Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Κάθε Ρώσος θα πάρει ένα τσιπάκι; Γιατί είναι απαραίτητο αυτό;

ΣΧΟΛΙΟ : Να γιατί θα πάμε στο σίγουρο τσιπάκι,αφού τα βιομετρικά στοιχεία χακάρονται και υποκλέπτονται από χάκερς.

Φωτογραφίες από ανοιχτές πηγές

Τα βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης (αναγνώριση ενός ατόμου από το πρόσωπο,

τη φωνή, το δακτυλικό αποτύπωμα ή το μοτίβο των φλεβών κάτω από το δέρμα - έγραψα για αυτό λεπτομερώς εδώ ) έχουν πλέον μεγάλη εκτίμηση από το κράτος και τους προγραμματιστές συστημάτων ασφαλείας. Αλλά μπορούν να ξεγελαστούν. Σε αυτό το άρθρο θα σας πω πώς εξαπατούνται τώρα τα συστήματα αναγνώρισης και τι έχουν καταλήξει για να το καταπολεμήσουν αυτό. Οι μέθοδοι θα σας επηρεάσουν άμεσα.

Ιδανικό έγκλημα.

Χάρη στη βιομετρία, οι απατεώνες έχουν την ευκαιρία να εξαπατήσουν μια τράπεζα ή το κρατικό σύστημα χωρίς σχεδόν κανένα κίνδυνο: δεν χρειάζεται να μακιγιάρουν ή να κολλήσουν ξανά τη φωτογραφία στο διαβατήριο και, διακινδυνεύοντας την ελευθερία τους, να πάνε σε ένα υποκατάστημα τράπεζας. Τώρα μπορείτε να κάνετε επιχειρήσεις αξίας εκατομμυρίων χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας, για παράδειγμα, από ένα μπανγκαλόου στο Μπαλί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι εξοπλισμός, τη δυνατότητα να το χακάρετε και χρόνο για να επιλέξετε το «κλειδί» για να χακάρετε ένα συγκεκριμένο βιομετρικό σύστημα.

Επίσης, για παράδειγμα, οι απατεώνες μπορούν να καταχωρήσουν το διαμέρισμά σας (διαβάστε σχετικά στο άρθρο "Οι απατεώνες θα μπορούν να καταχωρήσουν το διαμέρισμά σας χάρη στο Ενοποιημένο Βιομετρικό Σύστημα" ).

Ψεύτικη φωνή + ψεύτικο πρόσωπο = Το διπλό σου.

Το Ρωσικό Ενοποιημένο Βιομετρικό Σύστημα αναγνωρίζει ένα άτομο με φωνή και πρόσωπο.

Η αντιγραφή φωνής είναι μια τεχνολογία του χθες. Το 2018, μια θυγατρική της Sber έδειξε πώς ένα νευρωνικό δίκτυο μιλάει με τη φωνή του Innokenty Smoktunovsky (δείτε εδώ ). Παρεμπιπτόντως, αυτό έγινε με την άδεια των κληρονόμων του μεγάλου καλλιτέχνη.

Είναι πιο δύσκολο να προσποιηθείς ένα πρόσωπο. Για το σκοπό αυτό, οι απατεώνες έφτιαχναν ειδικές μάσκες που αποτελούνταν κυρίως από τις περιοχές γύρω από τα μάτια. Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο (σε αυτούς τους τομείς) το smartphone σας προσπαθεί να σας ξεχωρίσει (να σας αναγνωρίσει) από τους άλλους ανθρώπους.

Οι απατεώνες βρήκαν έναν νέο εύκολο τρόπο.

Αντί να παραβιάσουν τα βιομετρικά στοιχεία κατά μέτωπο (χρησιμοποιώντας μάσκα), δύο επιχειρηματίες Κινέζοι έκαναν κάτι διαφορετικό:

  • ανανεώσαμε το τηλέφωνο (σε Android) και αντί για την εικόνα από την κάμερα για την αναγνώριση ενός ατόμου, το smartphone άρχισε να εμφανίζει ένα ειδικό βίντεο που έχει εγγραφεί σε αυτό.
  • το βίντεο επινοήθηκε από μια φωτογραφία του θύματος που παραβιάστηκε «ζωντανεύοντας» τη φωτογραφία με ειδικά προγράμματα: το πρόγραμμα προσομοίωσε το άνοιγμα του στόματος του θύματος, τα μάτια από τη φωτογραφία και ελαφρές στροφές του κεφαλιού.

Η κλοπή τραπεζών ανήκει στο παρελθόν.

Οι πονηροί Κινέζοι δεν έκλεψαν χρήματα από τις τράπεζες. Αντίθετα, κατέγραψαν εξ αποστάσεως μια εταιρεία στο όνομα ενός ανυποψίαστου. Και η εταιρεία είχε ήδη εμπλακεί σε φορολογική απάτη. Μέχρι τη στιγμή της σύλληψης, είχαν κλαπεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Γιατί είναι δυνατόν να εξαπατηθούν τα βιομετρικά;

Το γεγονός είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε βιομετρικά στοιχεία, ένα άτομο αναγνωρίζεται όχι από κάποιον αφηρημένο, αλλά από έναν αισθητήρα: πρόσωπο, ίριδα, δακτυλικό αποτύπωμα, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τον φωτισμό, για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει ότι ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο «λάθος».

Και οι απατεώνες μπορούν να δείξουν σε αυτόν τον αισθητήρα οτιδήποτε, ακόμη και μέχρι να αναβοσβήσουν ξανά το ίδιο το smartphone.

Κάθε άτομο έχει ένα προσωπικό τσιπ.

Το μόνο που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο είναι το περιβόητο τσιπ στο ανθρώπινο σώμα (το οποίο δεν μπορεί να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση), το οποίο διαθέτει προστασία αντιγραφής με βάση την κρυπτογραφία. Θα είναι επίσης απαραίτητο να διανεμηθούν smartphone που διαθέτουν κρυπτογραφική μονάδα που παρέχει προστασία από μη εξουσιοδοτημένες παρεμβολές στη λειτουργία της. Τότε τα βιομετρικά στοιχεία θα λειτουργήσουν αξιόπιστα.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου