Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

 Δημήτρης Κουτσούμπας

Δημήτρης Κουτσούμπας

Πρόωρες εκλογές, πιθανότατα εντός του 2022, προβλέπει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην συνέντευξη του στο Meeting Point του newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας λέει ότι, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, της πανδημίας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής θα οδηγήσουν την κυβέρνηση να επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Απορρίπτει το «προσκλητήριο» του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση – «η προοδευτική κυβέρνηση και η πρόοδος είναι άλλη μία καραμέλα», λέει χαρακτηριστικά -, τονίζοντας ότι οι διεργασίες μπορούν να γίνουν μόνον μέσα στην κοινωνία. Δηλώνει, δε, ότι, στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία από τις εκλογές υπάρχουν ταυτίσεις μεταξύ των αστικών κομμάτων που μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες εκδοχές κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού»: Είτε κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΜέΡΑ25, Ελληνικής Λύσης, είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜέΡΑ25.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ μιλά και για τις συζητήσεις του με τον Μίκη Θεοδωράκη πριν πεθάνει και όταν του άφησε την πολιτική του διαθήκη. Λέει ότι η τελευταία διαφωνία τους ήταν για την στάση του Μίκη στο συλλαλητήριο για την συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλύπτει ότι είχαν ανταλλάξει 3-4 επιστολές, και ότι στις συζητήσεις τους ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης επέμενε πάντοτε ότι πρέπει να κρατάμε τα «μεγάλα μεγέθη».

Εξηγεί επίσης τι συνέβη στην Μητρόπολη στην κηδεία του Μίκη με τις διαμαρτυρίες κατά του πρωθυπουργού. Δηλώνει πως ο ίδιος καταλαβαίνει την ενόχληση του πρωθυπουργού για τα «καταδικαστέα συνθήματα», αλλά προσθέτει πως «δεν δικαιολογείται να ζητά ο κ. Μητσοτάκης από εμένα να κλείσω τα στόματα»: «Δεν ήμασταν σε κομματική εκδήλωση, τον Μίκη κηδεύαμε», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χρεώνει επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, και διαπιστώνει αλλαγές στα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής μας με μετατόπιση του αμερικανικού ενδιαφέροντος προς τον Ειρηνικό και την Κίνα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου