Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Θα βάλει χέρι και στις καταθέσεις των Ελλήνων ο Κυριάκος!

 Όχι άλλη αριστεία!

Θα το ζήσουμε κι αυτό! Έκλεισε τις εκκλησίες, έκλεισε τα καταστήματα, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του νεότερου ελληνικού κράτους που απαγόρευσε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σε μία δυτική οικονομία, τώρα ετοιμάζεται να βάλει χέρι και στις καταθέσεις των Ελλήνων!

Όχι, δεν ήρθαν οι μπολσεβίκοι στην Ελλάδα. Ήρθε ο Κυριάκος και η παρέα του!

Το πρωτοσέλιδο λοιπόν της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Τα Νέα, είτε είναι ένα πισώπλατο χτύπημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, είτε προσπαθεί να ξεπλύνει το πιο βρώμικο χτύπημα που έχει κάνει πρωθυπουργός στις περιουσίες των Ελλήνων.

Ποινικοποιούνται λοιπόν οι καταθέσεις στις τράπεζες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Με πρόσχημα την παροχή κινήτρων για κίνηση των κεφαλαίων. Τα κεφάλαια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τα κινούνται οι τράπεζες για να τροφοδοτούν την πραγματική οικονομία και να γίνονται μοχλός ανάπτυξης. Διότι έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός εδώ και κάτι αιώνες.

5BF6D11D 1FB8 4CF6 9CA3 B77E21E226DA
Το σημερινό πρωτοσέλιδο

Το πιο τρομακτικό πάντως είναι – σύμφωνα με το δημοσίευμα – ότι ως παράδειγμα αναφέρεται το μοντέλο Κύπρου! Αυτό από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Διότι η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα της ευρωζώνης, όπου υπήρξε κούρεμα καταθέσεων. Επιφέροντας ένα ασύλληπτο χτύπημα στην τραπεζική πίστη, προς όφελος φυσικά των γερμανικών τραπεζών που την ίδια εποχή προβαλόταν ως ένα ασφαλές λιμάνι για όσους είχαν λεφτά.

Η ιστορία αυτή έχει εξαιρετικά άσχημη οσμή. Εκτός από το χτύπημα που επιφέρει στην φιλοσοφία της αποταμίευσης, ανοίγει κερκόπορτα για νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών της βάρος των καταθετών, στην καλύτερη, για κούρεμα καταθέσεων στην χειρότερη.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου