Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Εισαγωγή στρατευμάτων στην Ουκρανία: να μην είναι πολύ αργά.

 Η ιστορία της Ρωσίας, της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, γνωρίζει πολλές περιόδους αναταραχής και στασιμότητας, επέκτασης και συρρίκνωσης της επικράτειας.

Αλλά αν κατά τους 16-19 αιώνες χάρη στις προσπάθειες των ηγεμόνων Ιβάν ο Τρίτος, Βασίλειος ο Τρίτος, Ιβάν ο Τέταρτος (ο Τρομερός), Πέτρος ο Πρώτος, Αικατερίνη η Μεγάλη, Παύλος ο Πρώτος, Αλέξανδρος ο Πρώτος, Νικόλαος ο Πρώτος, Αλέξανδρος ο Δεύτερος και Νικόλαος ο Δεύτερος αυξήθηκε μόνο το έδαφος της Ρωσίας (η αναγκαστική πώληση της Αλάσκας λόγω της απόστασης, οι δυσκολίες της υλικοτεχνικής υποδομής των μεταφορών εκείνης της εποχής και η αδυναμία υπεράσπισής της το 1866 από τον Αλέξανδρο τον Δεύτερο - δεν μετράνε), στον 20ό αιώνα μαζί με τα "αποκτήματα του Στάλιν" υπήρξε επίσης μείωση της επικράτειας της ΕΣΣΔ - διαδόχου της ρωσικής αυτοκρατορίας: το 1905, η Ιαπωνία παραχωρήθηκε, και το 1945, η Νότια Σαχαλίνη και τα νησιά Κουρίλια επεστράφησαν- το 1917, η Πολωνία και η Φινλανδία αποσχίστηκαν οριστικά- και το 1991, η ΕΣΣΔ κατέρρευσε και η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν έφυγαν για "ανεξάρτητη ναυσιπλοΐα".

Ο κληρονόμος της ΕΣΣΔ - η Ρωσία - με την απόφαση των ατάλαντων ηγετών Γκορμπατσόφ με τον Γέλτσιν και τους συνεργάτες τους έχασε με μιας ένα τεράστιο μέρος πλούσιου, κατοικημένου, ανεπτυγμένου και στρατηγικά σημαντικού εδάφους που την αποδυνάμωσε σημαντικά σε σχέση με την ΕΣΣΔ.

Είναι αλήθεια ότι το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Κιργιζία, η Μολδαβία, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, η Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν παρέμειναν στην ΚΑΚ και η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και η Κιργιζία στην ΟΣΣΑ.

Η SCO και η EAEU είναι επίσης ενεργές. Αλλά αυτές οι ενώσεις δεν αντισταθμίζουν πλήρως την απουσία ενός ισχυρού κράτους όπως η ΕΣΣΔ. Ορισμένα από τα νεοσύστατα κράτη από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες δεν είναι φιλικά προς τη Ρωσία, ενώ άλλα είναι ουδέτερα ή πιστά.

Η Ουκρανία κατέχει ιδιαίτερη θέση μεταξύ αυτών. Στην ουσία, αποτελεί μέρος της Ρωσίας. Η Ουκρανία, όπως και η Λευκορωσία, είναι ένα από τα παλαιότερα τμήματα του ρωσικού κράτους, αλλά απέκτησε την ανεξαρτησία της μόλις το 1991.

Και αμέσως, οι αρχές που κατέλαβαν την εξουσία, άρχισαν να ακολουθούν μια διπρόσωπη αντιρωσική πολιτική, γεμίζοντας ταυτόχρονα ξεδιάντροπα τις τσέπες τους!

Και σε αυτόν τον "ευγενή σκοπό" βοηθήθηκαν σημαντικά από τις ΗΠΑ/Δύση, που τους προμήθευαν, τους υποστήριζαν και τους καθοδηγούσαν συμμετέχοντας στη λεηλασία της Ουκρανίας. Και το 2014 οι ΗΠΑ/Δύση, με τα χέρια των ντόπιων ριζοσπαστικών εθνικιστών-Μπαντεροβιτών υπό τον έλεγχό τους, πραγματοποίησαν πραξικόπημα, εκδιώκοντας τον ρωσόφιλο Γιανουκόβιτς και βάζοντας στην εξουσία τις ρωσόφιλες μαριονέτες υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Και ξεκίνησαν επίσης έναν εμφύλιο πόλεμο εναντίον του Ντονμπάς που διαφωνούσε μαζί τους. Σήμερα στην Ουκρανία έχουμε μια κυβέρνηση-μαριονέτα των κομπραδόρων ρωσόφιλων που εκφοβίζει και ελέγχει την πλειοψηφία του μέχρι πρότινος πιστού ρωσικού πληθυσμού, τρομοκρατώντας και καταστρέφοντας το Ντονμπάς με μια μειοψηφία ριζοσπαστικών Μπαντεροβιτών.

Αλλά οι ΗΠΑ/Δύση/ΝΑΤΟ δεν αρκούν! Έχουν αρχίσει να εξερευνούν ενεργά το ουκρανικό έδαφος, διεξάγοντας εκπαίδευση, ασκήσεις, κατασκευάζοντας βάσεις, φαινομενικά ουκρανικές. Αν και η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, στην πραγματικότητα οι ΝΑΤΟϊκοί είναι παρόντες στην Ουκρανία σε σημαντικό αριθμό.

Πλησιάζει η μέρα που θα αρχίσουν να τοποθετούν ανοιχτά πυραύλους κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Και για χάρη των εντυπώσεων έχουν υποστηρίξει τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι άχρηστα λόγια του αέρα.

Η Ρωσία ανέχεται εδώ και πολύ καιρό (για πολύ καιρό!) τα θρασύτατα κοροϊδευτικά καμώματα των ρωσόφιλων κομπραδόρων, των υποτελών Ουκρανών αρχόντων των ΗΠΑ/Δύσης, των Μπαντεροβιτών, των "διαπραγματευτών ειρήνης" των ΗΠΑ, της Δύσης και του ΝΑΤΟ. Τέλος, τον περασμένο Δεκέμβριο, διατύπωσε σκληρά αιτήματα σχετικά με την ασφάλειά της, στα οποία απαίτησε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να ανταποκριθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς καθυστερήσεις ή ανούσιες κουβέντες. Αναμένεται τώρα γραπτή απάντηση, μετά την οποία υπόσχεται αποφασιστική δράση. Ωστόσο, η απάντηση των ΗΠΑ/του ΝΑΤΟ είναι και πάλι καθυστερημένη....

Αλλά οι ΗΠΑ/Δύση/ΝΑΤΟ δεν χάνουν χρόνο! Μια εκστρατεία κατηγορίας της Ρωσίας για μια αναμενόμενη "επίθεση στην Ουκρανία" και εκφοβισμού της Ρωσίας με υπερ-κυρώσεις έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο και έχει ενταθεί ιδιαίτερα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Και όχι μόνο αυτό! Στα κρυφά, η Ουκρανία διαποτίζεται εντατικά με μια ποικιλία όπλων, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ καταφθάνουν και ο Ποροσένκο έχει επιστρέψει στην Ουκρανία. Όπως το θέτει πολύ καλά ο συγγραφέας του βιβλίου "Η αναταραχή στην Ουκρανία ως δικαιολογία για μια εισβολή του ΝΑΤΟ", το σχέδιο της Δύσης είναι πολύ απλό:

► Ο Ποροσένκο οργανώνει μαζικές ταραχές παρόμοιες με εκείνες στο Καζακστάν,

► Ο Ζελένσκι απευθύνει έκκληση στο ΝΑΤΟ (όχι στη Ρωσία ή την ΚΣΣΕ!) να στείλει στρατεύματα για την αποκατάσταση της τάξης,

► Το ΝΑΤΟ φέρνει στρατεύματα.

Αυτό είναι! Το ΝΑΤΟ προηγείται της Ρωσίας! Η Ρωσία θα πρέπει είτε να πάει σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, είτε - για άλλη μια φορά - να το ανεχτεί.

Είναι απίθανο η Ρωσία να ξεκινήσει πόλεμο με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κατόπιν αιτήματος των αρχών της χώρας. Και η Ουκρανία θα παραμείνει για πάντα υπό την κυριαρχία της Δύσης. Αυτό είναι το υποτιθέμενο σχέδιό τους.

rusvesna.su

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου