Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Δεν απαντά σε κλήσεις Αστυνομίας Κύπρου ο Γκιώνης- «Δε συμφωνώ με ισχυρισμούς»

Δεν απαντά σε κλήσεις Αστυνομίας Κύπρου ο Γκιώνης- «Δε συμφωνώ με ισχυρισμούς»

Οι αστυνομικές Αρχές στην Κύπρο προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αποκάλυψε στο Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.Αρχικά, ερωτηθείς εάν υπάρχει πληροφορία ότι άτομα από Κύπρο βρίσκονταν στο πάρτι, στο οποίο φέρεται να έγινε ο βιασμός, απάντησε ότι ακόμα δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία ή στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα.  Επίσης, έχει σταλεί αίτημα στις ελληνικές αρχές από τις κυπριακές αρχές για άμεση ενημέρωση κατά πόσο υπάρχει κάτι που να εμπλέκει την Κύπρο στο κύκλωμα ή αν οποιοσδήποτε Κύπριος υπήκοος εμπλέκεται στο κύκλωμα. 

Όσον αφορά στις καταγγελίες Γκιώνη, εξήγησε ότι από το πρωί προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σε παρατήρηση ότι ίσως φοβάται να στείλει τα στοιχεία για τους λόγους που παρέθεσε σε ανάρτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «η Κυπριακή Αστυνομία εκεί που υπάρχουν καταγγελίες, προχωρά σε διερεύνηση. Δεν συμφωνώ με τέτοιους ισχυρισμούς. Όταν έχουμε στοιχεία προχωράμε στη διερεύνηση, και έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι διερευνήσαμε για πρόσωπα τα οποία δεν ήταν απλοί πολίτες και είχαν πιο υψηλές θέσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να επηρεάσει κάποιος το ανακριτικό έργο, ειδικά για σοβαρές και ευαίσθητες υποθέσεις όπως αυτή».  

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου