Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ισραηλινή μάσκα 99,95% προστατευτική έναντι της παραλλαγής Delta, λέει το Ευρωπαϊκό εργαστήριο.

Το ύφασμα Sonovia θα αξιολογηθεί έναντι του στελέχους Mu στη συνέχεια.
Η ισραηλινή εταιρεία μάσκας Sonovia δημοσίευσε μια έκθεση από ένα κορυφαίο ιταλικό εργαστήριο δοκιμών κλωστοϋφαντουργίας που δείχνει ότι το ύφασμά της εξαλείφει τα σωματίδια της παραλλαγής COVID-19 Delta με αποτελεσματικότητα πάνω από 99,95%.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά σχεδόν 30%, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Shuki Hershcovich στην The Jerusalem Post την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα του στο Ramat Gan.

Συγκεκριμένα, οι μάσκες δοκιμάστηκαν από το VisMederi Textyle, το ίδιο εργαστήριο που ανέφερε νωρίτερα ότι το μοναδικό ύφασμα, το οποίο είναι επικαλυμμένο με νανοσωματίδια ψευδαργύρου, προστατεύει επίσης από τη βρετανική παραλλαγή του COVID-19 και του H1N1, αλλιώς γνωστή ως γρίπη των χοίρων.
Το εργαστήριο αναμένεται στη συνέχεια να δοκιμάσει το ύφασμα έναντι του στελέχους Mu, το οποίο φέρει αρκετές μεταλλάξεις στο γονίδιο spike και χαρακτηρίζεται ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της Sonovia Liat Goldhammer-Steinberg.
Το στέλεχος Mu δεν έχει ακόμη εισέλθει στο Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημες αναφορές, αλλά αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας έχουν προειδοποιήσει για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του.
Το VisMederi είναι ένα εμπορικό ερευνητικό εργαστήριο που βρίσκεται στην Ιταλία. Αναφέρει στον ιστότοπό της ότι η εταιρεία «λαμβάνει επί του παρόντος παραγγελίες παγκοσμίως στον τομέα των εμβολίων, όπου διεξάγει αναλυτικούς ελέγχους βιολογικών δειγμάτων και επικυρώνει βιοαναλυτικές μεθόδους για τη φαρμακοβιομηχανία».
Η παραλλαγή Delta είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη παραλλαγή του κορωνοϊού παγκοσμίως. Κυκλοφορούσε εδώ και αρκετούς μήνες στο Ισραήλ. Μόνο αυτόν τον μήνα, περισσότεροι από 530 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Δέλτα.
Αυτά τα τελευταία αποτελέσματα καθιστούν την εταιρεία τον παραγωγό του μοναδικού γνωστού υφάσματος που αποδεδειγμένα εξαλείφει τα στελέχη του Alpha και του Delta COVID-19 και αποδεικνύει περαιτέρω το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι μάσκες-και συγκεκριμένα αυτές οι μάσκες-στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.
"Θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια ότι φορούν μάσκες που λειτουργούν", δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής της Sonovia, Jordan Fox.

Η τεχνολογία της Sonovia χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να εγχέσει σωματίδια αργύρου και ψευδαργύρου στο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν που σκοτώνουν βακτήρια και ιούς. Η τεχνολογία αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων εκτός από το σήμα κατατεθέν SonoMask, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων καθισμάτων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και των αεροπλάνων, σεντόνια και μαξιλαροθήκες για τον τομέα της φιλοξενίας και ρούχα.
Ο καθηγητής Amos Adler, διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, με τον οποίο συμβουλεύεται η εταιρεία, είχε πει στο παρελθόν ότι «οι παραλλαγές του COVID-19 μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδημιολογικές ή ανοσολογικές ιδιότητες που είναι αποτέλεσμα σημειακών μεταλλάξεων σε κρίσιμες περιοχές της περιοχής σύνδεσης των υποδοχέων. Ωστόσο, η συνολική δομή και οι βιοφυσικές τους ιδιότητες του ιού είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Ως εκ τούτου, το αντιικό αποτέλεσμα που ασκούν τα υφάσματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με Sonovia αναμένεται να υπάρχει σε όλες τις παραλλαγές του COVID-19 ».
Ο Adler συμβουλεύεται επίσης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων.

Η Sonovia ιδρύθηκε το 2013 αλλά ήταν σχεδόν άγνωστη πριν από την πανδημία του κοροναϊού. Τους τελευταίους 18 μήνες, η εταιρεία έχει αυξηθεί από μια χούφτα εργαζομένων σε 60 μέλη προσωπικού και σχεδόν 200 συμβασιούχους.
Όλες οι μάσκες παράγονται στο Ισραήλ για να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ποιοτικού ελέγχου, ανέφερε η εταιρεία.
Νωρίτερα φέτος, η Sonovia ανακοίνωσε μια συνεργασία με μια πιλοτική συμφωνία με την Delta Galil Industries, η οποία παράγει ρούχα για μεγάλες μάρκες, από τη Victoria's Secret έως τον Calvin Klein, για την παροχή βιώσιμων αθλητικών ενδυμάτων και άλλων ενδυμάτων που αποτρέπουν την οσμή.
«Οι πελάτες μας θέλουν απτά αποτελέσματα», δήλωσε ο CEO Igal Zeitun, «και αυτό τους δίνουμε».
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου