Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! Η ανθρωπότητα στα πρόθυρα του πυρηνικού αφανισμού με την υψηλότερη απειλή εδώ και 40 ΧΡΟΝΙΑ, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ανατριχιαστικό μήνυμα.

 Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑ βρίσκεται στα πρόθυρα της «πυρηνικής εκμηδένισης» με την απειλή να φτάνει στο υψηλότερο σημείο βρασμού εδώ και σαράντα χρόνια, προειδοποίησε ανώτατος επικεφαλής του ΟΗΕ.


Ο αγώνας για τα πυρηνικά όπλα οδηγεί τον πλανήτη «απαράδεκτα κοντά» στη μαζική ατομική καταστροφή, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Τα έθνη συνεχίζουν να αναπτύσσουν θανατηφόρα πυρηνικά όπλα σε επίδειξη διεθνούς δύναμης
4
Τα έθνη συνεχίζουν να αναπτύσσουν θανατηφόρα πυρηνικά όπλα σε επίδειξη διεθνούς δύναμης.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της πυρηνικής καταστροφής
4
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της πυρηνικής καταστροφής.

Προέτρεψε τα κράτη που έχουν «αποθηκεύσει σχεδόν 14.000 πυρηνικά όπλα» να υπογράψουν τη Συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών για να αποφύγουν μια διεθνή κρίση.

Έρχεται καθώς οι πλούσιες χώρες συνεχίζουν να επιδεικνύουν μια σειρά προηγμένων καταστροφικών όπλων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συγκρούσεις.

Ανέφερε το ζήτημα σε ένα ισχυρό tweet παρακαλώντας τις παγκόσμιες δυνάμεις.

«Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε οριστικά το σύννεφο των πυρηνικών συγκρούσεων, να εξαλείψουμε τα πυρηνικά όπλα από τον κόσμο μας και να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή εμπιστοσύνης και ειρήνης», έγραψε.

Η πρόσφατη συμμαχία που δημιουργήθηκε μεταξύ των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας έχει εντείνει τους φόβους ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο προϊστάμενος των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε προηγουμένως ανησυχίες σχετικά με την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ, ανάμεσα σε μια σειρά άλλων χωρών, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τη Συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση πυρηνικών δοκιμών.

thesun.co.uk

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ SUN : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου