Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Εκατομμύρια ακρίδες κατακλύζουν το Τρινιντάντ, μολύνουν τα σπίτια, ταλαιπωρούν τους κατοίκους και καταστρέφουν τις καλλιέργειες.

 

Οι ακρίδες κάνουν τη ζωή των κατοίκων του Princes Town άθλια.

Οι κάτοικοι του Princes Town ζουν σε μια ταινία τρόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι ακρίδες Moruga (Coscineuta virens) έχουν κατακλύσει εκατομμύρια, τρυπώντας οπωροφόρα δέντρα και καλλωπιστικά φυτά και απειλώντας να καταστρέψουν στρέμματα καλλιεργειών στις γύρω γεωργικές εκτάσεις.

Τα αυτοκίνητα που διασχίζουν την περιοχή καλύπτονται συχνά από έντομα, και οι άνθρωποι που περπατούν στην πόλη εξαφανίζουν συνεχώς τα ζωύφια που πετούν κατά χιλιάδες.

Μπαίνουν σε σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις και είναι ανθεκτικά στα εντομοαπωθητικά.

Ο ουρανός σκοτείνιασε.

Όταν ο ουρανός σκοτείνιασε πάνω από μέρη του Manahambre, του Lothians και του St Croix το πρωί της περασμένης Τετάρτης, οι κάτοικοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για αλλαγή του καιρού, ένδειξη εισερχόμενης βροχής ή καταιγίδας.

Αλλά καθώς το σκοτεινό σύννεφο κατέβαινε, χιλιάδες ακρίδες προσγειώθηκαν στα οπωροφόρα δέντρα, τις καλλιέργειες και τα φυτά τους καταβροχθίζοντας τα πάντα.

« Έζησα εδώ για περίπου 40 χρόνια περίπου και είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Ο ουρανός σκοτείνιασε και μας ακούστηκε σαν βροχή και βροντή πόσο δυνατή ήταν.

«Μετά κατέβηκαν πάνω σε όλα τα δέντρα μας στο πίσω μέρος, τα αβοκάντο, το chataigne και τα σάρωσαν. Αν βγεις έξω αυτή τη στιγμή, θα σε καλύψουν », είπε ένας κάτοικος της οδού Marcano στο Princes Town του Τρινιδάδ.

Όπως η αναπαράσταση των αιγυπτιακών πληγών.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, η κοντινή βλάστηση είχε καθαριστεί εντελώς από τα έντομα αυτά μέσα σε 24 ώρες από την άφιξή τους. Κάποιοι κατέφυγαν στο να μείνουν μέσα για να αποφύγουν την αφθονία των ακριδών. Ακόμη και τα διερχόμενα οχήματα, λένε, σαρώνονται όταν περνούν από την περιοχή.


"Ο σύζυγός μου και εγώ πηγαίναμε στο Ρίο Κλάρο για να πάρουμε κάποια πράγματα. Όταν οδηγούσαμε στους δρόμους έπρεπε να σταματήσουμε και να ανεβάσουμε τα παράθυρα γιατί ήταν εκεί κατά χιλιάδες, βομβάρδιζαν τα αυτοκίνητα και κάποιες νεκρές στο δρόμο.


"Είναι σαν να αναπαριστάμε τις αιγυπτιακές πληγές", δήλωσε ένας άλλος κάτοικος.

Πρωτοφανής εξάπλωση.

Οι εισβολές ακρίδων είναι γνωστές στην περιοχή γύρω από τη Μορούγκα, αλλά φέτος τα σμήνη έχουν βιβλικές διαστάσεις. Επιπλέον, εισέβαλαν σε ορισμένες περιοχές όπως τα Rio Claro, Borde Narve, Central Princes Town και St Julien, όπου δεν έχουν ξανασυμβεί τέτοιες πληγές.

Κάποιοι φοβούνται ότι αυτή η προσβολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την αγροτική κοινότητα του νησιού.

Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Γεωργίας πραγματοποίησε αρκετές ασκήσεις στην περιοχή Moruga σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εμφάνιση νέων σμηνών. Τώρα γίνονται ψεκασμοί. Αλλά νομίζω ότι είναι ήδη πολύ αργά!

Οι ακρίδες είναι ενήλικες και κατευθύνονται στο δάσος για να φωλιάσουν. Στην πορεία τους τρώνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Ο ψεκασμός δεν θα σκοτώσει τα ενήλικα έντομα. Μετά τη φωλιά τα ενήλικα πεθαίνουν. Οι νεογέννητες ακρίδες θα βγουν Δεκέμβριο-Ιανουάριο και τότε είναι που το Υπουργείο θα ψεκάζει για να σταματήσει η εξάπλωση μιας νέας πανώλης… Μόλις οι ακρίδες αποκτήσουν φτερά, ο ψεκασμός γίνεται δύσκολος! 

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου