Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την φάμπρικα των fake news σε βάρος των εμβολιαστών - Έρευνα της ΕΛΑΣ.

 Παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Υπόσχονται σε αντιεμβολιαστές πως εάν παραβούν τα μέτρα ή δεν εμβολιαστούν δεν θα έχουν καμία επίπτωση.Με στόχο να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την φάμπρικα εκμετάλλευσης αρνητών του κορωνοϊού και του εμβολίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει άμεσα την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος. Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το Σάββατο ο υπουργός, όπου και παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

Είναι ενδεικτικό πως επιτήδειοι  έχουν ορίσει και συγκεκριμένες χρεώσεις και ποινές για συγκεκριμένες περιπτώσεις «παράβασης» καθήκοντος από δημοσίους υπαλλήλους και υγειονομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν δικαστικούς επιμελητές προκειμένου οι ίδιοι να επιδίδουν τα εξώδικα ή τις μηνύσεις προς του δημόσιους υπαλλήλους ή τους υγειονομικούς. Και μάλιστα αναφέρονται σε κάποια ποσά από 20-40 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα μεγαλύτερο ποσό 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές. 

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ψάξει σε ιστολόγια, ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφίλ που αναμεταδίδουν και προτρέπουν τους πολίτες να προβαίνουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες είτε προς τους υγειονομικούς είτε προς δασκάλους, καθηγητές προκειμένου να αποτρέψουν είτε τον εμβολιασμό είτε ακόμα και τη χρήση της μάσκας.

Όπως ανέφεραν πηγές από τη Διεύθυνση το υλικό που θα προκύψει από τις έρευνες, θα μεταβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να αξιολογήσει ποινικά τι ακριβώς συμβαίνει και από εκεί και πέρα είτε θα ασκηθούν διώξεις ή θα προχωρήσουν ακόμα και σε συλλήψεις. Σημειώνεται πάντως ότι αυτού του είδους τα αδικήματα είναι πλημμελήματα. 

Στον διάλογο, ο αντιεμβολιαστής που προσπαθεί να πείσει τον συνομιλητή του για να δώσει τα χρήματα, αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων:

«Απλώς οι άθλιοι εδώ άλλα μας λένε εμάς εδώ στις τηλεοράσεις προσπαθούν με το ζόρι να μας βάλουν ας πούμε μέσα σε μια ζωή ηλίθια και στην Ευρώπη πήγαν και ψήφισαν πριν από 3 μήνες ότι η ζωή είναι έτσι είναι ωραία και ότι δεν θα μας υποχρεώσουν να κάνουμε να βάλουμε μάσκα ή να κάνουμε το εμβόλιο υποχρεωτικά. Το καταλαβαίνεις; Είναι πολύ απλό.

Έγκυρος και έγκριτος νομικός που γνωρίζει νομική θα σου πει ότι με αυτό εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσα-ίσα που μπορείς να τους κάνεις και μήνυση στην Ευρώπη και να τους πεις εδώ με δουλεύουν.

Ο δικαστικός επιμελητής για σένα, για το δικό σου όνομα, θα πάει και θα κάνει 40 ως 60 επιδόσεις, κάθε μία είναι περίπου 44 ευρώ. 44 ευρώ επί 40 ως 60 φορές κάνουν πόσο δεν ξέρω 4 x 4=16 1.700 ως 3.000 ευρώ ένα ποσό το οποίο ο καθένας μεμονωμένα δεν μπορεί να το κάνει οπότε αυτό το πράγμα, το μοιράζουν 100 άτομα, 120, 130 βγαίνει μέσο όρο 30 ευρώ, 25 ευρώ ή 20 ευρώ κοκ. Είναι ένα επιχείρημα αυτό ό,τι κοίταξε, θα το κάνουν πολλοί μαζί ταυτόχρονα και μοιράζουν το κόστος και το κόστος για να βγει περίπου στα 20 ευρώ είναι αυτά τα χρήματα, 2.500-3.000 τα οποία τα μοιράζονται 150 άτομα και βγαίνει περίπου ένα 20αρικο, κάπως έτσι το εννοούν οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν αυτό το πράγμα.

Είναι μια προσπάθεια να τους πούμε ότι αυτό που λένε είναι μια βλακεία και μισή δεν τους κάνουμε κάτι, λέμε απλά ότι είστε λίγοι και ότι αυτά που λέτε είναι ηλίθια.

Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ότι θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος τι θα βάλω μέσα στο κορμί μου τι να βάλω. Είναι δυνατόν, τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα;» Δόξα τω Uεώ, πολλά ή λίγα δεν ξέρω αν είναι, πάντως είναι πάνω από 2.000 με υπογραφή».

newpost.gr

1 σχόλιο: