Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Έχει χυθεί αίμα και μερικοί δρόμοι της πόλης μοιάζουν ήδη με εμπόλεμες ζώνες: Όχι, δεν είμαστε στα «πρόθυρα» του εμφυλίου πολέμου, είμαστε στη μέση του εμφυλίου.

 Από τη Susan Duclos - All News PipeLine

Είδαμε και συζητήσαμε τους τίτλους που προειδοποιούν για τον «επικείμενο» δεύτερο αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, και άλλους τίτλους παρόμοιας θεματολογίας, αλλά αυτό που αγνοούν εντελώς είναι ότι έχει ήδη χυθεί αίμα και ορισμένοι δρόμοι της πόλης μοιάζουν συχνά με εμπόλεμες ζώνες με τους «επαναστάτες» ( ορολογία όταν βλέπουμε το ίδιο πράγμα σε άλλες χώρες), ελέγχοντας τους δρόμους χωρίς παρεμβάσεις από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Αδελφός εναντίον αδερφού, οικογένεια εναντίον οικογένειας, κόψιμο δεσμών με φίλους και οικογένεια επειδή έχουν διαφορετική πολιτική ιδεολογία, ταραχές στους δρόμους, λεκτικές και σωματικές επιθέσεις κατά αγνώστων επειδή βρίσκονται στην «άλλη» πλευρά ενός ζητήματος.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιστορίες και σε πολλές περιπτώσεις οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουμε με αυξανόμενη συχνότητα, καθώς παρακολουθούμε τον «πόλεμο» μεταξύ αντίπαλων ομάδων Αμερικανών.

Κυριολεκτικά, ο ορισμός του «εμφύλιου πολέμου».Ο σημερινός Εμφύλιος Πόλεμος

Πρώτος Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος

Merriam Webster - Εμφύλιος Πόλεμος: «ένας πόλεμος μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτών της ίδιας χώρας».

Για χρόνια, πολλοί προειδοποιούσαν ότι η αυξανόμενη εχθρότητα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, φιλελεύθερων και συντηρητικών, «οδηγούσε» σε έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο στην Αμερική.

Πολλοί, που ζουν στην άρνηση, εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι ο εμφύλιος πόλεμος έρχεται, ωστόσο κοιτάζοντας τη χώρα σήμερα, φαίνεται σαν αυτό το πλοίο να έχει ταξιδέψει πολύ καιρό πριν.

Τα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν τις ταραχές του BLM και του Antifa, πολύ πιο συμπαθητικά από ότι κάνουν τις συντηρητικές «διαμαρτυρίες», χωρίς εμπρησμούς, λεηλασίες, καταστροφές επιχειρήσεων, τραυματισμούς και επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου.

Τα όπλα είναι διαφορετικά, οι "στολές" είναι διαφορετικές, αλλά οι "κουλτούρες" και οι ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις της μιας ομάδας σε αντίθεση με την άλλη, προκαλούν βία, μαχαίρια με μαχαίρια και γροθιές, πυροβολισμούς και πλήρη ανομία σε ορισμένες πόλεις και πολιτείες .
Πώς μπορεί κάποιος να κοιτάξει γύρω του τι συμβαίνει από τη μια ακτή στην άλλη και να μην δει ότι είναι ήδη πόλεμος;
Δεν έρχεται, δεν βρισκόμαστε στα «πρόθυρα» ή στο «χείλος» του εμφυλίου πολέμου στην Αμερική, είμαστε στη μέση του, τον πολεμάμε σε πολλαπλά μέτωπα, πολιτικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά και με αυξανόμενη συχνότητα, σωματικά .


Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Είχα σχεδόν γράψει όλη αυτή την κατηγορία στο μυαλό μου, αλλά ένα κομμάτι με τον τρομερό τίτλο ""Κατευθυνόμενος" σε δεύτερο εμφύλιο πόλεμο, στην πραγματικότητα περιγράφει τις διαφορές μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμφυλίου πολέμου, με τον τέλειο τρόπο, οπότε παρά το τίτλος, θα χρησιμοποιήσουμε τη συνοπτική και άμεση αξιολόγησή τους από τον Ιούλιο του 2021 .   


Αυτός ο νέος εμφύλιος πόλεμος δεν αφορά την απόσχιση των νότιων πολιτειών από τη Δημοκρατία. Μάλλον αυτός ο νέος Εμφύλιος αφορά αυτούς που θέλουν να μεταμορφώσουν ριζικά την Αμερική. Είναι μεταξύ εκείνων που ασπάζονται την ελευθερία ενάντια σε εκείνους που έχουν την τάση να επιβάλλουν μια τυραννική κυβέρνηση στους Αμερικανούς πολίτες.
 
Είναι στην ουσία μια μάχη μεταξύ πατριωτών και τυράννων.
 
Μια ομάδα Αμερικανών, οι πατριώτες, πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια Συνταγματική Δημοκρατία όπου η εξουσία βρίσκεται στα χέρια κάθε νόμιμου πολίτη και όχι της κυβέρνησης. Οι πατριώτες εμπιστεύονται τον Θεό, όχι την κυβέρνηση, για τη λύτρωσή τους. Αυτή η ομάδα ενστερνίζεται τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, την επιτακτική ανάγκη να έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι νόμιμοι πολίτες των ΗΠΑ και να θέλουν ταυτότητες ψηφοφόρων για να προσδιορίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους ως νόμιμους ψηφοφόρους.
 
Η δεύτερη ομάδα, οι τύραννοι, πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια δημοκρατία όπου το 51% των ψηφοφόρων μπορεί να υπαγορεύσει στο άλλο 49% πώς να ζει, να εργάζεται και να παίζει. Αυτή η ομάδα είναι πρόθυμη να επιτρέψει σε παράνομους μη πολίτες και νεκρούς να ψηφίσουν. Αυτή η ομάδα αποκαλεί ρατσιστικούς νόμους περί ταυτότητας ψηφοφόρων. Αυτή η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιτρέψει την κλοπή των εκλογών. Αυτή η ομάδα πιστεύει ότι ο Θεός είναι το οπιούχο του λαού και ότι η κυβέρνηση, όχι ο Θεός, έχει τον έλεγχο.

Οι φιλελεύθεροι και οι συντηρητικοί μπορούν να διαφωνούν όλη μέρα για το ποιος είναι ο τύραννος και ποιος ο πατριώτης, αλλά μια ματιά σε μερικές από τις «θέσεις» της μιας ομάδας σε σύγκριση με την άλλη, λέει περισσότερα από κάθε ισχυρισμό.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν εκείνα που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να λένε στους άλλους τι να φορέσουν, τι να πουν, πώς να το πουν και τι να κάνουν. Η «άλλη ομάδα» θέλει να μείνει μόνη της να κάνει, να πει, να σκέφτεται και να πιστεύει αυτό που θέλει.


Επισημαίνοντας τη διαφορά, κοιτάξτε ποια ομάδα θα κυνηγήσει άλλους γύρω από τα επιχειρηματικά καταστήματα ουρλιάζοντας, φωνάζοντας και παρενοχλώντας τους επειδή δεν φορούν μάσκες.
Τώρα, πώς θα αντιδρούσαν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, και ειδικά τα μέσα ενημέρωσης, αν η άλλη πλευρά τους κυνηγούσε στα καταστήματα, ουρλιάζοντας και παρενοχλώντας τους επειδή φορούσαν μάσκες.

Βλέπουμε καν ιστορίες για τους ακάλυπτους να καταδιώκουν και να παρενοχλούν τους μασκοφόρους;

Το θέμα εδώ είναι ότι ο πρώτος εμφύλιος αφορούσε την απόσχιση και αυτός είναι για τον πολιτισμό, την πολιτική και την ιδεολογία, αλλά και τα δύο έχουν τον έναν καθοριστικό παράγοντα... " ένας πόλεμος μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτών της ίδιας χώρας ."

Ο εν λόγω πόλεμος γίνεται ολοένα και πιο βίαιος την τελευταία δεκαετία και είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί τόσοι πολλοί αντιμετωπίζουν τον πόλεμο σαν να έρχεται, και όχι ήδη εδώ.

Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για το τι έρχεται, γιατί να μην τονίσει απλώς πόσο χειρότερος μπορεί να γίνει αυτός ο «πόλεμος»;

Αντί να ψεκάζετε μαχαίρι, να ρίχνετε μιλκσέικ από τσιμέντο, να χτυπάτε ανθρώπους με κλειδαριές ποδηλάτου, ξύλα με καρφιά και να χτυπάτε με μπουνιές και κλωτσιές, το όπλο της επιλογής γίνεται πολύ πιο θανατηφόρο.  
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι καιρός να σταματήσουμε με τον ευσεβή πόθο ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν προτού χειροτερέψουν ή θα επιστρέψουν ποτέ όπως ήταν παλιά, όπου οι πολιτικές διαμάχες ήταν ακριβώς αυτό, φιλονικίες, αλλά δεν προκαλούσαν ανεξέλεγκτες διαφορές μεταξύ αδελφών, αδελφών , γονείς και παιδιά, φίλους και γείτονες.

Είναι ένας πόλεμος και είναι καιρός να προετοιμαστούμε να ενεργήσουμε ανάλογα, εάν κάποιος τυχαίος άγνωστος που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να σας αναγκάσει να συμμορφωθείτε με τις υπαγορεύσεις τους, σας επιτεθεί σε δημόσιο χώρο.

Κάθε Αμερική έχει το δικαίωμα να προστατεύει και να υπερασπίζεται τον εαυτό της, τα σπίτια και τις οικογένειές της.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να λογικευτούν και πάλι, χειροτερεύουν.ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ALL NEWS PIPE LINE : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου