Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Αν δεν πολεμήσετε το κακό τώρα, σας εγγυώμαι ότι θα πεθάνετε γονατιστοί από το σπαθί της τυραννίας.

 Θέλω να αναφερθώ στο ακόλουθο σχόλιο από ένα άρθρο σε αυτόν τον ιστότοπο:


O Wes, είναι αυτός που δηλώνει ότι είναι μόνος του! Αυτό είναι αποθαρρυντικό! Νομίζει ότι μπορεί να σταματήσει αυτό που έρχεται; Κάνει λάθος. Μπορεί να σκεφτεί μόνο έναν τρόπο να πολεμήσει. Συνεχίζει να γράφει το ίδιο άρθρο ξανά και ξανά. Κι όμως, παίρνει τα μπράβο του, σωστά;

προειδοποιηθήκαμε και πράγματι θα υπάρξουν συνέπειες, ο Δημιουργός, ο Υιός Του, έχει ήδη δώσει μια απάντηση και το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε.

βομβαρδιζόμαστε επανειλημμένα με το "Κανείς δεν έρχεται να σας σώσει", όταν η Αλήθεια αποκαλύπτει Ναι, το έκανε, και τι κάνατε με αυτό το δώρο;


Ομολογώ ότι έπρεπε να ηρεμήσω πριν γράψω αυτή την απάντηση. Ας ξεκινήσουμε από εδώ:


Ματθαίος 27:46


Γύρω στις τρεις το απόγευμα ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φωνή: "Ηλεί, Ηλεί, λέμα σαμπαχτάνι;". (που σημαίνει "Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;").


Είναι προφανές ότι ο Ιησούς αισθανόταν μόνος. Ο Ιησούς δεν είχε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει το μονοπάτι που του είχε χαράξει ο Πατέρας. Κάποιοι θα το διαβάσουν αυτό και θα το διαστρεβλώσουν για να εννοήσουν ότι συγκρίνω τον Γουές με τον Ιησού Χριστό. Δεν το κάνω. Δηλώνω ότι οι θεοσεβούμενοι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν το μονοπάτι που τους ορίζει ο Θεός. Όπως αναφέρεται επιγραμματικά στον Ιεζεκιήλ, εκείνοι που είναι φύλακες πρέπει να συνεχίσουν να προειδοποιούν τους ανθρώπους ή να υποστούν την κρίση Του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επαναλαμβάνουν την προειδοποίηση έως ότου οι άνθρωποι ακούσουν και δουν; Ναι. Σημαίνει αυτό ότι αισθανόμαστε μόνοι όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν δικαιολογίες και παρερμηνείες για να δικαιολογήσουν την αποδοχή του κακού. Ναι.


Ιεζεκιήλ 33:1-10


1 Και πάλι έγινε σε μένα λόγος τού Κυρίου, λέγοντας,


2 Γιε ανθρώπου, μίλησε στους γιους τού λαού σου, και πες τους: Όταν φέρω τη ρομφαία επάνω σε μια γη, αν ο λαός τής γης πάρει έναν άνθρωπο από τα όριά του, και τον βάλει για φύλακά του:


3 αν, όταν δει τη ρομφαία να έρχεται επάνω στη γη, σφυρίξει τη σάλπιγγα, και προειδοποιήσει τον λαό,


4 τότε, όποιος ακούσει τον ήχο τής σάλπιγγας, και δεν προειδοποιήσει, αν έρθει η ρομφαία, και τον αρπάξει, το αίμα του θα είναι επάνω στο κεφάλι του.


5 Αυτός που άκουσε τον ήχο της σάλπιγγας, και δεν πήρε προειδοποίηση- το αίμα του θα είναι επάνω του. Όποιος, όμως, πάρει προειδοποίηση, θα ελευθερώσει την ψυχή του.


6 Αν, όμως, ο φύλακας δει τη ρομφαία να έρχεται, και δεν σφυρίξει τη σάλπιγγα, και ο λαός δεν προειδοποιηθεί- αν η ρομφαία έρθει, και πάρει κάποιον από αυτούς, αυτός θα αφαιρεθεί μέσα στην ανομία του- το αίμα του, όμως, θα απαιτήσω στο χέρι του φύλακα.


7 Έτσι κι εσύ, γιε ανθρώπου, σε έβαλα φύλακα στον οίκο Ισραήλ- γι' αυτό, θα ακούς τον λόγο από το στόμα μου, και θα τους προειδοποιείς από μένα.


8 Όταν λέω στον ασεβή: Ω, ασεβής άνθρωπος, θα πεθάνεις σίγουρα- αν δεν μιλήσεις για να προειδοποιήσεις τον ασεβή από τον δρόμο του, ο ασεβής αυτός άνθρωπος θα πεθάνει μέσα στην ανομία του- το αίμα του, όμως, θα απαιτήσω από το χέρι σου.


9 Ωστόσο, αν προειδοποιήσεις τον ασεβή για τον δρόμο του, για να αποστραφεί απ' αυτόν, αν δεν αποστραφεί από τον δρόμο του, θα πεθάνει στην ανομία του- εσύ όμως έσωσες την ψυχή σου.


10 Γι' αυτό, γιε ανθρώπου, μίλησε στον οίκο Ισραήλ: Έτσι μιλάτε, λέγοντας: Αν οι παραβάσεις μας και οι αμαρτίες μας είναι επάνω μας, κι εμείς σβήνουμε μέσα σ' αυτές, πώς θα ζήσουμε τότε;


Η Αγία Γραφή μας διδάσκει να μισούμε το κακό:


Ψαλμός 97:10


Εσείς που αγαπάτε τον Κύριο, μισήστε το κακό! Διατηρεί τη ζωή των αγίων του- τους σώζει από τα χέρια των ασεβών.Ζούμε σε ένα κακό έθνος. Πόσο καιρό θα αγνοούμε τους φύλακες στον τοίχο; Πόσο καιρό θα βλέπουμε τον λαό μας να υποφέρει και να πεθαίνει χωρίς καμία ενέργεια; Πόσο καιρό πριν αποδεχτούμε τη μοίρα μας και πολεμήσουμε κατά του κακού στο όνομα του Κυρίου; Είναι εύκολο να επιτεθείς στον αγγελιοφόρο. Είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που έχει χαραχθεί για εμάς και να λάβουμε υπόψη μας τις προειδοποιήσεις για την καταπολέμηση του κακού. Η απογοήτευσή μας μεγεθύνεται από την αποτυχία της εκκλησίας να ορθώσει το ανάστημά της ενάντια στο κακό.

Αντί να επιτίθεστε στον αγγελιοφόρο, γονατίστε και προσευχηθείτε για καθοδήγηση. Αν δεν πολεμήσετε το κακό τώρα, σας εγγυώμαι ότι θα πεθάνετε γονατιστοί από το σπαθί της τυραννίας.


David DeGerolamo.

ncrenegade.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NC RENEGADE: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου