Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Οι αστυνομικοί του Σιάτλ και οι πυροσβέστες τρέφονται σαν άστεγοι αφού απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο.

«Οι πυροσβέστες του Σιάτλ και οι αστυνομικοί του Σιάτλ που απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή του εμβολίου τρώνε σαν άστεγοι», έγραψε στο Twitter η Post Millennial την Τρίτη, συνοδευόμενη από βίντεο από τη σκηνή. 

Βίντεο από την Τρίτη δείχνουν επίσης δεκάδες πρώην μπάτσους και πυροσβέστες να ανεβαίνουν τα σκαλιά του Δημαρχείου του Σιάτλ για να επιστρέψουν τις μπότες τους αφού τους άφησαν. 

Η εντολή εμβολιασμού του δημοκρατικού κυβερνήτη Jay Inslee για τους περισσότερους κρατικούς εργαζόμενους τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα στις 11:59 μ.μ. 

"Στις 12:01, εάν δεν είναι εμβολιασμένοι, εξαρτάται από το αν υπάρχει διαδικασία εξαίρεσης ή αν δεν έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους", δήλωσε τη Δευτέρα η δήμαρχος του Δημοκρατικού Σιάτλ, Τζένη Ντούρκαν, σε συνέντευξη Τύπου. "Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία σε κάθε υπάλληλο της πόλης που δεν έχει συμμορφωθεί με αυτό. Ο στόχος μας εδώ δεν είναι να χάσουμε υπαλλήλους. Στόχος μας είναι να εμβολιαστούν όλοι".


Από το πρωί της Δευτέρας, το 91% των υπαλλήλων της Αστυνομίας του Σιάτλ και το 90% του ορκωτού προσωπικού είχαν εμβολιαστεί. Ενώ το 7% των υπαλλήλων του τμήματος και το 8% των ορκωτών υπαλλήλων είχαν υποβάλει αίτηση για εξαιρέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου του δημάρχου. 

Η αστυνομία απάντησε σε ένα τρίτο περιστατικό πυροβολισμών το βράδυ της Τρίτης στο 200 τετράγωνο του Yesler Way στη γειτονιά της πλατείας Pioneer.

Η αστυνομία απάντησε στο τρίτο περιστατικό πυροβολισμών την Τρίτη το βράδυ στο 200 τετράγωνο του Yesler Way στη γειτονιά της πλατείας Pioneer. (Αστυνομικό Τμήμα του Σιάτλ)

Για την πυροσβεστική υπηρεσία, το 93% των εργαζομένων εμβολιάστηκε το πρωί της Δευτέρας και το 6% είχε υποβάλει αίτηση για εξαιρέσεις.

Υπήρχε ανησυχία την περασμένη εβδομάδα ότι η εντολή για το εμβόλιο θα οδηγούσε τελικά σε πιο αργές απαντήσεις στο 911 λόγω της ύπαρξης λιγότερων αξιωματικών στην πόλη. 

"Αισθάνομαι ότι είμαι μόνος μου. Δεν μπορώ να λάβω βοήθεια από πουθενά. Απλώς ανοίγω την πόρτα κάθε μέρα και δεν ξέρω αν θα πάω σπίτι μου καλά και καλά στην οικογένειά μου ή αν κάτι είναι να συμβεί », είπε ο Γιουσέφ. "Οι τουρίστες δεν πρόκειται να έρθουν, οι άνθρωποι δεν πρόκειται να βγουν από το σπίτι τους για να αγοράσουν πράγματα. Θα είναι σαν μια πόλη -φάντασμα", δήλωσε στο KING5 News , ο Maher Youssef, ιδιοκτήτης του Youssef's Pluto Organic Café στο Belltown. 

Ωστόσο, η Ντούρκαν έδωσε έναν αισιόδοξο τόνο και είπε ότι η πόλη είχε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των πρώτων ανταποκριτών και ότι οι χρόνοι απόκρισης σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης δεν θα επηρεαστούν. 

"Εάν κάποιος τηλεφωνήσει στο 911, δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην απόκριση", δήλωσε ο Ντούρκαν.

Το Washington State Patrol έχασε επίσης 127 υπαλλήλους μετά την εντολή, συμπεριλαμβανομένων 67 στρατιωτών, έξι λοχίων και ενός καπετάνιου. 

Ο οργανισμός θα στρατολογήσει επιθετικά για μαθήματα ακαδημιών και θα κινηθεί γύρω από τους πόρους για να διασφαλίσει ότι θα εκπληρώσουμε «τις ευθύνες μας για την ασφάλεια της ζωής βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του WSP Chris Loftis στο Fox News. 

"Έχουμε ξεκινήσει ένα μάθημα ακαδημίας που ελπίζουμε ότι θα αποδώσει 47 νέους στρατιώτες τον Απρίλιο του '22 και δύο ακόμη τάξεις θα παραταχθούν μετά από αυτό στα μέσα του '23 που θα μας βοηθήσουν να αναπληρώσουμε μερικές από αυτές τις αριθμητικές απώλειες", είπε. 

foxnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου