Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

(vid.) “Αν κάνουν το λάθος οι Τούρκοι θα έχουμε και 3η Εθνική Εορτή σύντομα”

 Στο παραλήρημα Τσαβούσογλου κατά Δένδια στάθηκε ο Γιώργος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) στην εκπομπή στο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

“Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί την παράμετρος της Ελληνικόγαλλικής συμφωνίας αλλά και με την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία…Να συνεχίζουμε με Επίδειξη Στρατιωτικής πυγμής”, τόνισε και συνέχισε λέγοντας “πως η τουρκική ήττα θα φέρει κατάρρευση του καθεστώτος”.

“Η συμφωνία με την Γαλλία είναι game changer… Οι ΗΠΑ δεν θα μας δώσουν πίσω ότι χάσουμε σε σύρραξη άλλα θα μας σταματήσουν εκεί βρίσκεται ο καθένας, σημείωσε και ανέφερε πως “Με το εξοπλιστικό Démarrage αλλάξαμε την ισορροπία υπέρ μας, αλλά σύντομα θα χαθεί η ισορροπία υπέρ της Ελλάδος…”

Υπογράμμισε όμως πως “Σύγκρουση ή θερμό επεισόδιο με την Τουρκία δεν την αποφεύγουμε γιατί χάνουν την ισορροπία με την Ελλάδα. Αν η Ελλάς πείσει ότι θα αντιδράσει από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο η Τουρκία δεν θα κάνει τίποτα . Οποιοδήποτε υποψία μη-νίκης κατά της Ελλάδας θα καταρρεύσει την Τουρκία.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου