Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Η Ταϊβάν ξεσηκώνεται, αρνείται να «υποκλιθεί» στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ταϊβάν έχει ξεσηκωθεί ενάντια στην αυξανόμενη επιθετικότητα από την Κίνα, προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα «υποκλιθεί» στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

H πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-κάναμε μια ισχυρή ομιλία την Κυριακή, στέκοντας σταθερά εναντίον του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

H Πρόεδρος Τσάι προειδοποίησε ότι το νησιωτικό έθνος, το οποίο χωρίζεται από την Κίνα από το Στενό της Ταϊβάν, δεν θα «υποκύψει στην πίεση» από τον ΚΚΚ και τον στρατό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η ομιλία έρχεται εν μέσω αυξημένης πίεσης από την κομμουνιστική ηγεσία της Κίνας στο Πεκίνο.

Είναι επίσης μόλις μία ημέρα αφότου ο ηγέτης του ΚΚΚ Σι πίεσε για την «επανένωση» της Ταϊβάν με την Κίνα. 

"Η θέση μας για τις διασταυρούμενες σχέσεις παραμένει η ίδια: ούτε η καλή μας θέληση ούτε οι δεσμεύσεις μας θα αλλάξουν", δήλωσε η  Πρόεδρος Τσάι σε μια ομιλία προς τιμήν της ίδρυσης της χώρας το απόγευμα της Κυριακής.

"Ζητούμε τη διατήρηση του status quo και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τη μονομερή αλλοίωση του status quo", συνέχισε η Τσάι.

«Ελπίζουμε σε χαλάρωση των διασταυρωμένων σχέσεων και δεν θα ενεργήσουμε βιαστικά, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν απολύτως ψευδαισθήσεις ότι ο λαός της Ταϊβάν θα υποκύψει στις πιέσεις» , είπε.


«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την εθνική μας άμυνα και θα επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την Ταϊβάν να ακολουθήσει τον δρόμο που μας έχει χαράξει η Κίνα.

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο δρόμος που χάραξε η Κίνα δεν προσφέρει ούτε έναν ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής για την Ταϊβάν, ούτε κυριαρχία για τα 23 εκατομμύρια ανθρώπους μας».

Η Ταϊβάν, ένα δημοκρατικά διοικούμενο έθνος, είναι ανεξάρτητη από την ηπειρωτική κυριαρχία για πάνω από επτά δεκαετίες.

neonnettle.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου