Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εγκαινιάσει το σύστημα κοινωνικής πίστωσης το 2022.

 Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια παγκοσμίως για την εισαγωγή ενός συστήματος ψηφιακής ταυτότητας και κοινωνικής πίστωσης, και το τελευταίο έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με δελτίο τύπου της βρετανικής κυβέρνησης.
Τον Ιανουάριο του 2022 το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, με επικεφαλής τον Sajid Javid, σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή που θα βοηθάει τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική τους δραστηριότητα.


Σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα οι χρήστες θα φορούν συσκευές που θα φοριούνται στον καρπό και θα μπορούν να δημιουργούν εξατομικευμένες συστάσεις για την υγεία, όπως η αύξηση του αριθμού των βημάτων τους, η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και η μείωση του μεγέθους των μερίδων.


Οι χρήστες φέρεται να συγκεντρώνουν πόντους για συμπεριφορές που θεωρούνται υγιείς από την κυβέρνηση, οι οποίοι θα ξεκλειδώνουν "ανταμοιβές". Η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι ανταμοιβές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν "πάσο γυμναστηρίου, κουπόνια για ρούχα ή τρόφιμα, εκπτώσεις σε καταστήματα και εισιτήρια για κινηματογράφο ή θεματικό πάρκο".

Μια εταιρεία γνωστή ως HeadUp έχει επιλεγεί για την υλοποίηση του πιλοτικού συστήματος κοινωνικής πίστωσης, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι άλλα 3 εκατομμύρια λίρες προέρχονται επίσης από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για την παροχή κινήτρων, αλλά στην πραγματικότητα τα 3 εκατομμύρια λίρες προέρχονται από τους Βρετανούς φορολογούμενους.


Η HeadUp έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο και η ομάδα της HeadUp έχει 20+ χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία υγείας και την ασφαλιστική τεχνολογία. Η εταιρεία έχει συνεργασίες με τις Apple, FitBit, Garmin καθώς και με τον αμερικανικό στρατό, κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες ζωής και υγείας και τώρα με τη βρετανική κυβέρνηση.


Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Glenn Riseley, έναν Αυστραλό που πέρασε 14 χρόνια στον τομέα της εταιρικής ευεξίας. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι πραγματικά αφορά η επιχείρηση HeadUp ρίξαμε μια ματιά σε μερικές από τις δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος Glenn Riseley σε διάφορες αναρτήσεις στο ιστολόγιο του ιστότοπου της HeadUp.


Ο Glenn Riseley δεν πιστεύει ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και ισχυρίζεται ότι είναι δουλειά της εταιρείας του να γνωρίζει τι πραγματικά χρειάζονται οι πελάτες. Πώς το κάνουν αυτό; Συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για εσάς, φυσικά.

theexpose.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE EXPOSE : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου