudinal Lesbian Family Study, την μακροβιότερη μελέτη σε πραγματικό χρόνο για οικογένειες σεξουαλικών μειονοτήτων-γονέων στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1986 και παρακολουθεί τους απογόνους λεσβιών γονέων από την σύλληψη ως την ενηλικίωσή τους. Για αυτήν την έκθεση, 76 παιδιά λεσβιών γονέων, τώρα όλα ενήλικες κοντά στις ηλικίες των 25-30 ετών, ρωτήθηκαν για την σεξουαλική έλξη, την ταύτιση και την συμπεριφορά τους.

Για σύγκριση, οι ερευνητές ταίριαξαν δημογραφικά αυτούς τους απογόνους με 25χρονους συμμετέχοντες στην Εθνική Έρευνα για την Οικογενειακή Ανάπτυξη (NSFG). Από τα 76 παιδιά λεσβιών γονέων, το 70% των θηλυκών και το 90% των ανδρών ταυτοποιήθηκαν ως «ετερόφυλοι ή στρέιτ», σε σύγκριση με το 88% των γυναικών και το 98% των ανδρών στην δημογραφικά ταιριαστή ομάδα NSFG.

Επί πλέον, το 54% των γυναικών και το 33% των ανδρών με λεσβίες γονείς ανέφεραν ότι είχαν ομοφυλοφιλική σεξουαλική εμπειρία μεταξύ 17-25 ετών, σε σύγκρισή με το 18% των γυναικών και το 5% των ανδρών στην ομάδα NSFG…

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»

primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου