Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά «περισσότερα εμβόλια» στη συνάντηση των ηγετών του κόσμου στη Ρώμη.

 Η 35η συνάντηση Συνάντηση Διαλόγου και Προσευχής για Ειρήνη πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στη Ρώμη, με θέμα την αδελφότητα και την κλιματική αλλαγή και βασίστηκε στη συνάντηση του 1986 όπου ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β 'επέτρεψε την «ειδωλολατρική λατρεία».

ΠΟΛΗ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ( LifeSiteNews ) - Ο Πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε μαζί με πολιτικούς, υποστηρικτές των αμβλώσεων και οικουμενικούς ηγέτες αυτήν τη βδομάδα στη Ρώμη για να προωθήσει την «ειρήνη… την αδελφότητα ... τα εμβόλια», όλα «στο πνεύμα» της «ειδωλολατρικής λατρείας» της συνάντησης της Ασίζης του 1986.

Η 35η Συνάντηση Διαλόγου και Προσευχής για την Ειρήνη,  με τίτλο  «Λαοί ως Αδελφοί, Μελλοντική Γη» και πραγματοποιήθηκε από την Κοινότητα του Sant'Egidio «στο πνεύμα» της διαθρησκευτικής συνάντησης του 1986 στην Ασίζη, πραγματοποιήθηκε 6-7 Οκτωβρίου στην Ρώμη.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από τον Michael Hichborn του Ινστιτούτου Lepanto ως « μια άλλη μορφή ειδωλολατρίας με τη μορφή μιας ανθρώπινης αδελφότητας χωρίς τον Χριστό». 

Παρακολούθησαν Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Προτεστάντες, υπέρ των αμβλώσεων και ο Πάπας

Με τον Πάπα Φραγκίσκο να απευθύνεται στην τελετή λήξης, η  οικουμενική εκδήλωση  φιλοξένησε επίσης τον  Τζέφρι Σακς υπέρ της έκτρωσης . Αρχιεπίσκοπος Justin Welby της Εκκλησίας της Αγγλίας. Aloysius John, γραμματέας της Caritas International που συνδέεται με τις αμβλώσεις  Ahmad Al-Tayyeb , ο μεγάλος ιμάμης του Al-Azhar. και τον Pinkhas Goldschmidt, τον πρόεδρο της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων.

Άλλοι ομιλητές ήταν η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. Ο Σεΐχ Ναχγιάν μπιν Μουμπάρακ Αλ Ναχγιάν , υπουργός ανοχής και συνύπαρξης στα ΗΑΕ και «πρωταγωνιστής» της αμφιλεγόμενης συνάντησης του Άμπου Ντάμπι το 2019. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος · Ο καρδινάλιος José Tolentino Mendonça και ο καρδινάλιος Matteo Zuppi της Μπολόνια · Kataoka Keishu, ο υπεύθυνος γενικών υποθέσεων του γραφείου Sōtō Zen Budism στην Ευρώπη · και Noubar Afuyen, πρόεδρος της Moderna.

Το σύμβολο για την εκδήλωση του 2021  είχε  μια στροβιλισμένη σημαία, χρώματος LGBT, στην κορυφή με ένα λευκό περιστέρι.

Τα δύο θέματα του συνεδρίου είναι  γνωστά  στους οπαδούς των ειδήσεων που βασίζονται στο Βατικανό, όπως «Παγκόσμια Αδελφότητα και Μελλοντική Γη, Φροντίδα για το Περιβάλλον».

Στην  τελετή λήξης , που πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο, συμμετείχαν ο Πάπας Φραγκίσκος, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μεγάλος Ιμάμης και ο Ραβίνος Γκόλντσμιτ. Στην 450η επέτειο της Μάχης του Λεπάντο, που σηματοδοτεί τη νίκη των Καθολικών επί του μουσουλμανικού στόλου, ο Πάπας προσευχήθηκε μαζί με ηγέτες από τον Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Εβραϊσμό, τον Βουδισμό, τον Τενρίκιο, τον Ινδουισμό και τον Σιχισμό.

Απευθυνόμενος  στους συμμετέχοντες, ο Πάπας αναφέρθηκε στο αμφιλεγόμενο έγγραφό του  Fratelli Tutti  καθώς και στο έγγραφο του  2019 στο Αμπού Ντάμπι  στην έκκλησή του για «ειρήνη» και επίγεια «αδελφότητα».

Αυτή η ειρήνη, δήλωσε ο Πάπας, «μεγαλώνει στην αδελφότητα» και «συνδέεται με ένα άλλο όνειρο, αυτό της μελλοντικής γης».

«Λιγότερα όπλα και περισσότερα τρόφιμα, λιγότερη υποκρισία και περισσότερη διαφάνεια, περισσότερα εμβόλια που διανέμονται δίκαια και λιγότερα όπλα που διατίθενται αδιακρίτως», αποτελούσαν μέρος των επιθυμιών του Πάπα όπως εκφράστηκε στη Ρώμη.

«Αυτή είναι μια δέσμευση να φροντίζουμε για τη δημιουργία, για το κοινό σπίτι που θα αφήσουμε στους νέους που θα έρθουν μετά από εμάς», βεβαίωσε ο Πάπας. «Καλλιεργώντας μια στοχαστική και μη αρπακτική προσέγγιση, οι θρησκείες καλούνται να ακούσουν τα στεναγμούς της μητέρας γης, η οποία υφίσταται βία».

Αναφερόμενος στο κοινό όραμα της «γης ως κοινού σπιτιού, στην οποία οι άνθρωποι κατοικούν ως αδελφοί και αδελφές», ο Φραγκίσκος χρησιμοποίησε την ορολογία κατά τη σύγκριση διαφορετικών θρησκειών: «Ναι, ας ονειρευτούμε τις θρησκείες ως αδελφές και τους λαούς ως αδέλφια! Αδελφές θρησκείες για να βοηθήσουν τους λαούς να είναι αδέλφια που ζουν ειρηνικά, συμφιλιωμένοι διαχειριστές της δημιουργίας, το κοινό μας σπίτι ».

Παρόμοια λόγια έκανε ο Μεγάλος Ιμάμης του Αλ-Αζχάρ, ο οποίος εξήρε τον Πάπα Φραγκίσκο ως «έναν άνθρωπο της ειρήνης και της ανθρωπότητας  κατ’ εξοχήν », καλωσορίζοντας την εκτεταμένη πλέον συνεργασία τους». Τονίζοντας τη σημασία του εγγράφου του Αμπού Ντάμπι, το οποίο έχει  περιγραφεί  ότι φαίνεται ότι «ανατρέπει το δόγμα του Ευαγγελίου», ο Μεγάλος Ιμάμης το περιέγραψε ως «μια έκκληση για την εφαρμογή των ηθικών αρχών των θρησκειών για τη δημιουργία μιας πραγματικής αδελφότητας όπου δεν υπάρχει περιθώριο για διακρίσεις λόγω διαφορών θρησκείας, ομολογίας, φυλής, φύλου ή άλλων μορφών μισαλλοδοξίας ».

Εν τω μεταξύ, η Μέρκελ μίλησε για την υποχρέωση του κράτους να προστατεύει την "ανθρώπινη αξιοπρέπεια", την ημέρα που ένα γερμανικό δικαστήριο  έκρινε ότι  οι σκληρές επιβολές της κυβέρνησης της Βαυαρίας να κλειδώσουν και να απαγορεύσουν την έξοδο των πολιτών από το σπίτι τον Απρίλιο του 2020 ήταν παράνομες και περιττές.

Η Μέρκελ, δηλώνοντας ότι η Γερμανία «πήρε ένα μάθημα από το παρελθόν της», ζήτησε «έναν ανοιχτό και σεβαστό διάλογο μεταξύ κυβερνήσεων και θρησκειών» για να αντιμετωπίσει τις «συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό τους».

Η συνάντηση έκλεισε με την ανάγνωση του κοινού « Appeal for Peace », δηλώνοντας ότι «το όνομα του Θεού είναι ειρήνη».

Το LifeSiteNews μίλησε με τον Michael Hichborn, ιδρυτή και πρόεδρο του Ινστιτούτου Lepanto, ο οποίος σημείωσε πώς η συνάντηση ήρθε δύο χρόνια μετά το περιβόητο γεγονός Pachamama στο Βατικανό.

«Πριν από δύο χρόνια αυτόν τον μήνα, ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε σε μια πράξη ειδωλολατρίας, όπου το άγαλμα μιας ειδωλολατρικής θεότητας της γης προσκυνήθηκε στους κήπους του Βατικανού, μεταφέρθηκε στην αίθουσα της Συνόδου του Βατικανού και ενθρονίστηκε στο βωμό του Αγίου Πέτρου », Δήλωσε ο Hichborn στο LifeSiteNews.

«Και τώρα, ο πάπας ασκεί μια άλλη μορφή ειδωλολατρίας με τη μορφή ανθρώπινης αδελφότητας χωρίς τον Χριστό», δήλωσε ο Χίτσμπορν.

«Οι άνθρωποι της πίστης αναζητούν τον Χριστό για να τους σώσει από τα κακά του κόσμου, ενώ οι άνδρες χωρίς πίστη προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τον κόσμο για να διευκολύνουν τα δεινά τους. Ενώ αυτοί οι άντρες αναζητούν ανθρώπινες λύσεις σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, καλό θα ήταν να θυμούνται ότι ο θερμοστάτης είναι στερεωμένος στην Κόλαση ».

lifesitenews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου