Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

"ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ!..." Οι Πυραμίδες Κάτι απίστευτο είναι εδώ (2022).


Anonymous Official
Anonymous Official

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ - Οι Πυραμίδες Κάτι απίστευτο είναι εδώ! ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ!...


Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (γνωστή και ως Πυραμίδα του Χέοπα ή Πυραμίδα του Χέοπα) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις πυραμίδες του πυραμιδικού συμπλέγματος της Γκίζας που συνορεύει με τη σημερινή Γκίζα στο Μεγάλο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και το μόνο που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο. Οι αιγυπτιολόγοι συμπεραίνουν ότι η πυραμίδα χτίστηκε ως τάφος για τον αιγυπτιακό φαραώ της Τέταρτης Δυναστείας Χέοπα και εκτιμούν ότι χτίστηκε τον 26ο αιώνα π.Χ. σε μια περίοδο περίπου 27 ετών. Η Μεγάλη Πυραμίδα, η οποία αρχικά είχε ύψος 146,5 μέτρα (481 πόδια), ήταν η ψηλότερη τεχνητή κατασκευή στον κόσμο για περισσότερα από 3.800 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας το μεγαλύτερο μέρος του λείου λευκού ασβεστολιθικού περιβλήματος αφαιρέθηκε, γεγονός που μείωσε το ύψος της πυραμίδας στα σημερινά 138,5 μέτρα (454,4 πόδια). Αυτό που φαίνεται σήμερα είναι η υποκείμενη δομή του πυρήνα. Η βάση μετρήθηκε σε περίπου 230,3 μέτρα (755,6 πόδια) τετράγωνο, δίνοντας έναν όγκο περίπου 2,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων (92 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών), ο οποίος περιλαμβάνει έναν εσωτερικό λόφο.

Η Μεγάλη Πυραμίδα χτίστηκε με την εξόρυξη περίπου 2,3 εκατομμυρίων μεγάλων όγκων συνολικού βάρους 6 εκατομμυρίων τόνων. Η πλειονότητα των λίθων δεν είναι ομοιόμορφες σε μέγεθος ή σχήμα και είναι μόνο πρόχειρα επεξεργασμένες. Τα εξωτερικά στρώματα συνδέονταν μεταξύ τους με κονίαμα. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως τοπικός ασβεστόλιθος από το οροπέδιο της Γκίζας. Άλλοι λίθοι εισήχθησαν με πλοίο από τον Νείλο: Λευκός ασβεστόλιθος από την Τούρα για το περίβλημα, και μπλοκ γρανίτη από το Ασουάν, βάρους έως και 80 τόνων, για τη δομή της αίθουσας του βασιλιά.

Οι "αρχαίοι αστροναύτες" (ή "αρχαίοι εξωγήινοι") αναφέρονται σε μια ψευδοεπιστημονική υπόθεση, ότι ευφυή εξωγήινα όντα επισκέφθηκαν τη Γη και ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους κατά την αρχαιότητα και τους προϊστορικούς χρόνους. Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι αυτή η επαφή επηρέασε την ανάπτυξη των σύγχρονων πολιτισμών, τεχνολογιών, θρησκειών και της ανθρώπινης βιολογίας. Μια κοινή θέση είναι ότι οι θεότητες των περισσότερων, αν όχι όλων, των θρησκειών έχουν εξωγήινη προέλευση και ότι οι προηγμένες τεχνολογίες που έφεραν στη Γη οι αρχαίοι αστροναύτες ερμηνεύτηκαν από τους πρώτους ανθρώπους ως απόδειξη θεϊκής ιδιότητας.

Η υπόθεση ότι υπήρχαν αρχαίοι αστροναύτες και υποτίθεται ότι επισκέφθηκαν τη Γη δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους περισσότερους ακαδημαϊκούς και αρχαιολόγους, οι οποίοι τη θεωρούν ψευδοαρχαιολογική ή/και αντιεπιστημονική, και δεν έχει λάβει καμία αξιόπιστη προσοχή σε μελέτες με κριτές. Όταν οι υποστηρικτές της ιδέας παρουσιάζουν στοιχεία υπέρ των πεποιθήσεών τους, αυτά συχνά διαστρεβλώνονται ή κατασκευάζονται.

Η εξωγήινη ζωή είναι η υποθετική ζωή που μπορεί να υπάρχει έξω από τη Γη και η οποία δεν προήλθε από τη Γη. Η ζωή αυτή μπορεί να κυμαίνεται από απλούς προκαρυώτες (ή ανάλογες μορφές ζωής) μέχρι νοήμονα όντα, ακόμη και ευφυή όντα, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να αναδείξουν πολιτισμούς πολύ πιο προηγμένους από την ανθρωπότητα. Η εξίσωση Drake υποθέτει την ύπαρξη ευφυούς ζωής αλλού στο σύμπαν. Η επιστήμη της εξωγήινης ζωής σε όλες τις μορφές της είναι γνωστή ως αστροβιολογία.

Η έννοια της εξωγήινης ζωής, και ιδιαίτερα της εξωγήινης νοημοσύνης, είχε σημαντικό πολιτιστικό αντίκτυπο, κυρίως σε έργα επιστημονικής φαντασίας. Με την πάροδο των ετών, η επιστημονική φαντασία μετέφερε επιστημονικές ιδέες, φαντάστηκε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και επηρέασε το ενδιαφέρον του κοινού για την εξωγήινη ζωή και τις προοπτικές της. Ένας κοινός χώρος είναι η συζήτηση σχετικά με τη σοφία της προσπάθειας επικοινωνίας με την εξωγήινη νοημοσύνη. Ορισμένοι ενθαρρύνουν επιθετικές μεθόδους για την προσπάθεια επαφής με νοήμονα εξωγήινη ζωή. Άλλοι -επικαλούμενοι την τάση των τεχνολογικά προηγμένων ανθρώπινων κοινωνιών να υποδουλώνουν ή να εξαλείφουν λιγότερο προηγμένες κοινωνίες- υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο να τραβήξουμε ενεργά την προσοχή στη Γη.

Αυτό είναι, "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!"... Οι Πυραμίδες Κάτι απίστευτο είναι εδώ.


Anonymous Official

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου