Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Λύθηκε το παζλ: ανακαλύφτηκε τι κρύβεται στα βάθη του μυστηριώδους «λάκκου της κόλασης»

 Μια ομάδα εξερευνητών πραγματοποίησε την πρώτη τεκμηριωμένη κάθοδο στον πυθμένα του «λάκκου της κόλασης» , μια τρύπα πλάτους 30 μέτρων και βάθους άνω των 100 που βρίσκεται στην έρημο της Υεμένης .









Από αμνημονεύτων χρόνων, κυκλοφόρησαν διαφορετικές ιστορίες για τα πονηρά πνεύματα που μπορούσαν να κρυφτούν στα σπλάχνα του μυστηριώδους κρατήρα, που οι ντόπιοι αποκαλούσαν «djins» ή «ιδιοφυΐες», οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε κάθοδο στα βάθη του από φόβο ή δεισιδαιμονία.

Μετά την εκδρομή, δύτες από την Ομάδα Εξερεύνησης Σπηλαίων του Ομάν (OCET), τη γειτονική χώρα της Υεμένης, είπαν ότι, αντί για κακές ιδιοφυΐες, βρήκαν μόνο φίδια, νεκρά ζώα και μαργαριτάρια , σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail .


«Υπήρχαν φίδια, αλλά δεν θα σας ενοχλήσουν αν δεν τα ενοχλήσετε», δήλωσε ο Mohammed al-Kindi , καθηγητής γεωλογίας στο Γερμανικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στο Ομάν.

Ο καθηγητής είναι μέλος της ομάδας των οκτώ ειδικών στην σπηλαιολογία , την επιστήμη που μελετά την προέλευση και τον σχηματισμό των σπηλαίων, η οποία κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ δύο συνάδελφοι παρέμειναν στην επιφάνεια παρακολουθώντας την κάθοδο.

Η τρύπα βρίσκεται στην έρημο της ανατολικής επαρχίας Al-Mahra, έχει διάμετρο 30 μέτρα και υπερβαίνει τα 100 μέτρα βάθος, αλλά ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να αμφισβητείται επειδή, μέχρι πρόσφατα, οι αρχές της ανατολικής χώρας αναγνώριζαν ένα βάθος "μόνο" 60 μέτρα.

"Το πάθος μας ώθησε να το κάνουμε αυτό και αισθανόμαστε ότι είναι κάτι που θα αποκαλύψει ένα νέο θαύμα και μέρος της ιστορίας της Υεμένης", δήλωσε ο Κίντι. «Συλλέξαμε δείγματα νερού, βράχων, χώματος και μερικών νεκρών ζώων, αλλά δεν τα έχουμε αναλύσει ακόμη », πρόσθεσε.

Είναι γνωστό ότι το πηγάδι βγάζει μια «άσχημη μυρωδιά» ή «μυρωδιά κόλασης» . Ωστόσο, μέσα στο σπήλαιο «δεν υπήρχε κακή μυρωδιά, μόνο μερικά νεκρά πουλιά».

Αξιωματούχοι της Υεμένης δήλωσαν πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν γνωρίζουν τι υπάρχει μέσα στο πηγάδι , το οποίο εκτιμάται ότι είναι «εκατομμυρίων ετών», προσθέτοντας ότι δεν είχαν φτάσει ποτέ στον πάτο .

«Πήγαμε για να επισκεφτούμε την περιοχή και μπήκαμε στο πηγάδι, φτάνοντας σε βάθη άνω των 50-60 μέτρων», δήλωσε ο Salah Babhair , γενικός διευθυντής της Αρχής Γεωλογικών Μελετών και Ορυκτών Πόρων της Mahra .


Η τρύπα πιστεύεται ότι είναι ένα ηφαίστειο , αλλά δεν υπάρχει επίσης καμία επιστημονική απόδειξη για να υποστηρίξει αυτή την υπόθεση, έτσι το νεφέλωμα μυστήριο παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η τοπική παράδοση υποστήριζε πάντα ότι αυτή η γιγαντιαία τρύπα στην έρημο της επαρχίας Αλ-Μαχρά δημιουργήθηκε ως φυλακή για δαίμονες , που ξεπροβάλλει από το βάθος δυσοίωνες και τοξικές μυρωδιές που θα αποδείξουν ότι είναι το ίδιο το «στόμα της κόλασης». πνοή τρόμου.

Άλλοι επιστήμονες εικάζουν ότι θα μπορούσε πράγματι να είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο που ονομάζεται "pingo", το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στη Ρωσία την τελευταία δεκαετία.

Αλλά για τον Chris Fogwill , καθηγητή της παγελολογίας και της παλαιοκλιματολογίας στο Πανεπιστήμιο Keele, η τρύπα στην Υεμένη δεν είναι ένα pingo, αλλά μάλλον μια καταβόθρα που προκαλείται από τη διάβρωση κινούμενων ασβεστόλιθων ή γεωλογικών αλάτων ή άλμης. "Η διάβρωση γύρω από το χείλος υποδηλώνει ότι δεν είναι" καινούργια "", πρόσθεσε ο Fogwill στη Daily Mail .

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι για τις επισκέψεις στον κρατήρα και ακόμη και την απλή αναφορά του, καθώς φοβούνται την κακή τύχη, ανέφερε το πρακτορείο AFP.

lanacion.com.ar

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LA NACION ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου