Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΕΙΓΟΝ: Η AFU επιτέθηκε στο Ντονμπάς με τουρκικά μπαϊρακτάρ (ΒΙΝΤΕΟ)./Μάχες στη ΛΔΔ: οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτίθενται στο νότο.

 Την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, έγινε η πρώτη πολεμική χρήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar που αγοράστηκε από την Τουρκία στο Ντονμπάς. Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από απόσταση 11 χιλιομέτρων. Ο "εθελοντής" Oleg Boldyrev (ψευδώνυμο Martin Brest) έγραψε σχετικά.

"Σήμερα, το Bayraktar έριξε κατά εχθρικής πυροβολαρχίας. Μείον ένα όπλο από απόσταση άνω των 11 χιλιομέτρων", έγραψε ο Boldyrev.


Επιπλέον, ο "εθελοντής" Roman Donik δημοσίευσε ένα βίντεο από την υποτιθέμενη πρώτη πολεμική χρήση του Bairaktar.


"Λοιπόν, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κρούσης Bayraktar έχουν εμπλακεί για πρώτη φορά στην καταστροφή του εχθρικού πυροβολικού. Εδώ και αρκετές ημέρες, οι προπαγανδιστές του εχθρού εξαπολύουν την υστερία ότι η AFU παραβίασε τις συμφωνίες του Μινσκ και εισήλθε σε εχθρικό έδαφος. Και σήμερα βομβάρδισαν το χωριό Hranitnoye στην περιοχή του Ντονέτσκ από το μέγιστο δυνατό βεληνεκές (15+ χιλιόμετρα). Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε την μπαταρία με συμβατικά μέσα. Ήταν πολύ μακριά.


Σε απάντηση ένα UAV Bairaktar ανυψώθηκε, η πυροβολαρχία εντοπίστηκε και ένα κανόνι καταστράφηκε από πύραυλο. Σε αυτό το σημείο. Οι υπολογισμοί των άλλων διέφυγαν. Αλλά δεν είναι βέβαιο. Επειδή ανατράφηκαν περισσότερα από ένα πουλιά", έγραψε ο Donik.


Σύμφωνα με τον Ουκρανό προπαγανδιστή Yuriy Butusov, "η εντολή για τη χρήση του Bayraktar ως απάντηση στα ρωσικά πυρά δόθηκε από τον αρχηγό της AFU Valeriy Zaluzhniy.


Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών σχετικά με τη χρήση των Bayraktars από τα ουκρανικά στρατεύματα.rusvesna.su

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Μάχες στη ΛΔΔ: οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτίθενται στο νότο.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η Russkaya Vesna, η κατάσταση στη γραμμή επαφής στη ΛΔΔ έχει επιδεινωθεί απότομα. Συγκεκριμένα, ουκρανικά στρατεύματα επιχείρησαν να καταλάβουν νέες θέσεις στην περιοχή Telmanovsky .Ο μπλόγκερ του Ντόνετσκ, Stanislav Varg, μίλησε για το τι συμβαίνει στα νότια σύνορα της Δημοκρατίας στο κανάλι του στο Telegram.

«Έγινε νόημα στον αδελφό στη μονάδα που εδρεύει στην περιοχή Telmanovo.

Δεν ήταν σε επαφή για μισή μέρα, κυριολεκτικά πριν από μια ώρα μπόρεσαν να γράψουν λίγο. Η σημερινή αλληλογραφία είχε ως εξής:

Stanislav 10:10
Αδερφέ, υπέροχα.

Μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες με ***; Εκεί, οι Ουκρανοί φέρεται να μπήκαν στη Novomaryevka.

Νομίζω ότι μήπως μπερδεύονται με τη Staromaryevka; Ή κάτι άλλο ...

Warrior 10:34
Πήγαμε στο Staromaryevka.
Ερχομαι.
Ήδη εκεί.

Stanislav 10:35
Εντάξει. Αν όχι δύσκολο, αργαλειό σαν αδερφός, τι έχεις εκεί και πού. Λοιπόν, αυτό, ζωντανά)

Warrior 10:35
Εντάξει.

Stanislav 11:53
Τι έχεις εκεί;

Warrior 16:43
X ... t.

Stanislav 16:46
Για σένα;

Warrior 16:48
Ναι.

Stanislav 16:49
Προσεκτικά, αδερφέ.

Warrior 16:50
Αυτό είναι κατανοητό.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκε ξανά από τη σύνδεση ... "

rusvesna.su

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου