Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ πιθανόν να παραιτηθεί» - Το Παλάτι στα χέρια του Ουίλιαμ;

ΣΧΟΛΙΟ : Πριν προλάβουμε να το δημοσιεύσουμε εδω σαν πρόβλεψη,έσκασε και το πρώτο δημοσίευμα.

Δημοσίευμα lifestyle περιοδικού επικαλείται πηγή, η οποία γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα διαδοχής στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μια παράξενη φήμη κάνει από το πρωί τον γύρο του κόσμου και αφορά την επικείμενη παραίτηση του Βασιλιά Καρόλου από το αξίωμά του, με την πρόθεση να υπάρξει άμεση διάδοχη κατάσταση μέσω του πρίγκιπα Ουίλιαμ που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία του Βασιλείου.

Τη φήμη παρουσίασε σχεδόν ως βεβαιότητα το περιοδικό Hello!, το οποίο επικαλείται ως πηγή τον Paul Burrell, πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, και ο οποίος αναφέρει ότι ο Βασιλιάς Κάρολος είναι πιθανό να παραιτηθεί από τον θρόνο μέσα στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου να αναλάβει τις υποχρεώσεις ένας σαφώς νεότερος άνθρωπος, ο άμεσος διάδοχός του πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο Paul, ο οποίος υπηρέτησε την Νταϊάνα από το 1987 μέχρι τον τραγικό θάνατό της το 1997, μοιράστηκε αυτές τις λεπτές πληροφορίες με τη New York Post, υπονοώντας ότι ο Κάρολος, στα 75 του χρόνια, ίσως σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του μονάρχη, ακολουθώντας το μοτίβο συμπεριφοράς της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας.

«Νομίζω ότι θα συμβεί σε αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα έχουν δώσει σε αυτή τη διαδικασία 10 χρόνια, νομίζω ότι αυτό είναι ένα σχέδιο 10 ετών», σημείωσε ο Paul, υπογραμμίζοντας ένα πιθανό χρονικό πλαίσιο για αυτή τη σημαντική βασιλική μετάβαση.

Επιπλέον, υπέθεσε ότι ο Κάρολος «κερδίζει χρόνο» με ένα «10ετές σχέδιο» που θα οδηγήσει τελικά στην «παραίτησή» του.

Ο σταρ του "I'm A Celebrity" εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η έννοια της παραχώρησης του θρόνου από έναν μονάρχη στον διάδοχό του γίνεται όλο και πιο αποδεκτή σε όλη την Ευρώπη και αναμένει ότι ο Κάρολος θα ακολουθήσει το παράδειγμα.

«Δεν νομίζω ότι θα θέλει να συνεχίσει να είναι βασιλιάς όταν οι εστεμμένοι αρχηγοί της Ευρώπης έχουν διαπιστώσει ότι μπορούν να παραδώσουν τον θρόνο στους κληρονόμους τους και να τους δουν να γίνονται μονάρχες και να το απολαμβάνουν», εξήγησε.

Σε αντίθεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', η οποία ήταν αφοσιωμένη στο να υπηρετεί ως βασίλισσα για όλη της τη ζωή, ο Κάρολος ενδέχεται να επιλέξει διαφορετικό δρόμο.

«Η βασίλισσα δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, επειδή προέρχεται από μια διαφορετική γενιά, ολόκληρη η ζωή της διαμορφώθηκε γύρω από το να είναι μονάρχης. Αλλά ο βασιλιάς θα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει».

Ο Paul αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ενδεχόμενης ανόδου του πρίγκιπα Ουίλιαμ στον θρόνο, εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι μία εξέλιξη που θα ικανοποιήσει τον λαό, «αγκαλιάζοντας» πρακτικά το ταπεινό, συνετό παιδί της αγαπημένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η συζήτηση για τη βασιλική παραίτηση πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της βασίλισσας Μαργκρέτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023, όπου αποκάλυψε τα σχέδιά της να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τον βασιλιά Φρειδερίκο και τη βασίλισσα Μαρία ώστε να γίνουν οι νέοι επικεφαλής της μοναρχίας της Δανίας στις 14 Ιανουαρίου.

Στα 83 της χρόνια, η απόφαση της Margrethe επηρεάστηκε από τα προβλήματα υγείας της, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης στην πλάτη, κάτι που φυσικά ανέδειξε και τις σωματικές απαιτήσεις που περιλαμβάνει το να είναι κανείς βασιλιάς και να πρέπει να ανταποκριθεί σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα, σε καθημερινή βάση.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος αντιμετωπίζει επί του παρόντος τα δικά του προβλήματα υγείας, αναμένεται να κάνει μια σύντομη παύση από τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αν και τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει σαφές ότι θα αναλάβει τα καθήκοντά του αμέσως μετά το χειρουργείο και ότι η κουβέντα για τη διαδοχή είναι ακόμα πολύ μακριά.

Με στοιχεία από Hello!

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου