Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021

Προβλέπουν έξαρση της εποχικής γρίπης.

Φόβοι πως η φετινή χειμερινή σεζόν θα είναι η πιο δύσκολη από άποψη εποχικής γρίπης εκφράζουν οι ειδικοί, προβλέποντας έξαρση στο Ηνωμένο Βασίλειο και θανάτους που δεν αποκλείεται να φτάσουν στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών!
Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, αναπληρωτής διευθυντής Ιατρικής, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας – NHS προβλέπουν τον μεγαλύτερο αριθμό νοσούντων από εποχική γρίπη τον ερχόμενο χειμώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το μοτίβο που προβλέπουν να μην αποκλείεται να αναπαραχθεί και σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, υπολογίζουν πως πάνω από 35.000.000 άνθρωποι θα προσβληθούν από γρίπη και περίπου 60.000 εξ αυτών δεν θα τα καταφέρουν και θα καταλήξουν. Ανώτερες πηγές του NHS προειδοποιούν για τον υπαρκτό κίνδυνο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κι άλλο αν οι πολίτες της Βρετανίας δεν ανταποκριθούν στη μεγάλη καμπάνια που έχει ήδη αρχίσει για εμβολιασμό.

Μεγάλη ανησυχία.

Οι γιατροί συνδέουν την ενδεχόμενη αύξηση με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με τις κοινωνικές επαφές, αφήνοντας τους Βρετανούς με μικρή προστασία έναντι των εποχικών ιώσεων. Η ανησυχία τους μάλιστα μεγαλώνει καθώς η αξιοπιστία των εμβολίων κατά της γρίπης αμφισβητείται. Αυτό κυρίως συμβαίνει λόγω του ότι τον περσινό χειμώνα δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ικανό δείγμα από τον ιό και να προβλεφθούν τα κυρίαρχα στελέχη, καθώς οι περιπτώσεις με γρίπη την προηγούμενη χρονιά ήταν ελάχιστες λόγω του ότι οι πολίτες έμεναν κατά κύριο λόγο στο σπίτι και όσοι κυκλοφορούσαν το έκαναν τηρώντας σχολαστικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες, λέγοντας πως όπως κάθε χρόνο -και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους-, έτσι και για την περίοδο 2021-2022 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου