Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

10 μυστικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις ΝΑΝΟ ΕΝΤΟΛΕΣ.

 Ενσωμάτωση των νανοϋλικών σε ολόκληρη την προσφορά τροφίμων.


Εγκατάσταση νανοϋλικών ΤΝ για την επιθεώρηση αγροδιατροφικών προϊόντων.

Εγκατάσταση υβριδικών ανιχνευτών στα τρόφιμα που εισάγουν πλατφόρμες στο σώμα σας.

Έγχυση νανοσωμάτων στα τρόφιμά σας.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μας ενημέρωσε ότι ο εφοδιασμός μας με τρόφιμα θα διαταραχθεί, αρχής γενομένης από πέρυσι. Η επιθεώρηση της ασφάλειας των αγροδιατροφικών προϊόντων γίνεται υψηλής τεχνολογίας με πρόσφατα κατασκευασμένες υβριδικές μικρο/νανοσυσκευές. Ναι, σωστά διαβάσατε, υβριδικές μικρο/νανο-οντότητες.  Και αυτές οι νανοεντολές δεν μπαίνουν μόνο στα τρόφιμα αλλά και στα φαρμακευτικά προϊόντα. 


ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΟΝΤΌΤΗΤΕΣ;

Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το τι είναι αυτές οι οντότητες.  Τις επόμενες εβδομάδες, θα εξοικειωθούμε κάπως με αυτές, καθώς εμφανίζονται σε όλη την εμπορική αγορά.


Ο ορισμός των οντοτήτων είναι ο εξής:


Κάτι που υπάρχει ως συγκεκριμένη και διακριτή μονάδα.

Το γεγονός της ύπαρξης, η ύπαρξη.

Η ύπαρξη κάποιου πράγματος θεωρούμενη εκτός από τις ιδιότητές του.

Για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, οι νανοοντότητες είναι αυτοσυσχετιζόμενα συσσωματώματα που ομαδοποιούνται για να παρέχουν ένα στερεό πλαίσιο πλέγματος.


Αυτές οι οντότητες δεν είναι απλώς συστοιχίες φυσικής επιτήρησης αλλά περιλαμβάνουν πολυδιάστατες πτυχές που θα συζητήσω σε άλλο άρθρο.


Παρακάτω περιγράφονται μερικά από τα ονόματα οντοτήτων που θα δείτε σύντομα στο τοπικό σας παντοπωλείο, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να διαταράξει πλήρως τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων.ΠΟΙΕΣ Ή ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΟΝΤΌΤΗΤΕΣ;

Αυτές οι οντότητες δεν είναι απλώς φυσικές συστοιχίες παρακολούθησης, αλλά περιλαμβάνουν πολυδιάστατη πτυχή την οποία θα συζητήσω σε άλλο άρθρο.


Ορισμένα ονόματα οντοτήτων που πρόκειται να δείτε σύντομα στο τοπικό σας παντοπωλείο, εκπληρώνοντας την υπόσχεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να διαταράξει πλήρως τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων.


ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ

Πολυμερή μοριακής αποτύπωσης ενσωματωμένα με κβαντικές τελείες (MIPs@QDs)


Τι είναι αυτό;


Τα προηγμένα εργαλεία για την απεικόνιση κυττάρων παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανίχνευση, τον εντοπισμό και τον ποσοτικό προσδιορισμό μοριακών βιοδεικτών για λοιμώξεις. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο φωτοπολυμερισμού για την επικάλυψη κβαντικών τελειών (QDs) με πολυμερή κελύφη (συγκεκριμένα, πολυμερή μοριακής αποτύπωσης (MIPs)), χρησιμοποιώντας το ορατό φως που εκπέμπεται από τις QDs για την εγκατάσταση μιας πλατφόρμας επιτήρησης στα τρόφιμα και στο σώμα σας.


Πολυμερή μοριακής αποτύπωσης ενσωματωμένα με φωσφορίζοντα νανοσωματίδια μεταστροφής (MIPs@UCNPs)


Τι είναι αυτό;


Τα UCNPs είναι φωσφορίζοντα νανοσωματίδια (NPs) που είναι ντοπαρισμένα, ναι ντοπαρισμένα, με βαμμένο διοξείδιο του πυριτίου, ιόντα σπάνιων γαιών και φθορίζοντα QDs, παρέχοντας μια καταπληκτική σουίτα συστοιχιών για τα τρόφιμα καθώς περνούν από ολόκληρο τον κύκλο τους (πιρούνι, τροφή, σώμα) για ανίχνευση και απεικόνιση στην αναλυτική χημεία, τη βιοαναλυτική χημεία, τη βιοϊατρική μηχανική και την περιβαλλοντική επιστήμη.


Νανοσωματίδια φωταύγειας μεταστροφής σε συνδυασμό με μεταλλικά-οργανικά πλαίσια (UCNPs@MOFs)


Τι είναι αυτό;


Τα μεταλλο-οργανικά πλαίσια (MOFs) είναι μια κατηγορία πορωδών υλικών που παρασκευάζονται με την αυτοσυναρμολόγηση ιόντων ή συστάδων μετάλλων με οργανικά ligands. Είναι ρυθμιζόμενα (δηλ. ελεγχόμενα), που σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν πράγματα όπως η διανομή της διατροφής των τροφίμων για τη συμμόρφωση με διεθνείς εντολές.  Αυτά τα μεταλλικά ιόντα σχηματίζουν κόμβους που συσσωρεύονται επαναλαμβάνοντας δομές που μοιάζουν με κλουβιά, δημιουργώντας μια συγχώνευση της βιολογικής ζωής με τη μηχανή.


Μαγνητικά μεταλλο-οργανικά πλαίσια (MOFs@Fe3O4)


Τι είναι αυτό;


Τα νανομεγέθη μεταλλο-οργανικά πλαίσια (MOFs) που αποτελούν τη βάση για μαγνητικά νανοσωματίδια (NPs) με πυρήνα-κελύφος έχουν σχεδιαστεί για τη στοχευμένη χορήγηση φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί από μια τοξίνη που απελευθερώνεται από κυανοβακτήρια (γαλαζοπράσινα φύκια).


Μαγνητικά ομοιοπολικά-οργανικά πλαίσια (Fe3O4@COFs)


Τι είναι αυτό;


Μαγνητικά ομοιοπολικά οργανικά πλαίσια (Fe3O4@COF) με δομές πυρήνα-κελύφους κατασκευάστηκαν σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήθηκαν ως προσροφητικό υλικό για μαγνητική εκχύλιση πολικών φαινολών που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και για την ανίχνευση τροφίμων στο ανθρώπινο ή ζωικό σώμα.  Η διαδικασία σύνθεσης είναι μια ελεγχόμενη από τη θερμοκρασία, αντιστρεπτή αντίδραση που ελέγχει με ακρίβεια τη γεωμετρία, τη λειτουργία και τον στερεοπροσανατολισμό των προϊόντων τροφίμων.


Ομοιοπολικά-οργανικά πλαίσια με κβαντικές τελείες (COFs@QDs)


Τι είναι αυτό;


Αναπτύχθηκαν ομοιοπολικά οργανικά πλαίσια (COF) με κβαντικές κουκκίδες σε ένα μοριακά αποτυπωμένο δίκτυο (COFs@MIP με QD) για την ανίχνευση εντομοκτόνων που σχετίζονται με τη νερεϊστοξίνη (NRT) στο νερό της βρύσης.


Η νερεϊστοξίνη είναι ένα δηλητήριο που παράγεται από οργανισμούς που ανήκουν στην τάξη Tetraodontiformes, η οποία περιλαμβάνει τα puffer fish, ocean sunfish και porcupine fish.


Μόλις αυτά τα συστήματα ενσωματωθούν στην παροχή τροφίμων, διάφορα εργαλεία απεικόνισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση της παροχής τροφίμων και της κατανάλωσης τροφίμων από εσάς.


Η ενσωμάτωση αυτών των αισθητηριακών συστοιχιών θα απαιτήσει διάφορους κλάδους, όπως η επιστήμη των υλικών, η νανοτεχνολογία και η αναλυτική μεθοδολογία, για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που αναδύονται στους τομείς της αγροδιατροφικής έρευνας.  Αυτό θα μεταφραστεί σε υψηλότερες τιμές τροφίμων για την κάλυψη της εφαρμογής αυτών των συστημάτων "ασφάλειας τροφίμων". 


Μετά την εγκατάστασή τους στο σύστημα τροφίμων, καμία μεμονωμένη αισθητηριακή τεχνολογία δεν μπορεί να ανιχνεύσει το πλήρες φάσμα των νανο-οργανισμών, καθώς κάθε τεχνολογία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και περιορισμούς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ουσία είναι ότι ακριβές πλατφόρμες (πλαίσια) συστημάτων επιτήρησης ενσωματώνονται στην παροχή τροφίμων, με αποτέλεσμα οι τιμές των τροφίμων να εκτοξεύονται στα ύψη, ενώ η πρόσβασή σας σε τρόφιμα θα πέσει κατακόρυφα.

Τροφή για σκέψη,

Σελέστ

Πηγή:   https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.1c05185?

 ________________________________________________________________

 

 

Η Celeste Solum είναι ραδιοτηλεοπτικός φορέας, συγγραφέας, πρώην κυβέρνηση, παραγωγός βιολογικών προϊόντων και έχει εκπαιδευτεί στη νοσηλευτική και την περιβαλλοντική ιατρική.

shepherdsheart.life

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου