Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΜΠΕΝΕΤ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΡΑΣΗ, ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ.

 Θα σας κάνω επίσης ένα φως εθνών, ώστε η σωτηρία Μου να φτάσει στα πέρατα της γης ». Ησαΐας 49: 6 (The Bible Bible TM )

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έφτασε στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Είναι πάντα χρήσιμο για έναν Ισραηλινό ηγέτη να ταξιδεύει στο εξωτερικό στον ουρανό των καλών ειδήσεων. Αν και σημειώθηκε ένα στρατιωτικό επεισόδιο το βράδυ του Σαββάτου στο οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις τρομοκράτες της Χαμάς και ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε μια προ-ηχογραφημένη τηλεοπτική ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή, ζήτησε από το Ισραήλ να επιστρέψει στα σύνορά του πριν από το 1967 ή να αντιμετωπίσει ΤΙς συνέπειες , Ο Μπένετ ακόμα προσγειώθηκε στις ΗΠΑ με τουλάχιστον δύο ΑΙΤΉΜΑΤΑ στις αποσκευές του.
Το πρώτο είναι η αποτυχία της προηγούμενης εβδομάδας της μικρής, αλλά φωνητικής, αντι-Ισραηλινής «ομάδας» στο Κογκρέσο, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ.
Το δεύτερο αίτημα για τον Μπένετ, ήταν μια πρωτοφανής δημόσια πρόσκληση την περασμένη εβδομάδα από πάνω από 300 εξέχοντες Ιρακινούς να δημιουργούν μια πλήρη ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.
Ο Μπένετ έγραψε στο Twitter την υποστήριξή του για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράκ, γράφοντας: «Αυτή είναι μια κλήση που προέρχεται από κάτω και όχι από πάνω, από τον λαό και όχι από την κυβέρνηση. Το κράτος του Ισραήλ απλώνει το χέρι του σε σας με ειρήνη ».

Ο Μπένετ θα παραδώσει την ομιλία του στον ΟΗΕ το πρωί της Δευτέρας και ο εκπρόσωπός του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στηρίγματα ή εικόνες όπως έκανε ο Νετανιάχου στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πηγή της συνοδείας του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, το βασικό μήνυμα του Bennett όσον αφορά το Ιράν είναι ότι «αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια μέσω ενεργειών. Οι ομιλίες είναι σημαντικές, αλλά αυτή είναι η ώρα για δράση ».

Ο Μπένετ δεν θα απαντήσει άμεσα στις απειλές του Αμπάς και αντίθετα θα στοχεύσει στην ανάδειξη των επιτυχιών του Ισραήλ, τονίζοντας την ανάγκη να δούμε το Ισραήλ με διαφορετικό φακό που δεν περιλαμβάνει πάντα το παλαιστινιακό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μπένετ «προσπαθεί να παρουσιάσει την αυθεντική του αίσθηση ως πολιτική ότι για 73 χρόνια, η θέση του Ισραήλ στον κόσμο αφορούσε τη σύγκρουση και αυτό δεν είναι υγιές. Το να μας κάνει σιαμαία δίδυμα με τους Παλαιστίνιους είναι λάθος και δεν βοηθάει. Δεν θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος [της ομιλίας]. Οι σχέσεις με άλλες χώρες δεν θα καθοριστούν από αυτές ».

Ο Μπένετ αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν Αμπντουλατίφ μπιν Ρασίντ Αλ Ζαγιάνι και τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο υπουργείο Εξωτερικών Χαλίφα Σαχίν Αλμαράρ, το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ και θα μιλήσει σε εκδήλωση των Εβραϊκών Ομοσπονδιών της Βόρειας Αμερικής.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου