Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Διαβάστε μεταξύ των γραμμών! Όταν οι «ειδικοί» λένε «η κατάσταση βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης», εννοούν «δεν υπάρχει τέλος στην όψη της καταστροφής της εφοδιαστικής αλυσίδας» που συνεχίζει να χειροτερεύει εκθετικά.

 Από τη Susan Duclos.

Εδώ στο ANP έχουμε μια συνεχή σειρά από κομμάτια κρίσης για έλλειψη τροφίμων, με εικόνες που λαμβάνονται από όλη τη χώρα, από διαφορετικά καταστήματα, που δείχνουν τις ραγδαία μειούμενες επιλογές στα ράφια των καταστημάτων, τουλάχιστον εκείνα που δεν είναι εντελώς άδεια.

Αυτό που δεν έχουμε αντιμετωπίσει με τόση λεπτομέρεια είναι οι άλλες ελλείψεις και η διάσπαση της αλυσίδας εφοδιασμού προκαλώντας καθυστερήσεις σχεδόν "των μισών αμερικανικών εισαγωγών".

Αυτό το δημοσίευμα δεν αφορά γενικά το φαγητό, αλλά κάνει ένα βήμα πίσω και εξετάζει τα ζητήματα με ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. 

Φαίνεται ότι οι περισσότερες ιστορίες που γράφτηκαν για αυτό το ζήτημα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους νωρίς, επειδή μπορεί να μην μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν τα Χριστούγεννα, αλλά στην πραγματικότητα, η αγορά «δώρων» θα πρέπει να είναι η μικρότερη ανησυχία μας.

Σχεδόν οι μισές εισαγωγές από τις ΗΠΑ εισέρχονται μέσω των λιμένων της Καλιφόρνιας και η καθυστέρηση χαρακτηρίζεται ως κρίση, καθώς είναι κάτι παραπάνω από «χριστουγεννιάτικα δώρα».

Από το Business Insider μέσω της Yahoo News , σε ένα κομμάτι με τίτλο "Ο διευθυντής ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι η ναυτιλία βρίσκεται σε" κατάσταση κρίσης "καθώς 66 φορτηγά πλοία επιπλέουν από την ακτή της Καλιφόρνια".

Ο Cordero, ο οποίος επιβλέπει ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της χώρας, συνέστησε στους πολίτες να ξεκινήσουν τις αγορές των διακοπών τους το συντομότερο δυνατό λόγω των διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το λιμάνι θα μεταφέρει περίπου 20 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια φέτος, περισσότερο από ποτέ, είπε ο Cordero στο Fox Business. Οι καταναλωτές σίγουρα θα νιώσουν την πρέζα, καθώς οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο - από πρώτες ύλες έως ανθεκτικά προϊόντα, ηλεκτρονικά, έπιπλα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων - έχουν πληγεί με ελλείψεις και καθυστερήσεις.

"Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι σίγουρα διαταραγμένη και έχει διακοπεί εδώ και αρκετό καιρό", δήλωσε ο Cordero. «Η κατάσταση βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα λιμάνια στο Λος Άντζελες και το Λονγκ Μπιτς κατέρριψαν πολλαπλά ρεκόρ για τον αριθμό των πλοίων στις τοποθεσίες, καθώς και τον αριθμό των φορτηγών πλοίων που περιμένουν να αγκυροβολήσουν. Έκτοτε, ο αριθμός των σκαφών σημείωσε ελαφρά πτωτική πορεία, αλλά τα λιμάνια διατηρούν πρωτοφανή επίπεδα συμφόρησης. Την Τρίτη, τα λιμάνια φιλοξένησαν 144 πλοία - συμπεριλαμβανομένων 66 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που περίμεναν από την ακτή σε άγκυρα ή σε παρασυρόμενες περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Marine Exchange της Νότιας Καλιφόρνιας. Πριν από την πανδημία, τα λιμάνια είδαν συνήθως κατά μέσο όρο μηδέν έως ένα πλοίο που περίμενε να αγκυροβολήσουν, αλλά τώρα τα πλοία περιμένουν εβδομάδες για να ξεφορτώσουν.

Παρακάτω θα δείτε τη συνέντευξη της Maria Bartiromo Director of Long Beach Port, Mario Cordero.


Για να θέσουμε αυτούς τους αριθμούς σε κάποιο είδος προοπτικής, κάθε πλοίο μεταφέρει χιλιάδες ή/και δεκάδες χιλιάδες αντικείμενα, οπότε μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες «εμπορευματοκιβώτια» κολλημένα στα αμερικανικά λιμάνια συλλογικά. 

Περισσότερα για αυτό σε ένα βίντεο στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου.

Ενώ το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς έχει αυξήσει τις ώρες τους σε 24 ώρες το 24ωρο, από Δευτέρα έως Πέμπτη, ελπίζοντας να διατηρήσουν τα νέα δρομολόγια, αυτό δεν ήταν δυνατό εξαιτίας της έλλειψης λιμενικών, φορτηγατζήδων και εργαζομένων σε αποθήκες.

Το γεγονός είναι ότι ενώ εμείς στο ANP έχουμε επικεντρωθεί σε τρόφιμα, νερό και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, επειδή χρειάζεστε φαγητό και νερό για να επιβιώσετε, χωρίς συσκευές (ψυγείο και καταψύκτη) δεν μπορείτε να διατηρήσετε φθαρτά ή τρόφιμα που πρέπει να παραμείνουν κρύα ή κατεψυγμένα.

Χωρίς ανταλλακτικά αυτοκινήτου ή όχημα, είναι δύσκολο να ψωνίσετε για βασικές ανάγκες ή να κάνετε τις εβδομαδιαίες αγορές σας.

Χωρίς ηλεκτρονικά, η απλή αντικατάσταση του υπολογιστή σας αν χρειαστεί θα μπορούσε να αρχίσει να διαρκεί πολύ περισσότερο, να σας αφήνει εκτός σύνδεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να ζητάτε ανταλλακτικά για να διορθώσετε άλλα ηλεκτρονικά θα χρειαστεί εξίσου πολύ ή περισσότερο.

Νομίζω ότι εδώ καταλαβαίνεις το νόημα.

Οι κρίσεις είναι πολύπλευρες και αναμένεται να επιδεινωθούν, με ορισμένους ειδικούς να προβλέπουν καθυστερήσεις πολλών μηνών για μήνες.  Ένα πράγμα που δεν βλέπουμε πολύ είναι οι προειδοποιήσεις που δηλώνουν ότι αυτές οι κρίσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν μέχρι το 2023 .

Οι πολιτικοί μπορούν να διαφωνούν με το σκεπτικό και όσοι θεωρούνται ιατροί «ειδικοί», παρά τη συνεχή παραπληροφόρηση που έδωσαν στους Αμερικανούς εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, μπορούν να προσπαθήσουν να ακυρώσουν τα Χριστούγεννα υπό το πρόσχημα της πανδημίας του COVID.

Παρατηρήστε πόσο άσχημη είναι η κρίση της αλυσίδας εφοδιασμού, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης.

Γίνεται και θα συνεχίσει να χειροτερεύει εκθετικά. 

Αν χρειάζεστε συσκευές ή το όχημά σας που δουλεύετε ή άλλα αντικείμενα που φαίνονται ελλιπή ... παραγγείλτε τα τώρα και προσέξτε τις εκτιμώμενες ημερομηνίες παράδοσης επειδή σημειώνουμε "διαθέσιμες" ειδοποιήσεις, αλλά ισχυρίζεται ότι ορισμένα είδη χρειάζονται 8 εβδομάδες για αποστολή, οπότε να γνωρίζετε αυτά τα μικρά παιχνίδια που παίζουν οι λιανοπωλητές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πολλοί, κυρίως εκείνοι που εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον MSM, πιστεύουν ότι μόλις αρθούν οι περιορισμοί του COVID σε κάθε πολιτεία και (βάλτε το σημερινό αυθαίρετο ποσοστό) των Αμερικανών να εμβολιαστούν, ότι η ζωή θα επανέλθει κανονικά και μαγικά τα καταστήματα θα να είναι πλήρως ανεφοδιασμένο και δεν θα τεθούν όρια στις επιλογές.

Αυτό είναι το μεγάλο ψέμα .......    ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου