Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Μολότοφ, δακρυγόνα και συμπλοκές (ΦΩΤΟ+VIDEO)./Άγριο ξύλο ανήλικων κοριτσιών στο κέντρο του Βόλου παρουσία… κοινού – Δείτε το βίντεο./Σε κατάληψη δέκα σχολεία της Ξάνθης./Με προβλήματα η τηλεκπαίδευση, καθώς δεν συμμετέχουν όλοι οι καθηγητές./Πάτρα: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.

 Νέα σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μεταξύ φοιτητών – μαθητών.

Ομάδα κουκουλοφόρων με ορμητήριο το σχολείο εκτόξευσε μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες προς την πλευρά των συγκεντρωμένων φοιτητών, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μπουκαλιών, ενώ, αυτή την ώρα, έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκτός από τις μολότοφ και τους πυρσούς, εκτοξεύθηκαν και καπνογόνα.

Μετά τα επεισόδια ακολούθησε ένταση μεταξύ φοιτητών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, στο σημείο έφτασε ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά των μελών της ΚΝΕ: «Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό»

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, χθες, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μεταξύ μαθητών και φοιτητών, μέλη της ΚΝΕ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο, όπως έκαναν και το μεσημέρι της Τρίτης.

thesstoday.gr

Άγριο ξύλο ανήλικων κοριτσιών στο κέντρο του Βόλου παρουσία… κοινού – Δείτε το βίντεο.

Μπουνιές, κλωτσιές, ξεμαλλιάσματα και άγριο ξύλο. Αυτό το σκηνικό σοκάρει, όμως συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο πιο κεντρικό σημείο του Βόλου.

Ανησυχητικά φαινόμενα λαμβάνει η βία που αναπτύσσεται μεταξύ ανηλίκων και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άγριο επεισόδιο που καταγράφηκε αποκλειστικά από το TheNewspaper.gr στην κεντρικότερη λεωφόρο του Βόλου.

Όπως δείχνει το βίντεο, δύο κορίτσια, στο στάδιο της εφηβείας, συμπλέκονται χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο στο πεζοδρόμιο της οδού Δημητριάδος, λίγα μέτρα μακριά από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου.

Συμμαθητές και φίλοι τους, αντί να χωρίσουν τα δύο μαινόμενα κορίτσια, καταγράφουν τις σοκαριστικές στιγμές βίας με το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ σιγοντάρουν στο να συνεχιστεί ο καβγάς.

 

Δείτε το βίντεο:


Σε κατάληψη δέκα σχολεία της Ξάνθης.

Με κατάληψη ξεκίνησε η εβδομάδα σε δέκα σχολεία του νομού Ξάνθης. Πρόκειται για τα γυμνάσιο 1ο, 4ο και 6ο (που συστεγάζονται), 7ο, το γυμνάσιο Σμίνθης, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και το σχολικό συγκρότημα της Γλαύκης (γυμνάσιο-λύκειο-ΕΠΑΛ).

Μαθητές και εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειστές τις πόρτες το πρωί της Δευτέρας και οι διοργανωτές μαθητές ενημέρωναν για την κατάληψη. Τα αιτήματα αφορούν την τήρηση των μέτρων και τους εμβολιασμούς με εξαίρεση ένα σχολείο που ανέφερε και επιμέρους θέματα για τη λειτουργία του σχολείου, την καθαριότητα, την πρόσβαση, αλλά και τα υπεράριθμα τμήματα των τάξεων.

Οι καταλήψεις που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, έρχονται ως συνέχεια στο «χορό» που «άνοιξαν» την προηγούμενοι εβδομάδα μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας από τη Νότια Ελλάδα. Αυτό μας ενημέρωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμαις Χρήστος Ιωαννίδης, σημειώνοντας ότι τα λύκεια του νομού, πλην μιας εξαίρεσης τη Δευτέρα τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά.

Πάντως, δεν αποκλείεται να γίνει κατάληψη και σε άλλα σχολεία του νομού αυτή την εβδομάδα.

Πίσω στην τηλεκπαίδευση τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι επιλογές των σχολείων σε περιπτώσεις κατάληψης είναι: ή να χαθεί μία από τις πέντε εκδρομές ή το μάθημα να συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση, αφού υπάρχει πλήρης ετοιμότητα ήδη από την προηγούμενη χρονιά. Πράγματι, δύο σχολεία ενημέρωσαν από νωρίς μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι επιστρέφουν στο σπίτι για έναρξη του μαθήματος μέσω webex. Αυτό βέβαια, αφορά στη 2α και 3η Γυμνασίου, αφού τα «πρωτάκια» δεν έχουν ακόμη κωδικούς. Από νωρίς παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα, ωστόσο η ανταπόκριση ήταν άμεση από την πλευρά της σχολικής κοινότητας. Το ζήτημα που παραμένει και αποτελεί στην πράξη «αδιέξοδο» είναι οι περιπτώσεις των μαθητών της περιφέρειας, που μεταφέρονται στην πόλη με λεωφορείο και άρα δεν μπορούν σε άμεσο χρόνο να συνδεθούν στην ψηφιακή τάξη.

Ειδικά ως προς το αίτημα των υπεράριθμων τμημάτων που τέθηκε από τους μαθητές, ο κ. Ιωαννίδη επισημαίνει ότι αποτελεί διεκδίκηση των εκπαιδευτικών τα τελευταία 20 χρόνια. Εξήγησε ωστόσο ότι στην Ξάνθη αυτό αποτελεί πρόβλημα για συγκεκριμένα σχολεία και μόνο στην πόλη της Ξάνθης. Διαπιστώνοντας δε, τη μείωση των μαθητών του νομού, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός για να καταγραφούν οι ανάγκες, την ίδια στιγμή που η ανέγερση νέων σχολείων για τα οποία έχει διαπιστωθεί η σπουδαιότητά τους (4ο λύκειο, Μουσικό σχολείο) βρίσκεται σε διαρκή αναμονή.

Ήπια η επιδημιολογία στα σχολεία.

Ως προς την επιδημιολογική κατάσταση των σχολείων της Δευτεροβάθμιας, ο κ. Ιωαννίδης εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός σημειώνοντας ότι καθημερινά τα κρούσματα είναι περίπου 13-14 ανάμεσα σε 4.700 μαθητές. «Τα μέτρα τηρούνται από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπάρχει συνεχής συντονισμός», σημείωσε ο ίδιος τονίζοντας ότι χάρη στις συνθήκες που διαμορφώνονται ο χώρος του σχολείου δημιουργεί εμπιστοσύνη ως προς την προστασία των μαθητών. Βέβαια, το ζητούμενο είναι αυτό να επιτυγχάνεται και εκτός του σχολικού χώρου, από το σύνολο των πολιτών γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η συνεχής και τακτική ενημέρωση σε όλους τους χώρους, και με ανάλογη ευθύνη από τους ιθύνοντες, προκειμένου με την είσοδο στο φθινόπωρο να οχυρωθεί η υγεία των πολιτών.

Πρόβλημα που παραμένει στο σχολικό περιβάλλον είναι τα συνεχή εξώδικα από γονείς με διαμαρτυρίες για την τήρηση των μέτρων. «Είμαστε τελείως μόνοι σε αυτή τη διαδικασία», λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, «εμείς θα κάνουμε το ορθό».

Σε αναστολή ο εκπαιδευτικός που δεν αποδέχθηκε την τήρηση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι μόλις ένας από τους τρεις συνολικά εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας στη χώρας, που αρνούνται την τήρηση των μέτρων, βρίσκεται στην Ξάνθη και τέθηκε σε αναστολή, όπως προβλέπει ο νόμος. Κατά τα άλλα, ποσοστό εκπαιδευτικών περίπου 85% έχει εμβολιαστεί, ενώ οι υπόλοιποι προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες με rapid test δύο φορές την εβδομάδα, όπως ο νόμος ορίζει. Παράλληλα, οι στενές επαφές των μαθητών που διαπιστώνονται θετικοί πέραν των δύο self test την εβδομάδα, υποβάλλονται και σε δύο δωρεάν rapid test, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά.

koinignomi.gr

Με προβλήματα η τηλεκπαίδευση, καθώς δεν συμμετέχουν όλοι οι καθηγητές.

Υπο κατάληψη τελούν σήμερα 6 σχολεία στην Κέρκυρα και ένα στους Παξούς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με προβλήματα διεξάγεται σήμερα η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, τα οποία τελούν υπό κατάληψη, καθώς καθηγητές που τάσσονται κατά της διαδικασίας δεν συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να μην γίνονται όλες οι ώρες μαθημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εν αναμονή της επικαιροποίησης της απόφασης της ΑΔΕΔΥ για απεργία- αποχή από την διαδικασία είχε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της, ενώ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή της στην τηλεκπαίδευση και ως εκ τούτου θα είναι κάθε μέρα από το πρωί έξω από τα σχολεία, γιατί η θέση της είναι στο σχολείο και δίπλα στους μαθητές της.
 
Ωστόσο η διαδικασία δεν είναι δυνητική αλλά ορίζεται ως μέσο διεξαγωγής μαθημάτων από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση από την επόμενη ημέρα των καταλήψεων και για όσο διάστημα χρειαστεί. Σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα με τους κωδικούς των εκπαιδευτικών στέλνονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των μαθητών, ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
Παραμένει το «λουκέτο»
 
Το «λουκέτο» παραμένει στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ, στο 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ και στο Γυμνάσιο Παξών, όπου λειτουργούν λυκειακές τάξεις. Η κατάληψη πάντως έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην λειτουργία τριών ακόμη σχολείων και συγκεκριμένα του 5ου ΓΕΛ, του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού Λυκείου, καθώς συστεγάζονται με τα υπό κατάληψη σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά των δυο τελευταίων στο χώρο του 6ου Γυμνασίου για όσο απαιτηθεί.
 
 Αιτήματα
Κοινό σημείο της διαμαρτυρίας των μαθητών αποτελεί η διεκδίκηση καλύτερων υγειονομικών συνθηκών στα σχολεία, λόγω κορονοϊού. Ειδικότερα προτάσσουν τον μεγάλο αριθμό ατόμων στις αίθουσες εν μέσω πανδημίας, την μη τήρηση των αποστάσεων στις τάξεις, τα πρωτόκολλα για το κλείσιμο ενός τμήματος , όπου απαιτείται το 50% +1 των μαθητών να έχει νοσήσει αλλά και θέματα σχετικά με την εισαγωγή στα ΑΕΙ –ΤΕΙ ζητώντας την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων. Ενώ στα επιμέρους ζητήματα περιλαμβάνονται θέματα σχολικής στέγης και κτιριακών υποδομών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

enimerosi.com

Πάτρα: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων -Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:

Συναδέλφισσες/φοι, το Δ.Σ του συλλόγου μας πήρε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου με σωστή πληροφόρηση οι συνάδελφοι να απαντήσουν ενωτικά στις ψεύτικες απειλές , και τον αυταρχισμό του υπουργείου. Στις δύο ενημερωτικές συναντήσεις και στην Γ.Σ. συμμετείχαν πάνω από 700 συνάδελφοι. Στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ που μαζί με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου έδωσαν απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα  ερωτήματα που έθεσαν οι συνάδελφοι ,οι οποίοι έφυγαν πιο αποφασισμένοι για τον ωραίο αγώνα που δίνουμε αφού τους αποσαφηνίστηκε  ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα . Την συλλογικότητα και την ενότητα δεν μπορεί να την κάμψει κανένας εκφοβισμός.

Ήδη οι πρώτες αποφάσεις από συλλόγους διδασκόντων που καταφθάνουν στο σύλλογό μας δείχνουν τον δρόμο. Από τα 40 δημοτικά και νηπιαγωγεία που έχουμε στοιχεία ,σάς ενημερώνουμε ότι η συμμετοχή των συνάδελφων στην απεργία - αποχή φτάνει το 85% . Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ο κυρίως όγκος των συνεδριάσεων γι’ αυτό παρακαλούμε να ενημερώνετε στο μέιλ του συλλόγου για την έκβαση των αποτελεσμάτων.

 Συναδέλφισσες /φοι, Σπάμε τον φόβο , έχουμε δίκιο , υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο δίνουμε μαζική ενωτική απάντηση : ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου