Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Δεξαμενόπλοιο πετρελαίου τυλίγεται στις φλόγες... Κριμαία, Ρωσία.

Ένα πετρελαιοφόρο στη Μαύρη Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της ρωσικής Κριμαίας, έχει πάρει φωτιά.   Η ακτοφυλακή διέσωσε το πλήρωμα και δεν υπάρχουν τραυματίες μέχρι στιγμής, αλλά το πώς αυτό το πλοίο έτυχε να πάρει φωτιά στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας είναι... περίεργο.


 

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τη θέση του φλεγόμενου σκάφους:

Περισσότερες πληροφορίες από ένα ναυτιλιακό δελτίο έχουν ως εξής:


Πυρκαγιά ξέσπασε στο δεξαμενόπλοιο ALMUNTAZAH στη Μαύρη Θάλασσα περίπου 8 ν.μ. ανατολικά του Taman, Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες φωτιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο, από τα 7 μέλη του πληρώματος αρκετοί απομακρύνθηκαν, αλλά όπως αναφέρεται, αργότερα επέστρεψαν στο πλοίο. Το ALMUNTAZAH είναι είτε δεξαμενόπλοιο για δεξαμενή καυσίμων είτε ελαφρύτερο για την πλήρωση μεγάλων δεξαμενόπλοιων στο αγκυροβόλιο του στενού του Κερτς στη Μαύρη Θάλασσα. Το δεξαμενόπλοιο έχει περίπου 700 τόνους βαρέων καυσίμων στις δεξαμενές φορτίου, αλλά η πυρκαγιά περιορίζεται μόνο στο μηχανοστάσιο. Ανταποκρίθηκαν 3 ρυμουλκά και το πλοίο SAR SPASATEL DEMIDOV, η πυρκαγιά λέγεται ότι ήταν υπό έλεγχο το απόγευμα (ώρα Μόσχας), αλλά από τις 1340 UTC (1640 ώρα Μόσχας) τα ρυμουλκά και το πλοίο SAR βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή, το ALMUNTAZAH AIS αγνοείται τις τελευταίες 17 ώρες.

Δεξαμενόπλοιο προϊόντων ALMUNTAZAH, IMO 8862521, dwt 3389, κατασκευής 1982, σημαία Κομόρες, διαχειριστής UVAS-TRANS LTD, Ουκρανία.

Σχόλιο Hal Turner

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ για πλοίο με "Μηχανοστάσιο" στο μπροστινό μέρος από όπου βγαίνει ο καπνός.


ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ 11:52 Π.Μ.

Τώρα το πλοίο είναι αγκυροβολημένο, ο φωτισμός του καταστρώματος, τα φώτα πλοήγησης και μια γεννήτρια είναι σε λειτουργία. Δεν υπάρχουν σημάδια πυρκαγιάς. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 27 άτομα και τρία μηχανήματα.  

Το πλοίο ανήκει σε μια οντότητα από ... το Ηνωμένο Βασίλειο.  Θεέ μου, η ίδια χώρα που προμηθεύει τεράστια όπλα στην ...  Ουκρανία.  Τι σύμπτωση.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου