Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

«Αναμενόμενο» το χτύπημα του κορωνοϊού στα σχολεία λόγω του εμβολίου./Το διπλωματικό ντεμαράζ, το μήνυμα στους Ευρωπαίους και ο ρόλος της Μόσχας./Φωνάζουν οι αστυνομικοί, για μήνες απλήρωτες οι υπερωρίες-Προειδοποιούν με μέτρα.

«Αναμενόμενο» το χτύπημα του κορωνοϊού στα σχολεία λόγω του εμβολίου.

Δύο δημοτικά σχολεία έχουν σταματήσει τη δια ζώσης λειτουργία τους λόγω έξαρσης του κορωνοϊού ανάμεσα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Σε χθεσινή συνάντηση του Υπ. Υγείας με την ομάδα ιχνηλάτησης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για την αλυσίδα μετάδοσης που προέκυψε σε σχολείο στην Λεμεσό. Όπως αναφέρθηκε στον Υπουργό, η αλυσίδα ξεκίνησε από συγκεκριμένη τάξη όπου υπήρξε μετάδοση του ιού σε 12 άτομα και φαίνεται ότι υπήρξε διασπορά και σε άλλα τμήματα που προκλήθηκε εξωσχολικά από το οικογενειακό περιβάλλον (αδέρφια σε άλλες τάξεις, κοκ) και από εξωσχολικές κοινωνικές δραστηριότητες. Μέχρι στιγμής από τη διερεύνηση (δεν έχει ολοκληρωθεί) της ιχνηλάτησης δεν προκύπτει ότι υπάρχει συσχέτιση με πάρτι, όπως είχε λεχθεί από άλλες πηγές εκτός του Υπουργείου Υγείας. Συνολικά, η αλυσίδα έχει 27 κρούσματα.

Σε συνεννόηση χθες με το Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε σύσταση για να παραμείνει κλειστό το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση.

Σε σχέση με δευτερο σχολείο στην Λευκωσία, η απόφαση για να παραμείνει κλειστό το σχολείο λήφθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, αφού είχαν εντοπιστεί αρχικά 4 κρούσματα (συνολικά στην αλυσίδα προέκυψαν 13 κρούσματα). Στο σχολείο φοιτά πολύ μικρός αριθμός παιδιών (45 μαθητές) και αξιολογήθηκαν όλοι ως στενές επαφές, εξ ου και έκλεισε το σχολείο.

Ο κ. Χατζηπαντέλα έδωσε σαφείς οδηγίες για προσεκτική διερεύνηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες και ζήτησε να παρακολουθείται στενά η κατάσταση στα σχολεία για να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανές αλυσίδες, έτσι ώστε να ακολουθούνται αμέσως τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς αποφυγήν διασποράς.

Περιμέναμε αυτή την εξέλιξη λέει η Κολιού.

Η ηλικία των παιδιών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι αυτή που περίμεναν να κτυπήσει η πανδημία γιατί δεν υπάρχει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για αυτές τις ηλικίες, δεν γίνονται συστηματικά rapid test και γιατί τώρα που αλλάζει ο καιρός άρχισαν να κλείνουν και τα παράθυρα στα σχολεία, ανέφερε η λοιμωξιολόγος Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ εξέφρασε την άποψη ότι για να υπάρχει αυτή η μεγάλη αλυσίδα μετάδοσης του ιού δεν υπάρχει αρκετή επιτήρηση των παιδιών. Είπε ότι η αλυσίδα μετάδοσης του ιού στα δημοτικά που εντοπίστηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία φαίνεται ότι έγινε και με τις επαφές των κρουσμάτων με άλλα παιδιά στα διαλείμματα.

Η κ. Κολιού εισηγήθηκε να γίνεται rapid test έστω μια φορά την εβδομάδα στις τρεις μεγάλες τάξεις του δημοτικού. Επίσης είπε ότι οι τάξεις θα έπρεπε να είναι χωριστές στα διαλείμματα.

Κυριάκου: Μπερδεύουν οι εποχικές λοιμώξεις

Πλέον υπάρχουν συμπτώματα σε αρκετά κρούσματα κορωνοϊού ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, σχολιάζοντας τις αλυσίδες μετάδοσης του ιού σε σχολεία. Πρόσθεσε ότι είναι και οι εποχικές λοιμώξεις που μπερδεύουν και κάποιοι δεν δίνουν τόση σημασία. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ συνέστησε προσοχή και κάλεσε τους πολίτες που έχουν συμπτώματα να περιορίζονται στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσοστό 41,9% των παιδιών ηλικίας 16-17 ετών έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου και το 38% είναι οι πλήρως εμβολιασμένα. Στην ηλικιακή ομάδα, ποσοστό 28% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έλαβαν την πρώτη δόση ενώ 26% είναι πλήρως εμβολιασμένα. Για την τρίτη ενισχυτική δόση είπε ότι κινείται σε χαμηλά ποσοστά.

Σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης σε οίκους ευγηρίας ενώ προχωρά ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επίσης είπε ότι το Σάββατο θα υπάρχουν κινητές μονάδες στις ορεινές περιοχές και θα γίνονται εμβολιασμοί και για την 1η και 3η δόση.

dialogos.com.cy

Το διπλωματικό ντεμαράζ, το μήνυμα στους Ευρωπαίους και ο ρόλος της Μόσχας.

Το διπλωματικό ντεμαράζ, το μήνυμα στους Ευρωπαίους και ο ρόλος της Μόσχας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το διπλωματικό ντεμαράζ της Λευκωσίας, με τις σημερινές επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εξωτερικών, να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά σημαντικές, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με το Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις στο Βαρώσι και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.   

Έχοντας ανά χείρας τα σημαντικά μηνύματα στα οποία κατέληξε με τους ομολόγους του κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκονται οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για αντιμετώπιση του COVID-19, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το Μεταναστευτικό, το Εμπόριο και οι Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ. Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ θα συζητήσουν, επίσης, τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών της αύξησης των τιμών στον τομέα της Ενέργειας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να δράττεται της ευκαιρίας για να ενημερώσει σε διμερές επίπεδο Ευρωπαίους ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις, με τη σκέψη να είναι στις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και να στείλει το μήνυμα πως αυτή τη φορά με την παρενόχληση του Nautical Geo, δεν πλήττονται μόνο τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, αφού το σκάφος ενεργούσε για λογαριασμό του East Med, που έχει ως στόχο να τροφοδοτήσει με Φ.Α. ολόκληρη την ήπειρο.

Ειδικότερα σε σχέση με το κεφάλαιο «εξωτερικές σχέσεις» που περιλαμβάνεται στην ατζέντα, τους Ευρωπαίους ηγέτες αναμένεται να απασχολήσουν οι προετοιμασίες για: 

  • την ευρωασιατική σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 25-26 Νοεμβρίου 2021,
  • τη σύνοδο κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις 15 Δεκεμβρίου 2021,
  • τη σύνοδο της COP26 για την κλιματική αλλαγή στις 31 Οκτωβρίου-12 Νοεμβρίου 2021 στη Γλασκόβη,
  • τη σύνοδο της COP15 σχετικά με τη βιολογική ποικιλότητα στο Kunming,

ενώ δεν αποκλείεται, όπως σημειώνεται, ανάλογα με τις εξελίξεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ασχοληθεί και με άλλα συγκεκριμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, αναμένεται να υπάρξουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με επίκεντρο την Κύπρο και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία, την ίδια ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιεί μια εξίσου σημαντική συνάντηση στη Μόσχα, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Οι επαφές του Νίκου Χριστοδουλίδη στη ρωσική πρωτεύουσα θα επικεντρωθούν στο Κυπριακό τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών και την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας έναντι της Κύπρου. 

Μάλιστα οι δυο Υπουργοί θα υπογράψουν, σε ειδική τελετή, το Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2022 – 2024, καθώς και τη Συμφωνία για Συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων σε Περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων. Εξάλλου τόσο κατά την κατ΄ιδίαν συνάντηση όσο και κατά τις διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις και θα συζητηθούν, η παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, με τις προοπτικές και προκλήσεις που υπάρχουν, όπως επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λόγω του σημαντικού ρόλου που έχει η Μόσχα στο Συμβούλιο Ασφλαείας του ΟΗΕ και των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα του διορισμού ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη Σύνοδο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. όπου μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις τελευταίες εξελίξεις και εξασφάλισε την ομόφωνη γνώμη τους για να παρακολουθείται από κοντά η κατάσταση και να ετοιμασθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε. έγγραφο επιλογών με πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν στην Άγκυρα, σε περίπτωση που συνεχισθούν οι προκλήσεις. 

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη στη Βουδαπέστη όπου είχε διμερείς επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας Πέτερ Σζίγιάρτο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε να καταστήσει σαφές στον ομόλογό του πως οι παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε, επηρεάζουν ζωτικά και τα συμφέροντα και τους στόχους της ΕΕ και των κρατών-μελών της, αφού στόχο έχουν και την ακύρωση των όποιων προοπτικών της Ανατολικής Μεσογείου να αναπτυχθεί ως εναλλακτική ενεργειακή επιλογή για την ΕΕ.

Ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση για υιοθέτηση θετικής ατζέντας στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την Άγκυρα που θα πρέπει, ανάμεσα σε άλλα, να τερματίσει τις οποίες παράνομες ενέργειες, τόσο επί εδάφους όσο και επί θαλάσσης, αλλά και να συμβάλει ουσιαστικά προς την επίλυση ενός κατεξοχήν ευρωπαϊκού προβλήματος όπως το Κυπριακό, στην βάση των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών, το οποίο, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, θέτει ισχυρές βάσεις για εμβάθυνση της συνεργασίας και της αλληλοκατανόησης σε μια σειρά θεμάτων, θεσμοθετώντας συνάμα σε ετήσια βάση, τις διαβουλεύσεις και την ανταλλαγή επισκέψεων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Πάντως σε ότι αφορά το Κυπριακό, οι Βρετανοί συνεχίσουν να ανακινούν τις ιδέες τους, οι οποίες ωστόσο έχουν εδώ και καιρό απορριφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι ο αξιωματούχος του βρετανικού ΥΠΕΞ Αζάι Σάρμα, βρέθηκε στην Κύπρο για επαφές τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ζήτησε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από την πλευρά των Βρετανών, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, υπέδειξε πως τη συνάντηση του κ. Σάρμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν απασχόλησε το θέμα διορισμού απεσταλμένου από τον Γενικό Γραμματέα. Αντίθετα ο κ. Σάρμα, σύμφωνα πάντα με βρετανικές διπλωματικές πηγές, ήρθε στην Κύπρο για να συζητήσει και με τους δύο ηγέτες,  εκ νέου της βρετανικές ιδέες που εδώ και μήνες διακινεί στο τρίγωνο, Αθήνας, Άγκυρας και Λευκωσίας, δίδοντας επεξηγήσεις και λεπτομέρειες. Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως οι εν λόγω προτάσεις εμπίπτουν στα συμφωνημένα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και προνοούν αποκέντρωση εξουσιών στις συνιστώσες πολιτείες. 

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αναμένει ενημέρωση από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα διορισμού ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό. Το μήνυμα που δίδεται από κυβερνητικές πηγές, είναι πως μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο, ωστόσο υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως σε κατοπινό στάδιο ο Γενικός Γραμματέας θα διορίσει απεσταλμένο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι συναντήσεις, τόσο του Προέδρου της Δημορκατίας όσο και του υπουργού Εξωτερικών, Νικου Χριστοδουλίδη, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, έτσι ώστε το κυπριακό να παραμένει στις προτεραιότητες των διπλωματικών επαφών ανάμεσα στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και παράλληλα να ασκούνται οι ανάλογες πιέσεις προς την άλλη πλευρά. 

reporter.com.cy

Φωνάζουν οι αστυνομικοί, για μήνες απλήρωτες οι υπερωρίες-Προειδοποιούν με μέτρα.

Φωνάζουν οι αστυνομικοί, για μήνες απλήρωτες οι υπερωρίες-Προειδοποιούν με μέτρα

Με λήψη μέτρων προειδοποιούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, περιμένουν τα υπερωριακά δεδουλευμένα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, ενώ όπως διαμηνύουν είναι έτοιμοι να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία της Αστυνομίας, από την οποία περιμένουν απαντήσεις. 

Αφού οι αστυνομικοί ενημέρωσαν όλους τους αρμόδιους για το πρόβλημα που προέκυψε, προειδοποιούν πως εάν δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν με λήψη δυναμικών μέτρων, τα οποία χαρακτηρίζουν και ως πρωτοφανή στα χρονικά της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον REPORTER, o Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε αρχικά ότι το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν καθυστερημένα υπερωριακά και εκμισθώσεις προς τους αστυνομικούς. «Ο προϋπολογισμός για το 2020 έχει εγκριθεί από πέρυσι, για το 2021 εγκρίθηκε φέτος τον Ιανουάριο και οι αστυνομικοί περιμένουν ακόμα τα λεφτά τους».

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί απέστειλαν επιστολή, μέσω της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, στη Γενική Λογίστρια του κράτους, η οποία τους απάντησε πως, «ο λόγος που καθυστερεί το Γενικό Λογιστήριο να μας στείλει τα λεφτά, είναι γιατί δεν τους τα στέλνει το Αρχηγείο Αστυνομίας».

Η απάντηση που έλαβαν, τους εξέπληξε και τους δημιούργησε αρκετά ερωτήματα, για τα οποία ζητούν απαντήσεις.  

«Τριάντα έξι εκατομμύρια το 2020 και τριάντα επτά εκατομμύρια το 2021, ποιος ο λόγος και δεν μας τα πληρώνουν; Είναι γιατί περιμένουν να συσσωρευτούν; Εκείνα τα λεφτά τα ενέκρινε η Βουλή και η Κυβέρνηση, μόνο για τα υπερωριακά μας και τίποτε άλλο. Αφού τα ενέκριναν μόνο για μας, που πήγαν, που είναι; Για ποιο άλλο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν;»

Ερωτήματα και για τον πίνακα μείωσης απολαβών.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι προκύπτει ακόμα ένα θέμα, που αφορά πίνακα μείωσης απολαβών, οι οποίες με βάση το πλάνο που υπάρχει, θα τερματιστεί το 2023 για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως των απολαβών που λαμβάνουν.

«Όσο παραπάνω είναι οι απολαβές σου κάθε μήνα, τόσο παραπάνω είναι και η μείωση. Είναι αυτός ο λόγος; Ίσως είναι γιατί δεν υπάρχει λογισμικό στο Αρχηγείο Αστυνομίας εν έτη 2021, για να πληρώνονται οι αστυνομικοί, όπως πληρώνονται όλοι οι υπάλληλοι του κράτους κάθε δύο μήνες; Εμείς περιμένουμε να μας πουν».

Τόνισε επίσης πως απέστειλαν στις 28 Σεπτεμβρίου εμπιστευτική επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας και στην υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση, όπως υποστηρίζει.

«Στείλαμε ανοιχτή επιστολή και στον υπουργό Οικονομικών και τον ενημερώσαμε την περασμένη εβδομάδα για το τι συμβαίνει. Στείλαμε επίσης σε όλα τα κόμματα ανοιχτή επιστολή για να μας πουν τι συμβαίνει και περιμένουμε απάντηση. Υπάρχει νομική κάλυψη όταν πληρώνεις υπερωριακά ενός έτους, από προϋπολογισμό άλλου έτους; Γιατί υπάρχει και αυτό το φαινόμενο. Πληρωνόμαστε σήμερα, Οκτώβριος 2021, καθήκοντα του 2020. Ο Γενικός Ελεγκτής το γνωρίζει; Του το κοινοποιήσαμε και εκείνου».

Έτοιμοι για λήψη πρωτοφανών μέτρων.

Αφού οι αστυνομικοί έλαβαν όλα τα ενδεδειγμένα, κατά την άποψή τους μέτρα, χωρίς μέχρι στιγμής, να προκύψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, προειδοποιούν ότι είναι έτοιμοι να λάβουν πρωτοφανή μέτρα, που όμοια τους δεν λήφθηκαν ποτέ στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αναμένουμε αντίδραση. Εάν δεν υπάρξει, να ξέρουν ότι θα αντιδράσουν και οι αστυνομικοί. Για πρώτη φορά στα χρονικά των σωμάτων ασφαλείας μετά από εξήντα χρόνια, θα υπάρξει αντίδραση των αστυνομικών και θα είναι πλήρως δικαιολογημένοι, γιατί κάναμε όλα τα διαβήματα που έπρεπε να κάνουμε».

Κληθείς να τοποθετηθεί ποια θα είναι αυτά, επιφυλάχθηκε, λέγοντας ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια. «Πιστέψτε με, θα βρεθούν όλοι προ εκπλήξεως».

«Ενισχύθηκε το λογιστήριο της Αστυνομίας»

Κληθείς από τον REPORTER, να σχολιάσει τις καταγγελίες των αστυνομικών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου τόνισε ότι «ενισχύθηκε με ακόμη δύο μέλη το λογιστήριο της Αστυνομίας. Ότι προωθείται από τις επαρχίες, υπάρχουν οδηγίες από τον Αρχηγό Αστυνομίας να προωθούνται άμεσα για πληρωμή». 

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, «το σημαντικό είναι πως κανένας δεν χάνει τις υπερωρίες του, αν δεν πληρωθεί αυτόν το μήνα θα πληρωθεί τον άλλο, αυτό είναι δεδομένο. Το πρόβλημα πιστεύουμε ότι θα λυθεί με το ταυτοποιημένο σύστημα, που θα μπει το προσεχές διάστημα. Θα έρχονται απευθείας ηλεκτρονικά οι υπερωρίες και θα προωθούνται στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας».

reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου