Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Είναι το Ισραήλ πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο καυσίμων του Ιράν;

 Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε την Τρίτη τους σταθμούς φυσικού αερίου του Ιράν. Δημοσιογράφοι και αναλυτές υπαινίσσονται ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε την επιχείρηση και ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα κυβερνοεπιθέσεις.


Η εξυπηρέτηση διακόπηκε σχεδόν στο 50% των πρατηρίων καυσίμων σε όλο το Ιράν, ανέφερε το N12 News, καθώς σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές για καύσιμα στην Τεχεράνη και αλλού. Ιρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι οργάνωσε την κυβερνοεπίθεση, καθώς το υπουργείο Πετρελαίου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση για να περιορίσει την κρίση, ανέφερε η εφημερίδα Israel Hayom.

Η επιχείρηση σηματοδότησε στην ηγεσία του Ιράν ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη σοβαρότερες διαταραχές, έγραψε ο στρατιωτικός δημοσιογράφος Nir Dvori. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση έδειξαν την ικανότητά τους να προκαλούν εκτεταμένες στρατηγικές ζημιές, πρόσθεσε το ιστολόγιο πληροφοριών Intelli Times.


Το δίκτυο του Ιράν παραλύθηκε από μια "εκτεταμένη και εντυπωσιακή επιχείρηση στον κυβερνοχώρο", έγραψε στο Twitter ο στρατηγός εν αποστρατεία Amos Yadlin, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των IDF. Ήταν πολύ νωρίς για να πούμε αν η επίθεση θα περιορίσει τις ιρανικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή ή θα προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση, έγραψε.


Η κυβερνοεπιδρομή δείχνει ότι "κάποιος" αποφάσισε να βλάψει τους Ιρανούς ως απάντηση στις επιθετικές κινήσεις της Τεχεράνης, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος στρατιωτικών θεμάτων Yossi Yehoshua. Οι επιτιθέμενοι δεν έχουν καμία πρόθεση να συμβιβαστούν με χτυπήματα στη Συρία ή να περιμένουν μέχρι οι ΗΠΑ να οριστικοποιήσουν μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, έγραψε, σε μια σαφή υπόδειξη ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε την επιχείρηση.

Ειδικότερα, οι IDF πραγματοποίησαν την Τρίτη μια τελετή στο τμήμα τους στον κυβερνοχώρο, με ανώτερους αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του επιτελείου, να χαιρετίζουν τις δυνατότητες των μαχητών του στρατού στον κυβερνοχώρο. Οι IDF ανάρτησαν ένα άρθρο σχετικά με την εκδήλωση στο Twitter παράλληλα με τις διαταραχές στο Ιράν.


Μια έκθεση στις αρχές Οκτωβρίου έδειξε ότι το Ισραήλ θα εντείνει τη στρατιωτική και μυστική δράση του κατά του άξονα του Ιράν τους επόμενους μήνες. Τώρα φαίνεται ότι οι IDF και οι υπηρεσίες ασφαλείας εντείνουν ήδη τις προσπάθειές τους, στη Συρία και στο μέτωπο του κυβερνοχώρου.

israelradar.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου