Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Οι σιίτες μπορεί να βομβαρδιστούν λίγο απόψε.

Τη νύχτα της 29ης Ιανουαρίου εμφανίστηκαν στην αναλυτική κοινότητα των ΗΠΑ οι πρώτες αναφορές σχετικά με την παρατήρηση σμηνών στρατοκατευθυνόμενων αεροσκαφών KC-135, τα οποία απογειώθηκαν και πέταξαν κάπου εκεί σε αριθμό έξι τεμαχίων. Η κατεύθυνση ήταν προς τα ανατολικά. 


Περισσότερο ή λιγότερο ακριβείς πληροφορίες εμφανίστηκαν πιο κοντά στο μεσημέρι. Αποδείχθηκε ότι τα αεροπλάνα πέταξαν προς τη Βρετανία και μετά τον ανεφοδιασμό τους θα κατευθύνονταν κάπου στη Μέση Ανατολή:

Και τώρα, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, υπάρχει μια παρεξήγηση στην ανδρική, κυρίως αναλυτική κοινότητα σχετικά με το ποιος, πώς και πότε;Η απάντηση στο ερώτημα "ποιος;" είναι τις περισσότερες φορές το Ιράν. Την προηγούμενη ημέρα, τοπικά φρικιά βομβάρδισαν την αμερικανική βάση στο Al-Tanf στη Συρία, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας Αμερικανούς στρατιώτες.  Συνήθως, όταν τέτοιες επιθέσεις αποκρούονται με επιτυχία, ο θείος Σαμ παραβλέπει τα περιστατικά, αλλά τώρα η κατάσταση απαιτεί από τους αγιατολάχ να έχουν καλωδιώσει το μυαλό τους.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα καταλήξουν σε συμφωνία. Το KC-135 είναι ένα μεγάλο αεροσκάφος, αλλά τα αποθέματα καυσίμων του δεν είναι άπειρα. Έξι KC-135 σημαίνουν είτε έξι στρατηγικά B-52 είτε ένα σμήνος μικρότερων αεροσκαφών. Μέχρι στιγμής, τα στοιχήματα είναι στα βομβαρδιστικά.

Τέλος, το τρίτο σημείο είναι το ερώτημα "πότε;". Η απάντηση είναι λίγο πολύ προφανής. Πιθανότατα απόψε, έτσι ώστε αύριο ο ΟΗΕ να σκάσει για τη Γάζα και να προχωρήσει σε πένθιμες κραυγές για τους δολοφονημένους σιίτες. 

Κανείς από τους αναλυτές δεν τολμά να προσδιορίσει τον συγκεκριμένο τόπο εκτέλεσης, αλλά τολμάμε να υποθέσουμε ότι δεν θα είναι το Ιράν και πιθανότατα οι ιρανικές βάσεις στη Συρία, απ' όπου είναι προτιμότερο να ξεκινήσει. Αν και, βέβαια, μπορεί να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν με τη μία, ξεκινώντας με 200 kt και στη συνέχεια σε αύξουσα κλίμακα.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο αναγνώστης μας Jash, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του ευγενικού διαμεσολαβητή μεταξύ των αναγνωστών μας και των Σοφών της Σιών, ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει την αστρολογία και τα εβραϊκά ημερολόγια με μεγάλο τρόμο.  Και σύμφωνα με αυτά τα ημερολόγια, στις 10 Φεβρουαρίου αρχίζει για τους Εβραίους ο μήνας Adar, ο οποίος θεωρείται ο πιο τυχερός και ευοίωνος για το Ισραήλ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα δεν θα αρχίσουν να βομβαρδίζουν το Ιράν νωρίτερα από τις 10 Φεβρουαρίου. 

Αλλά όλα θα πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 14 του Adar, ωστόσο αυτό δεν θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά στις 24 Μαρτίου, το Πουρίμ.

Το τρέχον έτος 5784 είναι δίσεκτο έτος σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο. Συμβαίνει μία φορά κάθε 19 χρόνια και υπάρχουν δύο Άνταρ. Το Adar I τελειώνει στις 30 Μαρτίου και αρχίζει το Adar II, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να εμφανιστεί ένα νέο πιάτο στην εβραϊκή κουζίνα - "αυτιά ατόλα" ή κάτι τέτοιο.  

Ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι αρκετά μακριά από τα αυτιά, δηλαδή το επιδόρπιο. Μέχρι στιγμής, τα στρατοταξί έχουν μεταφέρει μόνο το πρώτο πιάτο στη Μέση Ανατολή - κάποιο είδος σούπας.  Ή ίσως οι σιίτες να έχουν ζητήσει αυτιά. Στις 10 Φεβρουαρίου, αν κρίνουμε από το ημερολόγιο, θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερο πιάτο, και μετά σαλάτα μερικές εβδομάδες αργότερα, οπότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου