Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021

Κακοκαιρία στα παράλια Αγιάς: Στην “μάχη” από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Τα μηχανήματα επιχειρούν ασταμάτητα (φωτο)./Το magnesianews.gr στο Ανατολικό Πήλιο-Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία (φωτογραφίες+ βίντεο)./Δείτε βίντεο που αποτυπώνουν τη νέα καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια.

 

Αντιμέτωπα με την …οργή της φύσης ήρθαν τα παράλια της Αγιάς, καθώς η κακοκαιρία από χθες πλήττει την περιοχή αφήνοντας πίσω της μεγάλες και σοβαρές καταστροφές.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Πολιτική Προστασία από την πρώτη στιγμή με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού βρίσκεται στο σημείο με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα στα σημεία του παραλιακού άξονα του Δήμου Αγιάς που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Αγιάς επιχειρούν σε σημεία του δικτύου που δημιουργήθηκαν προβλήματα. Τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας λειτούργησαν συγκρατώντας σε πολλά σημεία το μεγάλο όγκο νερού. Τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν οφείλονται σε ρέματα και χειμάρρους που δεν είχαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε φωτογραφίες:


onlarissa.gr

Το magnesianews.gr στο Ανατολικό Πήλιο-Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία (φωτογραφίες+ βίντεο).

Τις πληγές του μετρά το Ανατολικό Πήλιο, μετά το πέρασμα της «Αθηνάς» που έφερε βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.
Αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των ζημιών από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Στην περιοχή βρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Δείτε τι άφησε πίσω της η «Αθηνά»

magnesianews.gr

Δείτε βίντεο που αποτυπώνουν τη νέα καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια.         

Πλημμυρισμένα σπίτια, κλειστοί δρόμοι, αποκλεισμένοι οικισμοί, απελπισμένοι κάτοικοι.

Πορεία καταστροφής χάραξε η κακοκαιρία Αθηνά στη Βόρεια Εύβοια, φέρνοντας τους κατοίκους αντιμέτωπους με σφοδρές πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης χθεσινοβραδυνής βροχόπτωσης αλλά και της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού.

Η καταρρακτώδης βροχή στις περιοχές της Αγίας 'Αννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χείμαρροι και να προκληθούν σημαντικές καταστροφές.

Η εικόνα το πρωί της Κυριακής, με εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια και μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο, ήταν δραματική, ενώ η αγωνία των κατοίκων για το τι επιφυλάσσει ο καιρός τις επόμενες ώρες ολοένα και μεγαλώνει.

Δείτε παρακάτω βίντεο από τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια: 

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου