Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΑΤΙΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ - Η Ρωσία πρόκειται να τιμωρήσει τον κόσμο!

 Η Φάτιμα είναι αναμφίβολα η πιο προφητική από τις σύγχρονες εμφανίσεις. Το πρώτο και το δεύτερο μέρος του "μυστικού" - τα οποία δημοσιεύονται εδώ διαδοχικά, ώστε να ολοκληρωθεί η τεκμηρίωση - αναφέρονται ιδιαίτερα στο τρομακτικό όραμα της κόλασης, στην αφοσίωση στην Άμωμη Καρδιά της Μαρίας, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και, τέλος, στην πρόβλεψη για την τεράστια ζημιά που θα έκανε η Ρωσία στην ανθρωπότητα εγκαταλείποντας τη χριστιανική πίστη και ασπαζόμενη τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό.

Το 1917 κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί όλα αυτά: οι τρεις παστορίνοι της Φάτιμα βλέπουν, ακούν και θυμούνται, και η Λουκία, η επιζών μάρτυρας, τα καταγράφει όλα αυτά στο χαρτί, όταν διατάσσεται από τον επίσκοπο της Λεϊρία και με την άδεια της Παναγίας μας.

Για την εξιστόρηση των δύο πρώτων τμημάτων του "μυστικού", τα οποία έχουν ήδη δημοσιευθεί και συνεπώς είναι γνωστά, επιλέξαμε το κείμενο που έγραψε η αδελφή Λουκία στο Τρίτο Απομνημονεύμα της 31ης Αυγούστου 1941- ορισμένες παρατηρήσεις προστέθηκαν στο Τέταρτο Απομνημονεύμα της 8ης Δεκεμβρίου 1941.

Το τρίτο μέρος του "μυστικού" γράφτηκε "κατ' εντολήν της Αυτού Εξοχότητας του Επισκόπου της Leiria και της Παναγίας ..." στις 3 Ιανουαρίου 1944.

Υπάρχει μόνο ένα χειρόγραφο, το οποίο εδώ αναπαράγεται φωτοστατικά. Ο σφραγισμένος φάκελος βρισκόταν αρχικά υπό τη φύλαξη του Επισκόπου της Leiria. Για την καλύτερη προστασία του "μυστικού" ο φάκελος τοποθετήθηκε στα Μυστικά Αρχεία της Ιεράς Υπηρεσίας στις 4 Απριλίου 1957. Ο επίσκοπος της Leiria ενημέρωσε σχετικά την αδελφή Lucia.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Αρχείου, ο επίτροπος του Ιερού Γραφείου, πατέρας Pierre Paul Philippe, OP, με τη σύμφωνη γνώμη του καρδινάλιου Alfredo Ottaviani, έφερε τον φάκελοπου περιείχε το τρίτο μέρος του "μυστικού της Φάτιμα" στον Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ στις 17 Αυγούστου 1959. "Μετά από κάποιο δισταγμό", είπε ο Παναγιότατος: "Θα περιμένουμε. Θα προσευχηθώ. Θα σας ενημερώσω για την απόφασή μου".

Πράγματι ο Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ αποφάσισε να επιστρέψει τον σφραγισμένο φάκελο στο Ιερό Γραφείο και να μην αποκαλύψει το τρίτο μέρος του "μυστικού".

Ο Παύλος ΣΤ΄ διάβασε το περιεχόμενο με τον αντικαταστάτη του, τον αρχιεπίσκοπο Angelo Dell'Acqua, στις 27 Μαρτίου 1965 και επέστρεψε τον φάκελο στα αρχεία του Ιερού Γραφείου, αποφασίζοντας να μην δημοσιεύσει το κείμενο.

Ο Ιωάννης Παύλος Β', από την πλευρά του, ζήτησε τον φάκελο που περιείχε το τρίτο μέρος του "μυστικού" μετά την απόπειρα δολοφονίας στις 13 Μαΐου 1981. Στις 18 Ιουλίου 1981 ο Καρδινάλιος Franjo Šeper, Έπαρχος της Συνόδου, έδωσε δύο φακέλους στον Αρχιεπίσκοπο Eduardo Martínez Somalo, Αναπληρωτή της Γραμματείας του Κράτους: ένας λευκός φάκελος, που περιείχε το πρωτότυπο κείμενο της Αδελφής Lucia στα πορτογαλικά- ο άλλος πορτοκαλί, με την ιταλική μετάφραση του "μυστικού". Στις 11 Αυγούστου που ακολούθησε, ο Αρχιεπίσκοπος Martínez επέστρεψε τους δύο φακέλους στα Αρχεία του Ιερού Γραφείου.

Όπως είναι γνωστό, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ σκέφτηκε αμέσως να αφιερώσει τον κόσμο στην Άμωμη Καρδιά της Μαρίας και συνέταξε ο ίδιος μια προσευχή για αυτό που ονόμασε "Πράξη Εντολής", η οποία επρόκειτο να τελεστεί στη Βασιλική της Αγίας Μαρίας του Μεγάλου στις 7 Ιουνίου 1981, την εορτή της Πεντηκοστής, την ημέρα που είχε επιλεγεί για τον εορτασμό της 1600ης επετείου της Πρώτης Συνόδου της Κωνσταντινούπολης και της 1550ης επετείου της Συνόδου της Εφέσου. Καθώς ο Πάπας δεν μπόρεσε να παραστεί, μεταδόθηκε η μαγνητοφωνημένη ομιλία του. Ακολουθεί το μέρος που αναφέρεται ειδικά στην Πράξη της Ανάθεσης:

"Μητέρα όλων των ατόμων και των λαών, γνωρίζεις όλα τα βάσανα και τις ελπίδες τους. Στη μητρική σου καρδιά αισθάνεσαι όλες τις μάχες μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ φωτός και σκότους, που συγκλονίζουν τον κόσμο: δέξου την παράκληση που απευθύνουμε στο Άγιο Πνεύμα απευθείας στην καρδιά σου και αγκάλιασε με την αγάπη της Μητέρας και Δούλης του Κυρίου εκείνους που περιμένουν περισσότερο αυτή την αγκαλιά, αλλά και εκείνους των οποίων την πράξη ανάθεσης περιμένεις κι εσύ με ιδιαίτερο τρόπο. Πάρε υπό τη μητρική σου προστασία ολόκληρη την ανθρώπινη οικογένεια, την οποία με στοργική αγάπη σου εμπιστευόμαστε, ω Μητέρα. Είθε να ξημερώσει για όλους ο καιρός της ειρήνης και της ελευθερίας, ο καιρός της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ελπίδας".

Προκειμένου να ανταποκριθεί πληρέστερα στα αιτήματα της "Παναγίας μας", ο Άγιος Πατέρας επιθυμούσε να καταστήσει πιο σαφή κατά τη διάρκεια του Αγίου Έτους της Λύτρωσης την Πράξη Ανάθεσης της 7ης Μαΐου 1981, η οποία είχε επαναληφθεί στη Φάτιμα στις 13 Μαΐου 1982. Στις 25 Μαρτίου 1984 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, υπενθυμίζοντας το φιρμάνι που εκφώνησε η Μαρία στον Ευαγγελισμό, ο Άγιος Πατέρας, σε πνευματική ένωση με τους Επισκόπους του κόσμου, οι οποίοι είχαν "κληθεί" εκ των προτέρων, εμπιστεύθηκε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες και όλους τους λαούς στην Άμωμη Καρδιά της Μαρίας, με όρους που υπενθύμισαν τα εγκάρδια λόγια που ειπώθηκαν το 1981:

"Ω Μητέρα όλων των ανδρών και των γυναικών και όλων των λαών, εσύ που γνωρίζεις όλα τα βάσανά τους και τις ελπίδες τους, εσύ που έχεις μητρική επίγνωση όλων των αγώνων μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ φωτός και σκότους, που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο, δέξου την κραυγή που εμείς, κινούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, απευθύνουμε απευθείας στην Καρδιά σου. Αγκάλιασε με την αγάπη της Μητέρας και Δούλης του Κυρίου, αυτόν τον ανθρώπινο κόσμο μας, τον οποίο σου εμπιστευόμαστε και σου αφιερώνουμε, γιατί είμαστε γεμάτοι ανησυχία για το γήινο και αιώνιο πεπρωμένο των ατόμων και των λαών.

Με ιδιαίτερο τρόπο σας εμπιστευόμαστε και σας αφιερώνουμε εκείνα τα άτομα και τα έθνη που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να τους εμπιστευθούμε και να τους αφιερώσουμε με αυτόν τον τρόπο.

"Καταφεύγουμε στην προστασία σου, αγία Μητέρα του Θεού!  Μην περιφρονήσεις τα αιτήματά μας στις ανάγκες μας".

Στη συνέχεια ο Πάπας συνέχισε πιο έντονα και με πιο συγκεκριμένες αναφορές, σαν να σχολίαζε το μήνυμα της Φάτιμα στη θλιβερή εκπλήρωσή του:

"Ιδού, καθώς στεκόμαστε μπροστά σου, Μητέρα του Χριστού, μπροστά στην Άχραντη Καρδιά σου, επιθυμούμε, μαζί με ολόκληρη την Εκκλησία, να ενωθούμε με την αφιέρωση που, από αγάπη για μας, ο Υιός σου έκανε για τον εαυτό του στον Πατέρα: "Για χάρη τους", είπε, "αφιερώνω τον εαυτό μου για να αφιερωθούν και αυτοί στην αλήθεια" (Ιωάν. 17:19). Επιθυμούμε να ενωθούμε με τον Λυτρωτή μας σε αυτή την αφιέρωσή του για τον κόσμο και για το ανθρώπινο γένος, το οποίο, στη θεία Καρδιά του, έχει τη δύναμη να λάβει συγχώρεση και να εξασφαλίσει επανόρθωση.

Η δύναμη αυτής της αφιέρωσης διαρκεί για πάντα και αγκαλιάζει όλα τα άτομα, τους λαούς και τα έθνη. Νικάει κάθε κακό που το πνεύμα του σκότους είναι ικανό να ξυπνήσει, και έχει πράγματι ξυπνήσει στην εποχή μας, στην καρδιά του ανθρώπου και στην ιστορία του.

Πόσο βαθιά αισθανόμαστε την ανάγκη για την αφιέρωση της ανθρωπότητας και του κόσμου -του σύγχρονου κόσμου μας- σε ένωση με τον ίδιο τον Χριστό! Γιατί το λυτρωτικό έργο του Χριστού πρέπει να το συμμεριστεί ο κόσμος μέσω της Εκκλησίας.

Το σημερινό Έτος της Λύτρωσης το δείχνει αυτό: το ειδικό Ιωβηλαίο ολόκληρης της Εκκλησίας.

Πάνω απ' όλα τα πλάσματα, μακάρι να είσαι ευλογημένη, εσύ, η δούλη του Κυρίου, που υπάκουσες με τον πληρέστερο τρόπο στο θείο κάλεσμα!

Χαίρε σε σένα, που είσαι πλήρως ενωμένη με τη λυτρωτική αφιέρωση του Υιού σου!

Μητέρα της Εκκλησίας! Φώτισε τον λαό του Θεού στα μονοπάτια της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης! Φώτισε ιδιαίτερα τους λαούς των οποίων την αφιέρωση και την ανάθεση από εμάς περιμένεις. Βοήθησέ μας να ζήσουμε μέσα στην αλήθεια της αφιέρωσης του Χριστού για ολόκληρη την ανθρώπινη οικογένεια του σύγχρονου κόσμου.

Εμπιστευόμενοι σε σένα, ω Μητέρα, τον κόσμο, όλα τα άτομα και τους λαούς, σου εμπιστευόμαστε επίσης αυτή την ίδια την αφιέρωση του κόσμου, τοποθετώντας τον στη μητρική σου Καρδιά.

Άσπιλη Καρδιά! Βοήθησέ μας να νικήσουμε την απειλή του κακού, που τόσο εύκολα ριζώνει στις καρδιές των σημερινών ανθρώπων, και που οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις της βαραίνουν ήδη τον σύγχρονο κόσμο μας και φαίνεται να φράζουν τα μονοπάτια προς το μέλλον!


Από την πείνα και τον πόλεμο, λύτρωσέ μας.

Από πυρηνικό πόλεμο, από ανυπολόγιστη αυτοκαταστροφή, από κάθε είδους πόλεμο, λύτρωσέ μας.

Από τις αμαρτίες κατά της ζωής του ανθρώπου από την αρχή της, λύτρωσέ μας.

Από το μίσος και από τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των παιδιών του Θεού, λύτρωσέ μας.

Από κάθε είδους αδικία στη ζωή της κοινωνίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, λύτρωσέ μας.

Από την προθυμία καταπάτησης των εντολών του Θεού, λύτρωσέ μας.

Από προσπάθειες να καταπνίξουν στις ανθρώπινες καρδιές την ίδια την αλήθεια του Θεού, λύτρωσέ μας.

Από την απώλεια της επίγνωσης του καλού και του κακού, λύτρωσέ μας.

Από αμαρτίες κατά του Αγίου Πνεύματος, λύτρωσέ μας, λύτρωσέ μας.

Δέξου, Μητέρα του Χριστού, αυτή την κραυγή φορτωμένη με τα βάσανα όλων των μεμονωμένων ανθρώπινων όντων, φορτωμένη με τα βάσανα ολόκληρων κοινωνιών.

Βοήθησέ μας με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να νικήσουμε κάθε αμαρτία: την ατομική αμαρτία και την "αμαρτία του κόσμου", την αμαρτία σε όλες τις εκδηλώσεις της.

Ας αποκαλυφθεί, για άλλη μια φορά, στην ιστορία του κόσμου η άπειρη σωτήρια δύναμη της Λύτρωσης: η δύναμη της φιλεύσπλαχνης Αγάπης! Ας σταματήσει το κακό! Ας μεταμορφώσει τις συνειδήσεις! Είθε η Άχραντη Καρδιά σου να αποκαλύψει για όλους το φως της Ελπίδας!".

Η αδελφή Λουκία επιβεβαίωσε προσωπικά ότι αυτή η επίσημη και παγκόσμια πράξη αγιασμού ανταποκρινόταν σε αυτό που επιθυμούσε η Παναγία μας ("Sim, està feita, tal como Nossa Senhora a pediu, desde o dia 25 de Março de 1984": "Ναι, έγινε ακριβώς όπως ζήτησε η Παναγία μας, από τις 25 Μαρτίου 1984": Επιστολή της 8ης Νοεμβρίου 1989). Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση ή αίτημα είναι χωρίς βάση.

Στην τεκμηρίωση που παρουσιάζεται εδώ έχουν προστεθεί τέσσερα άλλα κείμενα στα χειρόγραφα της αδελφής Λουκία:

1) η επιστολή του Αγίου Πατέρα της 19ης Απριλίου 2000 προς την Αδελφή Λουκία,

2) μια περιγραφή της συνομιλίας της 27ης Απριλίου 2000 με την αδελφή Λουκία,

3) η δήλωση την οποία ο Άγιος Πατέρας όρισε τον καρδινάλιο Άντζελο Σοντάνο, υφυπουργό Εξωτερικών, να διαβάσει στις 13 Μαΐου 2000,

4) το θεολογικό σχόλιο του Καρδινάλιου Joseph Ratzinger, Νομάρχη της Συνόδου για τη Διδασκαλία της Πίστεως.

Η αδελφή Λουκία είχε ήδη δώσει μια ένδειξη για την ερμηνεία του τρίτου μέρους του "μυστικού" σε μια επιστολή προς τον Άγιο Πατέρα, με ημερομηνία 12 Μαΐου 1982:

"Το τρίτο μέρος του μυστικού αναφέρεται στα λόγια της Παναγίας μας: 'Αν δεν γίνει αυτό [η Ρωσία] θα εξαπλώσει τα λάθη της σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας πολέμους και διωγμούς της Εκκλησίας. Οι καλοί θα μαρτυρήσουν- ο Άγιος Πατέρας θα έχει πολλά να υποφέρει- διάφορα έθνη θα εκμηδενιστούν" (13-VII-1917). 

Το τρίτο μέρος του μυστικού είναι μια συμβολική αποκάλυψη, που αναφέρεται σε αυτό το μέρος του Μηνύματος, και εξαρτάται από το αν θα δεχθούμε ή όχι αυτό που το ίδιο το Μήνυμα ζητά από εμάς: "Αν εισακουστούν τα αιτήματά μου, η Ρωσία θα μεταστραφεί και θα υπάρξει ειρήνη- αν όχι, θα εξαπλώσει τις πλάνες της σε όλο τον κόσμο κ.λπ.". 

Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει την πλήρη προειδοποιητική ομιλία του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που δόθηκε το 2021 και το 2023. Συζητά για τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, τις πυρηνικές κεφαλές και την κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Ένα αξιοσημείωτο επιφώνημα που έκανε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ήταν: "Νομίζετε ότι δεν γνωρίζω τις στρατηγικές τους; Χα!" Προς το τέλος της ομιλίας του μιλάει για ένα "νέο όπλο" που έχει αναπτύξει η Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Λέει: "Έτσι ώστε να είναι σαφές σε όλους ότι "ναι, υπάρχει ένα αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα [στην Ευρώπη] - αλλά όσον αφορά τη Ρωσία, είναι εντελώς άσκοπο, επειδή έχουμε ένα όπλο που μπορεί απλά να το ακυρώσει. Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε. Μας συμφέρει φθηνότερα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για "επιθετικότητα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών". Καθρεφτίζω πλήρως τη συμπεριφορά σας όταν λέτε ότι το αντιπυραυλικό σας αμυντικό σύστημα 'δεν στρέφεται εναντίον μας' - τότε και το νέο μας όπλο 'δεν στρέφεται εναντίον σας'!". Λαμβάνοντας υπόψη ότι για το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο Πούτιν μιλούσε κυρίως για συμβατικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, μιλώντας για αυτό το "νέο όπλο" προς το τέλος της ομιλίας του, λογικά πρέπει να είναι κάποιο είδος προηγμένου οπλισμού που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί "συμβατικό". Είναι πολύ πιθανό αυτό στο οποίο αναφέρεται ο Πούτιν με τον όρο "νέο όπλο" να είναι αυτό που έχουν υπαινιχθεί άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των ετών και το οποίο είναι πολύ πιθανό να είναι όπλα βασισμένα στη Nikola-Tesla που χρησιμοποιούν την ενέργεια σκαλάρ.
Αφού δεν εισακούσαμε αυτή την έκκληση του Μηνύματος, βλέπουμε ότι έχει εκπληρωθεί, η Ρωσία έχει εισβάλει στον κόσμο με τα λάθη της. Και αν δεν έχουμε δει ακόμη την πλήρη εκπλήρωση του τελευταίου μέρους αυτής της προφητείας, πηγαίνουμε προς αυτή σιγά-σιγά με μεγάλα βήματα. Αν δεν απορρίψουμε τον δρόμο της αμαρτίας, του μίσους, της εκδίκησης, της αδικίας, της παραβίασης των δικαιωμάτων του ανθρώπινου προσώπου, της ανηθικότητας και της βίας κ.λπ. 

Και ας μην πούμε ότι είναι ο Θεός που μας τιμωρεί με αυτόν τον τρόπο- αντίθετα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ετοιμάζουν τη δική τους τιμωρία. Με την καλοσύνη του ο Θεός μας προειδοποιεί και μας καλεί στο σωστό δρόμο, σεβόμενος την ελευθερία που μας έχει δώσει- ως εκ τούτου οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι".

Η απόφαση της Αγιότητάς του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' να δημοσιοποιήσει το τρίτο μέρος του "μυστικού" της Φάτιμα, βάζει τέλος σε μια περίοδο της ιστορίας που σημαδεύτηκε από την τραγική ανθρώπινη επιθυμία για εξουσία και κακό, αλλά διαποτισμένη από την ελεήμονα αγάπη του Θεού και την άγρυπνη φροντίδα της Μητέρας του Ιησού και της Εκκλησίας.

Η δράση του Θεού, του Κυρίου της ιστορίας, και η συνυπευθυνότητα του ανθρώπου στο δράμα της δημιουργικής του ελευθερίας, είναι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομείται η ανθρώπινη ιστορία.

Η Παναγία μας, που εμφανίστηκε στη Φάτιμα, υπενθυμίζει αυτές τις ξεχασμένες αξίες. Μας υπενθυμίζει ότι το μέλλον του ανθρώπου βρίσκεται στον Θεό και ότι είμαστε ενεργοί και υπεύθυνοι εταίροι στη δημιουργία αυτού του μέλλοντος.

Tarcisio Bertone, SDB
Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος του Βερτσέλι
Γραμματέας της Συνόδου για τη Διδασκαλία της Πίστεως 
ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΌ" ΤΗΣ ΦΆΤΙΜΑ

ΠΡΏΤΟ ΚΑΙ ΔΕΎΤΕΡΟ ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ "ΜΥΣΤΙΚΟΎ"

ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΉ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΕ Η ΑΔΕΛΦΉ ΛΟΥΚΊΑ
ΣΤΑ "ΤΡΊΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΎΜΑΤΑ" ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1941 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΊΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΛΕΪΡΊΑ-ΦΑΤΊΜΑ.

... Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μιλήσω για το μυστικό και να απαντήσω έτσι στο πρώτο ερώτημα.

Ποιο είναι το μυστικό; Μου φαίνεται ότι μπορώ να το αποκαλύψω, αφού έχω ήδη την άδεια του Ουρανού να το κάνω. Οι αντιπρόσωποι του Θεού στη γη με έχουν εξουσιοδοτήσει να το πράξω αρκετές φορές και σε διάφορες επιστολές, μία από τις οποίες, πιστεύω, βρίσκεται στα χέρια σας. Η επιστολή αυτή είναι από τον πατέρα José Bernardo Gonçalves, και σε αυτήν με συμβουλεύει να γράψω στον Άγιο Πατέρα, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, να αποκαλύψω το μυστικό. Πράγματι είπα κάτι γι' αυτό. Αλλά για να μην κάνω την επιστολή μου πολύ μεγάλη, αφού μου είχε πει να την κρατήσω σύντομη, περιορίστηκα στα ουσιώδη, αφήνοντας στον Θεό να μου δώσει μια άλλη πιο ευνοϊκή ευκαιρία.

Στο δεύτερο απολογισμό μου έχω ήδη περιγράψει λεπτομερώς την αμφιβολία που με βασάνιζε από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου και πώς εξαφανίστηκε εντελώς κατά τη διάρκεια της Φανερώσεως εκείνη την ημέρα.

Λοιπόν, το μυστικό αποτελείται από τρία διακριτά μέρη, δύο από τα οποία θα αποκαλύψω τώρα.

Το πρώτο μέρος είναι το όραμα της κόλασης.

Η Παναγία μας έδειξε μια μεγάλη θάλασσα φωτιάς που φαινόταν να βρίσκεται κάτω από τη γη. Βυθισμένοι σε αυτή τη φωτιά ήταν δαίμονες και ψυχές με ανθρώπινη μορφή, σαν διάφανα αναμμένα κάρβουνα, όλα μαυρισμένα ή στιλβωμένα χάλκινα, που επέπλεαν μέσα στην πυρκαγιά, τώρα υψώνονταν στον αέρα από τις φλόγες που έβγαιναν από μέσα τους μαζί με μεγάλα σύννεφα καπνού, τώρα έπεφταν πίσω από κάθε πλευρά σαν σπίθες σε μια τεράστια φωτιά, χωρίς βάρος ή ισορροπία, και μέσα σε κραυγές και στεναγμούς πόνου και απελπισίας, που μας τρόμαξαν και μας έκαναν να τρέμουμε από φόβο. Οι δαίμονες διακρίνονταν από την τρομακτική και αποκρουστική ομοιότητά τους με τρομακτικά και άγνωστα ζώα, όλα μαύρα και διάφανα. Το όραμα αυτό δεν κράτησε παρά μόνο μια στιγμή. Πώς μπορούμε ποτέ να είμαστε αρκετά ευγνώμονες στην ευγενική ουράνια Μητέρα μας, η οποία μας είχε ήδη προετοιμάσει υποσχόμενη, στην πρώτη Φανερώση, να μας πάρει στον ουρανό. Διαφορετικά, νομίζω ότι θα είχαμε πεθάνει από φόβο και τρόμο.

Στη συνέχεια κοιτάξαμε την Παναγία μας, η οποία μας είπε τόσο ευγενικά και τόσο θλιμμένα:

"Έχετε δει την κόλαση όπου πηγαίνουν οι ψυχές των φτωχών αμαρτωλών. Για να τους σώσει, ο Θεός επιθυμεί να καθιερώσει στον κόσμο την αφοσίωση στην Άχραντη Καρδιά μου. Αν γίνει αυτό που σας λέω, θα σωθούν πολλές ψυχές και θα υπάρξει ειρήνη. Ο πόλεμος θα τελειώσει: αλλά αν οι άνθρωποι δεν πάψουν να προσβάλλουν τον Θεό, θα ξεσπάσει ένας χειρότερος κατά τη διάρκεια του Ποντιφικίου του Πίου XI. Όταν βλέπετε μια νύχτα φωτισμένη από ένα άγνωστο φως, να ξέρετε ότι αυτό είναι το μεγάλο σημάδι που σας δίνει ο Θεός ότι πρόκειται να τιμωρήσει τον κόσμο για τα εγκλήματά του, μέσω του πολέμου, της πείνας και των διωγμών της Εκκλησίας και του Αγίου Πατέρα. Για να το αποτρέψετε αυτό, θα έρθω να ζητήσω την αφιέρωση της Ρωσίας στην Άμωμη Καρδιά μου και την Κοινωνία της επανόρθωσης τα πρώτα Σάββατα. Αν τα αιτήματά μου εισακουστούν, η Ρωσία θα μεταστραφεί και θα υπάρξει ειρήνη- αν όχι, θα εξαπλώσει τις πλάνες της σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας πολέμους και διωγμούς της Εκκλησίας. Οι καλοί θα μαρτυρήσουν- ο Άγιος Πατέρας θα έχει πολλά να υποφέρει- διάφορα έθνη θα εκμηδενιστούν. Στο τέλος, η Άχραντη Καρδιά μου θα θριαμβεύσει. Ο Άγιος Πατέρας θα αφιερώσει τη Ρωσία σε μένα, και θα μεταστραφεί, και μια περίοδος ειρήνης θα δοθεί στον κόσμο".

ΤΡΊΤΟ ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ "ΜΥΣΤΙΚΟΎ"
(πρωτότυπο κείμενο)

  

Το τρίτο μέρος του μυστικού που αποκαλύφθηκε στην Cova da Iria-Fatima, στις 13 Ιουλίου 1917.

Γράφω σε υπακοή σε σένα, Θεέ μου, που με διατάζεις να το κάνω μέσω της Εξοχότητάς του Επισκόπου της Leiria και μέσω της Παναγίας σου και της δικής μου Μητέρας.

Μετά τα δύο μέρη που έχω ήδη εξηγήσει, στα αριστερά της Παναγίας μας και λίγο πιο πάνω, είδαμε έναν Άγγελο με ένα φλεγόμενο σπαθί στο αριστερό του χέρι- αναβοσβήνοντας, έβγαζε φλόγες που έμοιαζαν σαν να έβαζαν φωτιά στον κόσμο- αλλά έσβησαν σε επαφή με τη λαμπρότητα που η Παναγία μας ακτινοβολούσε προς το μέρος του από το δεξί της χέρι: δείχνοντας προς τη γη με το δεξί του χέρι, ο Άγγελος φώναξε με δυνατή φωνή: "Μετάνοια, μετάνοια, μετάνοια!". Και είδαμε μέσα σε ένα απέραντο φως που είναι ο Θεός: "κάτι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζονται οι άνθρωποι σε έναν καθρέφτη όταν περνούν μπροστά του" έναν Επίσκοπο ντυμένο στα λευκά "είχαμε την εντύπωση ότι ήταν ο Άγιος Πατέρας". Άλλοι Επίσκοποι, Ιερείς, άνδρες και γυναίκες Θρησκευόμενοι ανέβαιναν ένα απότομο βουνό, στην κορυφή του οποίου υπήρχε ένας μεγάλος Σταυρός από ακατέργαστους κορμούς σαν φελλόδεντρου με το φλοιό- πριν φτάσει εκεί ο Άγιος Πατέρας πέρασε μέσα από μια μεγάλη πόλη μισή σε ερείπια και μισή τρέμοντας με σταματημένο βήμα, ταλαιπωρημένος από πόνο και θλίψη, προσευχήθηκε για τις ψυχές των πτωμάτων που συνάντησε στο δρόμο του, αφού έφτασε στην κορυφή του βουνού, γονατιστός στους πρόποδες του μεγάλου Σταυρού σκοτώθηκε από μια ομάδα στρατιωτών που τον πυροβόλησαν με σφαίρες και βέλη, και με τον ίδιο τρόπο πέθαναν ο ένας μετά τον άλλο οι άλλοι Επίσκοποι, Ιερείς, άνδρες και γυναίκες Θρησκευτικοί και διάφοροι λαϊκοί διαφόρων βαθμίδων και θέσεων. Κάτω από τους δύο βραχίονες του Σταυρού υπήρχαν δύο Άγγελοι, ο καθένας με ένα κρυστάλλινο ασπίδιο στο χέρι του, με το οποίο μάζευαν το αίμα των Μαρτύρων και ραντίζονταν με αυτό οι ψυχές που έπαιρναν το δρόμο προς το Θεό.

Η προστασία του εαυτού σας από έναν πόλεμο και την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ είναι δύσκολη. Μια καταστροφική αποτυχία μπορεί να συμβεί χωρίς προειδοποίηση. Στις περισσότερες κρίσεις, οι άνθρωποι επιβιώνουν με τις γνώσεις τους, την εξυπνάδα τους και βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε βασικές οικονομικές έννοιες, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τα προειδοποιητικά σημάδια αστάθειας. Ένα από τα πρώτα σημάδια είναι η κατάρρευση του χρηματιστηρίου. Αν είναι αρκετά άσχημο, ένα κραχ της αγοράς μπορεί να προκαλέσει ύφεση.

Δεύτερον, διατηρήστε όσο το δυνατόν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία σε ρευστότητα, ώστε να μπορείτε να τα αποσύρετε μέσα σε μια εβδομάδα. Εκτός από την κανονική σας εργασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε δεξιότητες που θα χρειαζόσασταν σε μια παραδοσιακή οικονομία, όπως γεωργία, μαγειρική ή επισκευές.

Διατηρήστε τον εαυτό σας σε άριστη φυσική κατάσταση. Γνωρίστε βασικές δεξιότητες επιβίωσης, όπως η αυτοάμυνα, η αναζήτηση τροφής, το κυνήγι και το άναμμα φωτιάς. Εξασκηθείτε τώρα με εκδρομές για κάμπινγκ. Αν μπορείτε, μετακομίστε κοντά σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής σε εύκρατο κλίμα. Με αυτόν τον τρόπο, αν συμβεί μια κατάρρευση, μπορείτε να ζήσετε από τη γη σε μια σχετικά ακατοίκητη περιοχή.

Όσο για τα μετρητά, μπορεί να μην είναι χρήσιμα σε μια ολική οικονομική κατάρρευση, επειδή η αξία τους μπορεί να αποδεκατιστεί. Τα αποθέματα ράβδων χρυσού μπορεί να μην βοηθήσουν, διότι θα ήταν δύσκολο να μεταφερθούν αν χρειαζόταν να μετακινηθείτε γρήγορα. Σε μια σοβαρή κατάρρευση, μπορεί να μην γίνονται δεκτά ως νόμισμα. Αλλά θα ήταν καλό να έχετε ένα απόθεμα από χαρτονομίσματα των 20 δολαρίων και χρυσά νομίσματα, για παν ενδεχόμενο. Κατά τη διάρκεια πολλών καταστάσεων κρίσης, αυτά γίνονται συνήθως αποδεκτά ως δωροδοκίες.
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου