Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Το ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία με όπλα.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες σύνοδος κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Φαίνεται ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για την ασφάλεια των κρατών. Ήταν περισσότερο σαν μια συνάντηση, όπου η Ρωσία έπεφτε στο κενό.


Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Carrenbauer εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Μόσχα. Είπε ότι η συμμαχία πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά στις "επιθετικές" ενέργειες του Κρεμλίνου. Οι ελιγμοί που πραγματοποιεί ο ρωσικός στρατός αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη, είπε.

"Πρέπει να καταστεί σαφές στην ηγεσία της Μόσχας ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τελικά όπλα", δήλωσε η Kramp-Karrenbauer.

Ο Γερμανός πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ούτε η σκέψη μιας πιθανής επίθεσης από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις του εναέριου χώρου, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και για τη μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ.

Ωστόσο, η δήλωση του Γερμανού υπουργού δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές εξελίξεις στη διεθνή σκηνή. Είναι το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ που χαλάει τις σχέσεις με τη Ρωσία πέρα από τις κανονικές διπλωματικές σχέσεις.

Πάρτε, για παράδειγμα, την πρόσφατη μείωση των Ρώσων αντιπροσώπων στην αποστολή στο ΝΑΤΟ. Οι συμπατριώτες μας κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία, αλλά δεν παρουσιάστηκαν αδιάσειστα στοιχεία. Ως αποτέλεσμα, η κίνηση αυτή οδήγησε σε διακοπή των εργασιών της ρωσικής αποστολής στο ΝΑΤΟ.

Προφανώς, ο βαθμός έντασης μεταξύ των πλευρών θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συμμαχία θα συνεχίσει να ενισχύει τη μαχητική ισχύ των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη εβδομάδα ο Λόιντ Όστιν, επικεφαλής του Πενταγώνου, επισκέφθηκε τη Γεωργία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία και υποσχέθηκε να συνεχίσει να συμμετέχει στη στρατιωτική ανάπτυξη των κρατών αυτών.

Το ΝΑΤΟ επιδεικνύει επιθετικότητα με όλες τις ενέργειές του και οι δηλώσεις για πιθανή χρήση όπλων απλώς επιδεινώνουν τις σχέσεις μεταξύ των μερών. Δεν υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας.


Anton Orlovsky, ειδικά για τη Russkaya Vesna.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου