Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Νέες λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν για τα πολεμικά σχέδια της Χεζμπολάχ.

 Αξιωματούχοι της Άμυνας αναμένουν ότι η Χεζμπολάχ θα χρησιμοποιήσει ηρεμιστικά σε μεγάλη κλίμακα για να ακινητοποιήσει Ισραηλινούς στρατιώτες και πολίτες κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. Οι IDF θα δοκιμάσουν την αντίδραση σε αυτό το σενάριο στην εθνική άσκηση έκτακτης ανάγκης που ξεκίνησε την Κυριακή, αναφέρουν οι Times of Israel.


Ο στρατός φοβάται ότι η Χεζμπολάχ θα εξαπλώσει ηρεμιστικά σε μεγάλες περιοχές στο βόρειο μέτωπο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι IDF θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό τέτοιων ουσιών και στην έκδοση διαταγών για τη διάσωση της ζωής, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης.


Οι ανησυχίες φαίνεται να βασίζονται σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και ενδεχομένως δημοσιοποιούνται για να σηματοδοτήσουν στη Χεζμπολάχ ότι τα σχέδιά της έχουν αποκαλυφθεί.


Ο στρατός και οι υπηρεσίες διάσωσης θα προσομοιώσουν επίσης πολλαπλά περιστατικά χτυπημάτων με ρουκέτες σε χώρους αποθήκευσης επικίνδυνων υλικών.


Παράλληλα, η Χεζμπολάχ εκπαιδεύεται για αιφνιδιαστική επιδρομή στο Ισραήλ, αναφέρει η εφημερίδα Israel Hayom. Ο στρατός προειδοποίησε προηγουμένως ότι οι επίλεκτες δυνάμεις της ομάδας θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ισραηλινές συνοριακές κοινότητες ή θέσεις των IDF.


Το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες απλές ρουκέτες και πολυάριθμα βλήματα όλμων, αλλά και περίπου 100 πυραύλους υψηλής ακρίβειας, πρόσθεσε το δημοσίευμα. Ο στρατός αναμένει ότι η ομάδα θα σφυροκοπήσει τις παραμεθόριες κοινότητες με σφοδρούς βομβαρδισμούς όλμων και ρουκετών μικρού βεληνεκούς και θα εξασκηθεί στη μαζική εκκένωση των κατοίκων.


Συνολικά, οι IDF εκτιμούν ότι το 6% των πυραυλικών πυρών της Χεζμπολάχ θα πλήξει κατοικημένες περιοχές.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου