Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Σημαντική έκρηξη του ηφαιστείου Semisopochnoi της Αλάσκας επικείμενη - Κόκκινος συναγερμός - Εντοπίστηκαν εκρήξεις.
Ενώ μια ισχυρή έκρηξη χτυπά αυτή τη στιγμή τη Λα Πάλμα στα Κανάρια Νησιά , μια κόκκινη προειδοποίηση  έχει εκδοθεί από τους επιστήμονες που δηλώνουν ότι μια «μεγάλη έκρηξη» είναι επικείμενη σε ένα ηφαίστειο της Αλάσκας.

Οι ηφαιστειολόγοι δήλωσαν ότι η μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη βρίσκεται σε εξέλιξη με επικίνδυνη δραστηριότητα τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα.

Οι σεισμικές παρατηρήσεις αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της εκρηκτικής δραστηριότητας στη θέση του ηφαιστείου. Οι επιστήμονες έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο κώδικα αεροπορίας και προειδοποίηση ηφαιστείου σε κόκκινη προειδοποίηση.

Σεισμογράφημα του ηφαιστείου Semisopochnoi… Μερικές εκρήξεις είναι σαφώς ορατές… Μεγάλη έκρηξη μπροστά. Εικόνα: AVO

Το ηφαίστειο ονομάζεται Semisopochnoi. Βρίσκεται στο νησί Unyak, το οποίο είναι μέρος του ομίλου Rat Islands στα δυτικά νησιά Aleutian της Αλάσκας.Τοποθεσία του ηφαιστείου Semisopochnoi στα νησιά Aleutian, Αλάσκα. AVO

Οι παρατηρήσεις του ηφαιστείου Semisopochnoi δείχνουν μια αύξηση των λοφών τέφρας που ανεβαίνουν στα 15.000 πόδια στην ατμόσφαιρα.


Ράφας τέφρας από το ηφαίστειο Semisopochnoi που υψώνεται πάνω από το σύννεφο του καιρού στις δορυφορικές εικόνες Sentinel. Η συνεχιζόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Semisopochnoi έχει ενταθεί προκαλώντας τους αξιωματούχους να αυξήσουν το συναγερμό του ηφαιστείου σε RED στις 20 Σεπτεμβρίου 2021. Εικόνα: δορυφόρος Sentinel

Οι εκπομπές τέφρας από το ηφαίστειο έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και ένταση και μπορούν να φανούν σε δορυφορικές εικόνες που ανεβαίνουν πάνω από τα καιρικά σύννεφα.


Το σύννεφο τέφρας, που φυσάει από τους δυνατούς ανέμους, έχει επεκταθεί περίπου 60 μίλια στα νοτιοανατολικά του ηφαιστείου.

Το Παρατηρητήριο Ηφαιστείου της Αλάσκας (AVO) ανέφερε : « Έχουν σημειωθεί εκρήξεις όλη την ημέρα και αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του θείου έχουν παρατηρηθεί στα δορυφορικά δεδομένα σήμερα το απόγευμα.

« Αυτές οι παρατηρήσεις αντιπροσωπεύουν μια αύξηση της εκρηκτικής δραστηριότητας και το επίπεδο του Aviation Color Code και του Volcano Alert αυξάνεται σε μια κόκκινη προειδοποίηση.

« Η αύξηση των υψηλών νεφών πάνω από τους ημισοπόχνους πιθανότατα θα αποκρύψει τις δορυφορικές προβολές των εκπομπών τέφρας μέσα στην ώρα.

«Η σεισμική και ηχητική παρακολούθηση θα συνεχίσει να παρέχει ειδοποίηση για συνεχιζόμενη εκρηκτική δραστηριότητα, ωστόσο, δεν μπορεί να καθορίσει το ύψος ή την έκταση των εκπομπών τέφρας.

« Το Αστεροσκοπείο Ηφαιστείου Αλάσκα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά όλα τα διαθέσιμα δεδομένα. "

Το ηφαίστειο βρίσκεται στο δαχτυλίδι της φωτιάς που περιβάλλει τον Ειρηνικό ωκεανό.

Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς είναι ένα μονοπάτι κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού που χαρακτηρίζεται από ενεργά ηφαίστεια και συχνούς σεισμούς.

strangesounds.org

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου