Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Το MApN διαψεύδει την είδηση ​​ότι ρουμανικό αεροσκάφος F-16 έπληξε τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

 


Το MApN εξάρθρωσε μια ψευδή είδηση ​​διαστάσεων ρωσικής προπαγάνδας, η οποία διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και η οποία ισχυριζόταν ότι ένα ρουμανικό F-16C βομβάρδισε τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Χερσώνα της Ουκρανίας.

Αναφέρουμε μια ψευδή είδηση ​​που εμφανίστηκε σε έναν λογαριασμό από την πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο οποίος ισχυρίζεται ότι ένα αεροσκάφος F-16C που ανήκει στη Ρουμανική Πολεμική Αεροπορία απογειώθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου από την 86η αεροπορική βάση στην Κωνστάντζα και βομβάρδισε στις 03:22, μια ομάδα δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Χερσώνα.

Προφανώς, η παραπάνω δήλωση είναι παράλογη όχι μόνο για έναν ειδικό της αεροπορίας αλλά και για το ευρύ κοινό. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των χρηστών της πλατφόρμας εντόπισαν σωστά την παραπληροφόρηση, σε σχόλια που άφησαν στο κάτω μέρος της ανάρτησης.

Ακολουθούν ορισμένα από τα κύρια στοιχεία που αποκαλύπτουν αυτό το ψέμα που προορίζεται να προκαλέσει αδικαιολόγητες ανησυχίες: Η 86η αεροπορική βάση "Lieutenant Aviator Gheorghe Mociorniţă" βρίσκεται στην Borcea, στην κομητεία Călărasi, όχι στην Constanța, και η ρουμανική Πολεμική Αεροπορία δεν διαθέτει F-16 αεροσκάφος στην παραλλαγή C, αλλά αεροσκάφος στην κατασκευαστική παραλλαγή A/B, εκσυγχρονισμένο στα πρότυπα MLU 5.2 και MLU 6.5. Επιπλέον, κατά την περίοδο που υποδεικνύεται από αυτή τη λεγόμενη είδηση, η ρουμανική Πολεμική Αεροπορία δεν πραγματοποίησε πτήσεις με αεροσκάφη F-16» , αναφέρει η MApN.

Από την έναρξη της παράνομης εισβολής στη Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, η Ρουμανία, ως μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, έχει ενεργήσει μέσω μέτρων για την ενίσχυση της στάσης άμυνας και αποτροπής, αυστηρά αμυντικού χαρακτήρα και ανάλογου με το επίπεδο των πιθανών απειλών περιφερειακής ασφάλειας, με αυστηρή συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, διευκρίνισε επίσης το MApN.

adevarul.ro

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ADEVARUL: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου