Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Εκατοντάδες ειδικευόμενοι ιατροί, κάτοικοι σε όλο το Ισραήλ εγκατέλειψαν.

Η παραίτηση οφείλεται σε μακροχρόνιες διαμαρτυρίες ενάντια στο γεγονός ότι εργάζονται βάρδιες 26 ωρών, συχνά χωρίς διάλειμμα για να ξεκουραστούν ή ακόμη και να φάνε ή να πάνε στην τουαλέτα.
Εκατοντάδες ιατροί ασκούμενοι και κάτοικοι από όλο το Ισραήλ παρέδωσαν τις επιστολές παραίτησής τους τη Δευτέρα, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ σε 14 ημέρες.
Σύμφωνα με το ΚΑΝ, οι ασκούμενοι εργάζονταν σε 35 νοσοκομειακούς θαλάμους σε όλο το Ισραήλ.
"Αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση", ανέφερε σε δήλωσή του το σωματείο Mirsham για τους ιατρούς κατοίκους, προσθέτοντας ότι σύντομα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περισσότερες παραιτήσεις, σύμφωνα με το N12.
"Εάν δεν αλλάξει το περίγραμμα για συντόμευση βάρδιων, οι επιστολές παραίτησης θα υποβληθούν τις επόμενες ημέρες σε δεκάδες επιπλέον τμήματα σε όλα τα νοσοκομεία στο Ισραήλ".
Ο Μίρσαμ είχε καταβάλει προσπάθειες για διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υγείας, αλλά αυτές οι συνομιλίες έχουν σταματήσει.

Διαμαρτυρόμενοι ιατροί στην πλατεία Χαμπίμα του Τελ Αβίβ το Σάββατο 9 Μαΐου (πίστωση: MAARIV)Διαμαρτυρόμενοι ιατροί στην πλατεία Χαμπίμα του Τελ Αβίβ το Σάββατο 9 Μαΐου (πίστωση: MAARIV)

"Δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη δύσκολη μέρα", δήλωσε ο Mirsham, σύμφωνα με το N12. 
«Η δέσμευσή μας είναι στους ασθενείς μας, εκείνους που έβαλαν τη ζωή τους στα χέρια μας - δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τους παρέχουμε την ιατρική φροντίδα που τους αξίζει, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να θέτουμε σε κίνδυνο αυτούς και τον εαυτό μας σε βάρδιες 26 ωρών».
Η παραίτηση οφείλεται σε μακροχρόνιες διαμαρτυρίες ενάντια στο γεγονός ότι εργάζονται βάρδιες 26 ωρών, συχνά χωρίς διάλειμμα για να ξεκουραστούν ή ακόμη και να φάνε ή να πάνε τουαλέτα για αρκετές ώρες, λόγω της τεράστιας υπερφόρτωσης στα νοσοκομεία.
Οι συζητήσεις έγιναν αργά το βράδυ του Σαββάτου σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί η απειλή της μεγάλης κλίμακας παραίτησης, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή το πρωί.
Καθώς οι κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι συνδεδεμένοι με τη Mirsham, παρέδωσαν τις επιστολές παραίτησής τους την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός Ιατρικός Σύλλογος προσπάθησε επίσης να αποτρέψει το δραστικό μέτρο στις συνομιλίες με τον υπουργό Υγείας Nitzan Horowitz, σύμφωνα με έκθεση στο Ynet.
Ο Mirsham διαλύθηκε από το IMA, το οποίο εκπροσωπούσε γιατρούς στο Ισραήλ από το 1912, προκειμένου να γίνει μια φωνή για τους νέους ιατρούς που συχνά παραβλέπονται στις συμφωνίες μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.
Η κρίση μαίνεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου τουλάχιστον, με τον κίνδυνο παραίτησης να διαφαίνεται από τις αρχές Οκτωβρίου. 
Στις 17 Οκτωβρίου, φοιτητές ιατρικής από όλες τις σχολές του Ισραήλ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Τελ Αβίβ  για να υποστηρίξουν εκατοντάδες ασκούμενους και κατοίκους που είχαν ήδη παραιτηθεί από τις θέσεις τους στο πλαίσιο της μάχης για να μειωθεί η διάρκεια των βαρδιών του νοσοκομείου.
Πάνω από 300 φοιτητές, από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Technion-Israel, το Πανεπιστήμιο Ariel και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ υπέγραψαν επίσης την αίτηση ισχυριζόμενοι ότι θα παραιτηθούν-και ως αποτέλεσμα, αποφάσισαν να απεργήσουν υποστήριξη.
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου