Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Κέρκυρα: Πλημμύρισε η τάφρος στην περιοχή του Τσάρου. (Βίντεο)./Κέρκυρα: Τραγική η κατάσταση στην περιοχή Αεροδρομίου – Μεγάλη προσοχή! (Βίντεο)./Δρόμοι ποτάμια στις Κουλίνες, στη Χρυσηίδα, στα Κανάλια και στου Βρυώνη./Έκλεισε ο δρόμος στην Εθν.Αχιλλείου προς Αγ.Προκόπιο, λόγω πλημμύρας./Δυναμική πρώτη της Δημοτικής Φιλαρμονικής – Θετικά σχόλια για την παρουσία της./Εκκαθαριστικός ρεύματος εμπόρου στην Πάτρα: Τα 2.220 ευρώ έγιναν 5.000.

 Πλημμύρισε η τάφρος στην περιοχή Τσάρου – Κατακαλού σήμερα το πρωί.


Όπως φαίνεται στο χαρακτηριστικό βίντεο του corfutvnews η τάφρος έχει γεμίσει με χώμα και λάσπες ενώ βρίσκεται σε μια κεντρική περιοχή με καταστήματα και επιχειρήσεις δίπλα μάλιστα από το ειδικό σχολείο και το νηπιαγωγείο.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι ενώ όλοι γνώριζαν για την κακοκαιρία και με δεδομένο την προηγούμενη αν καθαρίστηκαν ρέματα και τάφροι.

corfutvnews.gr

Κέρκυρα: Τραγική η κατάσταση στην περιοχή Αεροδρομίου – Μεγάλη προσοχή! (Βίντεο).

Μια από τις περιοχές που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχόπτωση είναι η περιοχή του Αεροδρομίου.


Και σήμερα λόγω της κακοκαιρίας ο δρόμος έχει πλημμυρίσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους κινούνται στο συγκεκριμένο σημείο.

corfutvnews.gr

Δρόμοι ποτάμια στις Κουλίνες, στη Χρυσηίδα, στα Κανάλια και στου Βρυώνη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί επαρχιακοί δρόμοι σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί και ήδη πολλά σημεία έχουν πλημμυρίσει.

Δρόμοι ποτάμια στις Κουλίνες, στη Χρυσηίδα, στα Κανάλια και στου Βρυώνη

 Οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα πρέπει να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος.
Προβλήματα εμφανίζονται στις περιοχές Κουλίνες,Κανάλια και στου Βρυώνη.Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην περιοχή της Χρυσηίδας. Τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με δυο οχήματα της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επί τόπου για την απομάκρυνση του αυξημένου όγκου νερού που έχει πλημμυρίσει τον δρόμο.

Μάλιστα το νερό που έχει συγκεντρωθεί είναι τόσο πολύ που η περιοχή πλημμυρίζει αμέσως μετά την απομάκρυνση των υδάτων που κάνουν άνδρες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι αυτή την στιγμή (12.45 μ.μ.) δεν έχει διακοπεί, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προκειμένου να απομακρυνθούν τα νερά θα πρέπει το ένα ρεύμα να κλείσει. 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΜΑΖΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Έκλεισε ο δρόμος στην Εθν.Αχιλλείου προς Αγ.Προκόπιο, λόγω πλημμύρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκλεισε πριν από λίγη ώρα ο δρόμος στην διασταύρωση της Εθνικής Αχιλλείου προς Αγ.Προκόπιο,λόγω πλημμύρας από την έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται σήμερα από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας ο δρόμος είναι κλειστός από την διασταύρωση μέχρι το χωριό.
Στο σημείο έχει τοποθετηθεί κορδέλα για την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε εκείνο το τμήμα του δρόμου, ενώ στο σημείο βρίσκεται και περιπολικό της Αστυνομίας.  

Παράλληλα, οι οδηγοί θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του αεροδρομίου, λόγω του νερού που έχει σωρρρευτεί στο δρόμο, καθώς είναι ένα από τα ευάλωτα σημεία που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχόπτωση. 

Δυναμική πρώτη της Δημοτικής Φιλαρμονικής – Θετικά σχόλια για την παρουσία της.

Στήριξη από γνώριμα πρόσωπα που έχουν γράψει ιστορία.


Θετικότατα σχόλια απέσπασε η πρώτη οργανωμένη εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πρέβεζας.

Με την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού Κώστα Μπίντου, η Φιλαρμονική που εδρεύει στο Λούρο, έδωσε μια άλλη νότα στις εκδηλώσεις με την μουσικής της παρουσία και όχι μόνο.

Άλλωστε ο κ. Μπίντος έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα «γραφής» για πολλά χρόνια και το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα ανέλαβε το τιμόνι της Δημοτικής Φιλαρμονικής ως Αρχιμουσικός, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, εάν βέβαια υπάρχει και ανάλογη στήριξη από τον Δήμο, στον οποίο άλλωστε ανήκει (η φιλαρμονική).

Τη Δημοτική Φιλαρμονική στην πρώτη της εμφάνιση στελέχωναν και γνώριμα πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην μπάντα της Πρέβεζας και τα οποία πλέον στηρίζουν την όλη προσπάθεια και εντάχθηκαν στους κόλπους της.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Μουσικοί από την Πρέβεζα, μικρής και μεγάλης ηλικίας, που έχουν καταγράψει ατελείωτες ώρες σε δημόσιες εμφανίσεις και που έχουν αποσπάσει άριστες κριτικές.

Η εμφάνιση λοιπόν της Δημοτικής Φιλαρμονικής αποτέλεσε ένα γενικότερο ερέθισμα στο κοινό της Πρέβεζας και όχι μόνο.

Και δεν είναι άλλο από το ενδιαφέρον που ήδη ξεκίνησε, κατά πληροφορίες, από γονείς που θέλησαν να μάθουν τις διαδικασίες ένταξης των παιδιών τους στην μπάντα του Δήμου.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα, της οργάνωσης και δημιουργίας μιας ισχυρής  Δημοτικής Φιλαρμονικής, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Δημοτική Αρχή φαίνεται πως στέκεται αρωγός.

Μάλιστα, τα επόμενα βήματα θα είναι η μπάντα να αποκτήσει στέγη και στην Πρέβεζα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και ένας ακόμα χώρος στο Κανάλι, με κύριο σκοπό την καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση από περισσότερους νέους μαθητές.

Και αυτό που είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο και ίσως το θετικότερο σε όλη αυτή την προσπάθεια, είναι το γεγονός πως υπάρχει ακόμα και το σκεπτικό, οι μαθητές να αποκτούν και πτυχία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Κάτι που με την κατάλληλη οργάνωση μπορεί να επιτευχθεί μιας και ήδη ο Δήμος διαθέτει Ωδείο.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η υλοποίηση όλων αυτών θα αποτελέσει ένα «συν» στην όλη προσπάθεια του Δήμου για την προώθηση του πολιτισμού και ειδικότερα της μουσικής παιδείας.

Όπως είναι σε θέση τέλος να γνωρίζει το PREVEZANEWS, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και να συνεισφέρουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο δεν είναι και ακατόρθωτο.

Οι προοπτικές λοιπόν μεγάλες, η όρεξη επίσης, το πρώτο βήμα έγινε και το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξο.

Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση γιατί, εφόσον υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα, είναι πλέον καιρός η Πρέβεζα να αποκτήσει τη δική της Φιλαρμονική.

Μια Δημοτική Φιλαρμονική άξια της μουσικής ιστορίας της πόλης, απαλλαγμένη από μικρότητες, μικροπολιτικές, προσωπικά συμφέροντα και αυτοπροβολή.

prevezanews.gr

Εκκαθαριστικός ρεύματος εμπόρου στην Πάτρα: Τα 2.220 ευρώ έγιναν 5.000.

Τι αναφέρει ο Μάκης Μακρής, Γεν. Γραμματέας του ΕΕΣΠ.

Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί για καταστήματα και επιχειρηματίες η μεγάλη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Να σημειώσουμε ότι αυτή οφείλεται στη ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας. Πρόκειται για μηχανισμό αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας και αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο τρόπος εφαρμογής της Ρήτρας Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας αποτυπώνεται στο εκάστοτε τιμολόγιο προμήθειας. Στον τύπο υπολογισμού για την Πίστωση/Χρέωση Αναπροσαρμογής όλες οι μεταβλητές είναι δημοσιευμένες και ευχερώς επαληθεύσιμες από τους πελάτες.

 Χαρακτηριστική περίπτωση λογαριασμου όπου οφειλή των 2.200 ευρώ έγινε χρέος 5.000 ευρώ. 

Όπως αναφέρει ο Μάκης Μακρής, Γεν. Γραμματέας του ΕΕΣΠ:

"Συνάδελφος, μου έστειλε τον τελευταίο εκκαθαριστικό του λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, δεν ειναι ο πρώτος..!
Τα 2.200€ έγιναν 5.000€!!!
Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να "συντονιστούμε" αλλά όχι πίσω από πολιτικά κείμενα άνευ ουσίας.
Πρέπει να ευθυγραμμιστούμε πλήρως με τη πραγματικότητα που έχει βγάλει στον αφρό ουσιαστικά κοινωνικά προβλήματα.
Η Καθημερινότητα επιτάσσει, επιβάλει κι εμείς δεν πρέπει να ακολουθούμε σαν παρδαλά κατσίκια.! Γιατί αυτό δεν ειναι Πολιτική.
Πολιτικη ειναι να προβλέπεις το πρόβλημα!
Πολιτική ειναι να εμπνέεις με τη λύση του προβλήματος!"

Το πρόβλημα είναι έντονο και για τους επιχειρηματίες στην εστίαση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Γιάννης Σπυρόπουλος, «Υπάρχει μία πολύ μεγάλη αύξηση στο ρεύμα, όχι απλώς αύξηση. Υπάρχουν ήδη έντονες διαμαρτυρίες από συναδέλφους, μόλις έρχονται οι λογαριασμοί οι οποίοι σε σχέση με τους περσινούς, με παρόμοιες καταναλώσεις, έχουν μία αύξηση πάνω του 80%.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα. Ετοιμάζουμε κάποιες διαμαρτυρίες ενώ περιμένουμε και κάποιες προτάσεις από την κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις που έχει κάνει ο πρωθυπουργός για μία βοήθεια, αφορά κυρίως οικιακούς λογαριασμούς με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Εμάς μας αφήνει έξω. Αυτή η  αύξηση είναι δυσβάσταχτη. Αν ένας λογαριασμός τον περσινό Σεπτέμβρη ήταν 400 ευρώ, φέτος είναι το 670- με 680. Σε άλλες περιπτώσεις όπου ο λογαριασμός για το ρεύμα ανέρχεται σε 800 με 900 ευρώ, τώρα με τον φόρο περνά τις 2.500 ευρώ. Έχω έντονες αντιδράσεις. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Είναι κάτι που αφορά τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε πανελλήνια διαμαρτυρία. Μαζί με όλες τις άλλες αυξήσεις που έχουν γίνει, αυτή του ρεύματος γονατίζει τα μαγαζιά. Και αν αυτή η αύξηση περάσει στο προϊόν, αυτό θα γίνει απαγορευτικό. Ο κόσμος δεν θα μπορεί να έρθει στα μαγαζιά μας. Άρα αυτή η αύξηση πρέπει κάπως να σταματήσει από την Κυβέρνηση» εξηγεί. Δεν μπορούν να μετακυλήσουν στους τιμοκαταλόγους γιατί και ο κόσμος έχει εισπράξει την ίδια αύξηση των τιμών, στα οικιακά τιμολόγια. Δεν θα έχουμε άλλους πελάτες

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο επιχειρηματίας Σπύρος Στεργίου,  «πρόκειται για κάτι φοβερό. Είναι εξωπραγματικό. Την περσινή αντίστοιχη περίοδο το ρεύμα ήταν στα 4200 ευρώ ενώ τώρα έφτασε  6.350. Είναι αδύνατον να σηκώσουμε αυτό το βάρος των αυξήσεων. Και δεν είναι μόνο το ρεύμα, είναι και το υγραέριο που επίσης πήρε την ίδια αύξηση. Αυτό παρασύρει όλη την προμηθευτική αλυσίδα.

Ο έμπορος ή η μεταφορική εταιρία που μεταφέρει τα τρόφιμα, βάζει τις αυξήσεις των καυσίμων πάνω στο προϊόν. Τυρί που αγόραζα με 8,70, το βρήκα τώρα στην τιμή των 12.30. Οι αυξήσεις αυτές σε ‘σβήνουν’, σε πάνε σε αρνητικό πρόσημο. Δεν μπορούν να μετακυλήσουν στους τιμοκαταλόγους γιατί και ο κόσμος έχει εισπράξει την ίδια αύξηση των τιμών, στα οικιακά τιμολόγιο. Δεν θα έχουμε άλλους πελάτες.

Πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, πράγμα δύσκολο. Ήδη  η κερδοφορία μας είναι στραγγαλισμένη. Ερχόμαστε από καραντίνα επτά μηνών. Όλη μας η δουλειά ήταν δύο μήνες το καλοκαίρι».

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου