Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ -Άρχισε η απέλαση των πρέσβεων στην Τουρκία -Σύγκρουση τουρκικού ΥΠΕΞ και Ερντογάν.

Ξεκίνησε η απέλαση των πρέσβεων 10 δυτικών χωρών στην Τουρκία. Πρώτη απελάθηκε η πρέσβης της Ολλανδίας Μαριάν Ντε Κβαστενιέτ.
Είναι η πρώτη δυτική πρέσβης η οποία απελαύνεται μετά την απαίτηση από δέκα πρέσβεις της Δύσης να αποφυλακιστεί ο ακτιβιστής – ανθρωπιστής Καβάλα.

Η πρέσβης της Ολλανδίας συγκαταλέγεται στη λίστα των 10 πρέσβεων οι οποίοι βρίσκονται στην Άγκυρα και ζήτησαν επισήμως την αποφυλάκιση του Καβάλα.

Οι υπόλοιποι πρέσβεις είναι των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Φιλανδίας.

Μεγάλη διπλωματική κρίση στην Τουρκία.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας οι μόνιμοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει από τον Υπουργό Τσαβούσογλου να μην υπακούσει στις εντολές του προέδρου Ερντογάν και να παραιτηθεί από υπουργός.

Την ίδια ώρα ο βετεράνος πρέσβης Ουνάλ Τσεζικοζ ο οποίος στο παρελθόν είχε αντιταχθεί στο δόγμα της «Γαλάζιας πατρίδας» και έχει συνταχθεί με το ρεπουμπλικανικό κόμμα της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για την μεγαλύτερη διπλωματική κρίση της Τουρκίας στην ιστορίας της.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο αφού η όποια απέλαση πρέσβη από την Άγκυρα σημαίνει ότι θα υπάρξει άμεση απέλαση Τούρκου πρέσβη από τις αντίστοιχες πρωτεύουσες της Δύσης.

Σύγκρουση τουρκικού ΥΠΕΞ και Ερντογάν.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου και ενώ τα ΜΜΕ τα οποία πρόσκεινται στον Ερντογάν ανακοίνωναν την απέλαση της πρέσβης της Ολλανδίας, η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα διέψευδε την απέλαση.

Πρόκειται για γενικευμένο αλαλούμ το οποίο προδίδει τις βαθιές διαφορές και τις αντιφάσεις που υφίστανται μεταξύ του προεδρικού μεγάρου με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ν. Σασόλι: Ένδειξη της απολυταρχικής διολίσθησης της τουρκικής κυβέρνησης.

Για «απολυταρχική διολίσθηση της τουρκικής κυβέρνησης» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Νταβίντ Σασόλι σε σχέση με τις αποφάσεις της Άγκυρας για τους δέκα Πρέσβεις που ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβάλα.

Ειδικότερα, ο κ. Σασόλι με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι: «η απέλαση δέκα Πρέσβεων είναι ένδειξη της απολυταρχικής διολίσθησης της τουρκικής κυβέρνησης. Δεν θα τρομάξουμε. Ελευθερία για τον Οσμάν Καβάλα».

warnews247.gr

1 σχόλιο:

  1. Ευχής έργο τι να πρώτοπεις για τον Ερντογαν ο Θεός να του δίνει μέρες ο τύπος είναι ευλογία για την Ελλάδα μας χάρις σαυτον γινόμαστε περιφερειακή δύναμη αρκεί να αράξουμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας σωθούν και μας δίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή