Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ποιος είναι ο πρίγκιπας της Περσίας στο Δανιήλ 10; H Ελλάδα θα ήταν η επόμενη παγκόσμια δύναμη μετά την Περσία!

 


Ο πρίγκιπας της Περσίας αναφέρεται μόνο στο Δανιήλ 10, ένα άκρως αποκαλυπτικό (και επομένως τουλάχιστον εν μέρει συμβολικό) τμήμα του βιβλίου του Δανιήλ. Πιθανότατα, ο πρίγκιπας της Περσίας

αναφέρεται σε μια κακή πνευματική οντότητα που ασκούσε εξουσία στο αρχαίο βασίλειο της Περσίας.

Ο προφήτης Δανιήλ είχε λάβει ένα ανησυχητικό όραμα σχετικά με έναν μεγάλο πόλεμο (Δανιήλ 10:1). Πήγε σε μια περίοδο πένθους τριών εβδομάδων, νηστείας και προσευχής. Ως απάντηση στην προσευχή του Δανιήλ, ο Θεός έστειλε έναν ουράνιο αγγελιοφόρο για να εξηγήσει το όραμα. Ωστόσο, ο αγγελιοφόρος καθυστέρησε για τις ίδιες αυτές τρεις εβδομάδες, όπως εξηγεί στον Δανιήλ: "Αλλά ο πρίγκιπας του περσικού βασιλείου μου αντιστάθηκε είκοσι μία ημέρες. Τότε ήρθε ο Μιχαήλ, ένας από τους αρχηγούς των πριγκίπων, για να με βοηθήσει, επειδή κρατούσα εκεί τον βασιλιά της Περσίας" (Δανιήλ 10:13). Αργότερα, ο άγγελος που μιλάει στον Δανιήλ προβλέπει περαιτέρω μάχες: "Σύντομα θα επιστρέψω για να πολεμήσω εναντίον του πρίγκιπα της Περσίας, και όταν φύγω, θα έρθει ο πρίγκιπας της Ελλάδας- αλλά πρώτα θα σου πω τι είναι γραμμένο στο βιβλίο της αλήθειας. (Κανείς δεν με υποστηρίζει εναντίον τους, εκτός από τον Μιχαήλ, τον πρίγκιπά σας)" (στίχοι 20-21).

Παίρνοντας το απόσπασμα αυτό τοις μετρητοίς, φαίνεται ότι ο πρίγκιπας της Περσίας είναι ένας έκπτωτος άγγελος που κατά κάποιο τρόπο είχε εξουσία ή επιρροή στο φυσικό βασίλειο της Περσίας. Στο Δανιήλ 10, ο προφήτης προσεύχεται για το μέλλον του λαού του και την εξορία του στην Περσία. Ένας ουράνιος άγγελος αποστέλλεται με την απάντηση, αλλά ένας δαιμονικός "πρίγκιπας της Περσίας" εμποδίζει τον αγγελιοφόρο. Η ενέργεια αυτή θα ήταν λογική, καθώς η θεϊκή απάντηση περιλαμβάνει την ανατροπή της περσικής αυτοκρατορίας. Ο αγγελικός αγγελιοφόρος λαμβάνει τελικά βοήθεια από τον αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος είναι προφανώς ο πρίγκιπας (ή ένας από τους πρίγκιπες) του Ισραήλ στο αγγελικό βασίλειο (Δανιήλ 10:13, 21).

Στη συνέχεια, ο αγγελικός αγγελιοφόρος λέει ότι θα αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερο πνευματικό πόλεμο, επιστρέφοντας για να πολεμήσει εναντίον του πρίγκιπα της Περσίας. Μετά από αυτό, θα αντιμετωπίσει έναν άλλο πνευματικό εχθρό, τον πρίγκιπα της Ελλάδας (Δανιήλ 10:20). Γνωρίζουμε από την ιστορία (και όπως είχε προφητευτεί στον Δανιήλ) ότι η Ελλάδα θα ήταν η επόμενη παγκόσμια δύναμη μετά την Περσία, και ότι η Ελλάδα θα κυριαρχούσε στο Ισραήλ για ένα διάστημα. Σε αυτό το χωρίο αναφέρονται τρεις πνευματικές οντότητες σε σχέση με τρία γήινα έθνη: ο πρίγκιπας της Περσίας, ο πρίγκιπας της Ελλάδας και ο πρίγκιπας του Ισραήλ (Μιχαήλ). Όπως μας υπενθυμίζει η Καινή Διαθήκη, "Ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια σε σάρκα και αίμα, αλλά ενάντια στους άρχοντες, ενάντια στις αρχές, ενάντια στις δυνάμεις αυτού του σκοτεινού κόσμου και ενάντια στις πνευματικές δυνάμεις του κακού στα ουράνια βασίλεια" (Εφεσίους 6:12). Η μάχη είναι πραγματική.

Φαίνεται ότι, καθώς τα γεγονότα διαδραματίζονται στη γη, υπάρχει αντίστοιχη δραστηριότητα στο πνευματικό πεδίο. Είναι άγνωστο αν η μοίρα αυτού του πνευματικού πρίγκιπα της Περσίας ήταν συνδεδεμένη με εκείνη της φυσικής Περσικής Αυτοκρατορίας. Γνωρίζουμε ότι, αν η δουλειά του ήταν να διατηρήσει την Περσική Αυτοκρατορία σε μια θέση κυριαρχίας επί του έθνους του Ισραήλ, απέτυχε. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Ιράν είναι η σύγχρονη Περσία και οι ηγέτες του Ιράν εξακολουθούν να θέλουν να κυριαρχήσουν ή να εξαλείψουν το έθνος του Ισραήλ. Ως σιιτικό μουσουλμανικό έθνος, το Ιράν διώκει επίσης τους χριστιανούς πιστούς - οπότε ίσως ο πνευματικός πρίγκιπας της Περσίας είναι ακόμη ενεργός σήμερα.

Αλλά, όπως συμβαίνει με όλα τα τσιράκια του Σατανά, ο χρόνος του είναι περιορισμένος και μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι εκεί που θα επιτρέψει ο Θεός για να εκπληρώσει το τέλειο θέλημά Του.

gotquestions.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου