Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Οι Ισραηλινοί ηγέτες σηματοδοτούν: Πλησιάζει η στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.


Οι Ισραηλινοί ηγέτες σηματοδοτούν: Η στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν πλησιάζει στο 1
Αυξάνεται ο κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης με το Ιράν (Αρχείο: Vchal/iStock)

Οι κορυφαίοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες του Ισραήλ σηματοδοτούν ότι η πιθανότητα μεγάλης σύγκρουσης με το Ιράν θα αυξηθεί απότομα σύντομα.

Μια στρατιωτική αντιπαράθεση είναι μόνο θέμα χρόνου και δεν θα αργήσει να ξεσπάσει, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η πυρηνική προσπάθεια του Ιράν μέσω διπλωματικών κινήσεων ή συμφωνίας, είπε στο Walla News.

Το Ιράν δηλώνει ανοιχτά την πρόθεσή του να καταστρέψει το Ισραήλ και εννοεί αυτό που λέει, πρόσθεσε ο Λίμπερμαν. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση ενέκρινε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για να ενισχύσει τη δύναμη του Ισραηλινού Στρατού και να του επιτρέψει να αποκτήσει προηγμένα στρατιωτικά συστήματα, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ μόλις διέθεσε πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για νέο στρατιωτικό υλικό και προσπάθειες συλλογής πληροφοριών.    

Παράλληλα, ο αρχηγός του στρατού Aviv Kochavi διέταξε την Πολεμική Αεροπορία να ανανεώσει την ενεργό εκπαίδευση για μια επίθεση στο Ιράν, αναφέρει το N12 News. O Ισραηλινός Στρατός σταμάτησε τέτοιες εκπαιδευτικές ασκήσεις πριν από δύο χρόνια και πρέπει τώρα να αποκαταστήσει τις δυνατότητές του μακράς εμβέλειας, ανέφερε η έκθεση .

Ο στρατός θα εντείνει τις εκπαιδεύσεις του στο εγγύς μέλλον και αναμένεται να εξασκηθεί εντατικά τους επόμενους μήνες, είπε ο N12. Εν τω μεταξύ, οι αμυντικές βιομηχανίες αναβαθμίζουν τα αεροσκάφη F-35 των IDF με ισραηλινές τεχνολογίες για να προετοιμαστούν για ένα χτύπημα στο Ιράν.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου