Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Μια τρομακτική ιαπωνική γελοιογραφία του 2007 ρίχνει φως στα σημερινά γεγονότα;

 Το μακρινό, μακρινό έτος 2007, στη μακρινή, μακρινή Ιαπωνία, κυκλοφόρησε ένα ανιμέισον κινουμένων σχεδίων με τίτλο Agent Vexille / Vexille: 2077 Nihon Sakoku. Το κινηματογραφικό είδος κανείς δεν το παρακολούθησε πραγματικά, φυσικά, αλλά τυχαίνει τώρα ο ameroblogrom να έχει κοιτάξει αυτή την ταινία με τρομερή δύναμη - να μην πιστεύει στα μάτια του, να ανοιγοκλείνει συχνά τα μάτια και να ψάχνει με κρύο ιδρώτα για τρομερές συμπτώσεις.  

Τι πραγματεύεται αυτό το καρτούν; Η ταινία διαδραματίζεται το έτος 2077. Δέκα χρόνια πριν από αυτό, η Ιαπωνία αποσύρθηκε από τον ΟΗΕ και περιέφραξε τον κόσμο με ένα μαγνητικό πεδίο. Ο λόγος είναι ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που απαγορεύει την περαιτέρω ανάπτυξη της ρομποτικής και της βιοτεχνολογίας που απειλούν την ύπαρξη της ανθρωπότητας.

Έτσι, για να ελέγξει τους σαμουράι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει μια ειδική μονάδα καμικάζι με επικεφαλής μια γυναίκα νίντζα ονόματι Vexille, η οποία έχει αναλάβει να ανακαλύψει τι συμβαίνει στον κόσμο όπου η επιστήμη αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα. Και όπως αποδεικνύεται, η Ιαπωνία του 2077 είναι γεμάτη σκοτεινά μυστικά, τα οποία αποκαλύπτει η κοπέλα-πράκτορας.


Το πρώτο σκοτεινό μυστικό του μέλλοντος της Ιαπωνίας είναι η Daiva Corporation, η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο της ιαπωνικής κυβέρνησης και έχει μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο δοκιμών βιοτεχνολογίας. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε μαζικός εμβολιασμός στους Ιάπωνες υπό την απειλή επιδημίας, η οποία άρχισε να μετατρέπει τους ανθρώπους σε ανδροειδή.

Όπως έχει παρατηρήσει όποιος έχει δει την ταινία, υπάρχουν κάποιοι ανθυγιεινοί παραλληλισμοί με το σήμερα, αν και απέχουμε πολύ από το 2077. Η μόνη διαφορά μεταξύ της ταινίας και της πραγματικότητας είναι ότι στην ταινία, ο ΟΗΕ στέλνει κάποιους πράκτορες στην Ιαπωνία, ενώ στην πραγματικότητα η Ιαπωνία με κάποιο τρόπο ενεργά αποστρέφεται την αντιμετώπιση του ΟΗΕ. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί Ιάπωνες πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την ταινία ως παιδιά, κάτι που οι Αμερικανοί ανακάλυψαν μόλις τώρα. 


Είναι η ταινία προνοητική; Ή μήπως πρόκειται για προγνωστικό προγραμματισμό; Ή μήπως απλώς ο σκηνοθέτης του καρτούν είχε στενή σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς, όπως οι Strugatsky κάποτε ήπιαν βότκα με τα παιδιά του κ. Zbarsky, ο οποίος συντηρούσε τη μούμια του κ. Λένιν, σε ένα μποέμικο στέκι. Και ως αποτέλεσμα αυτής της γνωριμίας και της εμπιστευτικής αφήγησης, γεννήθηκε η ιστορία του Κατοικημένου Νησιού. Δείχνει ξεκάθαρα πώς λειτουργεί το "μαυσωλείο" και πώς ήταν όλα τοποθετημένα στην ένδοξη σοβιετική χώρα:

Συνολικά, η κατάσταση με αυτόν τον πράκτορα Vexill είναι ενδιαφέρουσα και μέχρι ο πράκτορας να χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστής που στάλθηκε από το μέλλον από τους καταραμένους φασίστες, το καρτούν ίσως αξίζει να το παρακολουθήσετε. Στη συνέχεια, με πλήρη γνώση, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις εξελίξεις από εδώ και πέρα. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου