Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Αυτοκινούμενα περιπολικά της αστυνομίας δοκιμάζονται στους δρόμους του Πεκίνου.

Πεκίνο, 16 Ιανουαρίου (Xinhua) -- Το γραφείο της περιοχής επίδειξης αυτόνομης οδήγησης υψηλού επιπέδου του Πεκίνου ξεκίνησε την Τρίτη μια οδική δοκιμή μη επανδρωμένων περιπολικών αυτοκινήτων της αστυνομίας, την πρώτη του είδους της στην Κίνα.

Δεκαπέντε αυτοκινούμενα περιπολικά, εξοπλισμένα με φώτα που αναβοσβήνουν, βγήκαν στους δημόσιους δρόμους της περιοχής επίδειξης αυτόνομης οδήγησης, εκτελώντας όλο το εικοσιτετράωρο αστυνομικά καθήκοντα σε συντονισμό με αξιωματικούς από το τμήμα Daxing του δημοτικού γραφείου δημόσιας ασφάλειας του Πεκίνου.

Τα καθήκοντα που δοκιμάζονται περιλαμβάνουν περιπολίες, διασφάλιση της ασφάλειας για εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, δημόσιες ανακοινώσεις, έκδοση προειδοποιήσεων και εργασίες διάσωσης έκτακτης ανάγκης.

"Τα μη επανδρωμένα περιπολικά διαθέτουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Μπορούν να ολοκληρώσουν την αντικατάσταση της μπαταρίας σε 30 δευτερόλεπτα και έχουν αυτονομία οδήγησης 100 χιλιομέτρων", δήλωσε ο Zhang Weiling, ανώτερος αντιπρόεδρος της Neolix, κατασκευάστριας εταιρείας των περιπολικών αυτοκινήτων.

Τα οχήματα διαθέτουν δυνατότητα αντίληψης με συγχώνευση πολλαπλών αισθητήρων 360 μοιρών με εμβέλεια ανίχνευσης έως και 120 μέτρα. Η ισχυρή ενσωματωμένη υπολογιστική πλατφόρμα μπορεί να υπολογίζει και να ανταποκρίνεται με βάση τις οδικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια οδήγησης του οχήματος.

Η ομάδα μη επανδρωμένων οχημάτων θα περιπολεί σε μια περιοχή 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή επίδειξης αυτόνομης οδήγησης υψηλού επιπέδου του Πεκίνου.

Από τότε που το Πεκίνο εγκαινίασε την περιοχή επίδειξης αυτόνομης οδήγησης τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει κατασκευάσει 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχής εξοπλισμένα με έξυπνους συνδεδεμένους δρόμους και ένα ειδικό δίκτυο έξυπνης πόλης.

Στην περιοχή επίδειξης λειτουργούν συνολικά 28 εταιρείες δοκιμών οχημάτων. Πάνω από 800 οχήματα συμμετέχουν τώρα σε δοκιμές και εμπορική εξερεύνηση, με σωρευτική απόσταση δοκιμών που υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

english.news.cn

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου