Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Έρχεται νέο κύμα περιορισμών για τους μη εμβολιασμένους: Θα αποκλειστούν και από τα σούπερ μάρκετ;

Νέοι περιορισμοί φαίνεται πως έρχονται για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, περιορισμοί που μπορεί να φτάσουν έως και την πρόσβασή τους σε καταστήματα τροφίμων. Κυβέρνηση και "ειδικοί" έχουν εδώ και κάποιο διάστημα ξεκινήσει την γνωστή προπαγάνδα «διαρρέοντας» για την ώρα μόνο μισόλογα περί νέων αποκλεισμών για τους μη εμβολιασμένους.


Ο υπουργός Υγείας Θ.΄Πλεύρης σε αυτό το μήκος κύματος  ανέφερε ότι περιορισμοί ενδέχεται να τεθούν σε χώρους όπου συνυπάρξουν εμβολιασμένοι και μη, όχι υποτίθεται για να «συνετιστούν» οι μη εμβολιασμένοι η να πιεστούν να κάνουν το εμβόλιο αλλά για να «προστατευτούν» οι ίδιοι.

Βέβαια κοινοί χώροι όπου μπορεί να συνυπάρξουν εμβολιασμένοι και μη είναι και το σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα τροφίμων ή ακόμη και από τα φαρμακεία! Θα αποκλείσουν τους μη εμβολιασμένους και από αυτά;

«Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι», ανέφερε ο Θ.Πλεύρης, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ ειδικών και κυβέρνησης για το ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες για τους αμιγώς εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις συνταγματικές ισορροπίες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», δήλωσε στην ο κ. Πλεύρης, ενώ είπε ότι «το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες όπου η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή».

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά lockdown.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε εκ νέου στη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά: «Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο, σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους .

«Το 86%-90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή από τους 380 διασωληνωμένους, οι 340 είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε, ενώ «όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με υποκείμενα νοσήματα».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι είναι σημαντική και αναγκαία, ειδικά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, η χορήγησή της ωστόσο –όπως ανέφερε– θα γίνει διαθέσιμη για όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Παράλληλα, θα σταλούν SMS υπενθύμισης στους άνω των 60 που έχουν περάσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους, ώστε να προχωρήσουν σε προγραμματισμό ραντεβού για την 3η δόση.

pronews.gr

1 σχόλιο:

  1. Μήπωςαυτοι οι μασκαράδες κρατούν για νοσηλεία πανευκολα τους ανεμβολιαστους στα βρωμερά νοσοκομεία τους ; Ώστε να έχουν να λένε ότι κινδυνεύουν περισσότερο οι ανεμβολιαστοι.Μηπως και δεν χάνουν ευκαιρία να διασωληνωσουν ακόμα και πολύ νέους ανεμβολιαστους για να δικαιολογήσουν το σατανοεμβολιο και το παραμύθι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή