Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021

Ηφαίστειο Λα Πάλμα: Η έκρηξη εκτοξεύει καυτούς ογκόλιθους σε μέγεθος τριώροφων κτιρίων.

Οι καυτοί ογκόλιθοι μεγέθους τριώροφων κτιρίων έχουν κυλήσει στην πλευρά ενός ηφαιστείου στα Κανάρια Νησιά, καθώς μια σειρά σεισμικών δονήσεων ταρακούνησε το έδαφος τρεις εβδομάδες μετά την έκρηξή του.

Ο συνοδευτικός ποταμός καυστικού μάγματος, που έφτασε σε θερμοκρασίες έως και 1.240C (2.264F), κατέστρεψε επίσης τις τελευταίες κατοικίες που παρέμειναν στο χωριό Todoque της Λα Πάλμα , σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Περίπου 21 σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν επίσης την Κυριακή, ο μεγαλύτερος μεγέθους 3,8, ταρακουνώντας το έδαφος στα χωριά Mazo, Fuencaliente και El Paso.

Εξηγώντας την τελευταία δραστηριότητα, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Ισπανίας έγραψε στο Twitter: "Η κατάρρευση της βόρειας πλευράς του ... ηφαιστείου έχει προκαλέσει την απελευθέρωση μεγάλων τεμαχίων υλικού και την εμφάνιση νέων ροών που διέρχονται από περιοχές που έχουν ήδη εκκενωθεί".

Επίσης έχει καταπιεί περισσότερα από 1.200 στρέμματα (493 εκτάρια) γης.

Περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στο νησί, το οποίο έχει περίπου 83.000 κατοίκους, οι οποίοι βγάζουν κυρίως τα προς το ζην από την καλλιέργεια φρούτων και τον τουρισμό.

news.sky.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου