Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κίνα πετά 19 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών και πυρηνικών βομβαρδιστικών στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, καθώς δημιουργούνται εντάσεις μετά το σύμφωνο AUKUS.

Δεκαεννέα κινεζικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν - αυξάνοντας τις εντάσεις στην περιοχή μετά το σύμφωνο  AUKUS.

Η Ταϊπέι είπε ότι 14 μαχητικά - συμπεριλαμβανομένων 12 J -16 και δύο J -11 - εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής άμυνας το πρωί της Πέμπτης.

Συνοδεύουν τα μαχητικά δύο βομβαρδιστικά H-6 με πυρηνική ικανότητα, ένα αεροπλάνο Y-8 εξοπλισμένο με εξοπλισμό «ηλεκτρονικού πολέμου» και δύο αντι-υποβρύχια αεροσκάφη Y-8, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η Κίνα πραγματοποιεί συχνά τέτοιες αποστολές, αλλά έχουν λάβει νέα σημασία μετά τη συμφωνία AUKUS. 

Η Ταϊβάν είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία θα μπορούσαν τώρα να παρασυρθούν σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση με την Κίνα λόγω του αμυντικού συμφώνου.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσης που δημοσιεύθηκαν από την Ταϊβάν έδειξαν ότι τα μαχητικά J-16 και J-11 πέταξαν σε μικρή απόσταση στο ADIZ πριν γυρίσουν πίσω.


Εν τω μεταξύ, τα βομβαρδιστικά, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και αντι-υποβρύχια αεροσκάφη ολοκλήρωσαν ένα κύκλωμα γύρω από το νότιο άκρο της Ταϊβάν πριν γυρίσουν πίσω. 

Η κυβέρνηση του νησιού διαμαρτύρεται για ένα χρόνο επανειλημμένων αποστολών της αεροπορικής δύναμης της Κίνας κοντά στα σύνορά της, συχνά στο νοτιοδυτικό τμήμα της ζώνης αεροπορικής άμυνας, κοντά στο νησί Πράτας που ελέγχεται από την Ταϊβάν. 

Η Κίνα πετάει αεροσκάφη στην αμυντική ζώνη της Ταϊβάν κάθε μέρα αυτόν τον μήνα, με εξαίρεση τις 2 Σεπτεμβρίου, δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας.


Η αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν, η έδρα της Δημοκρατίας της Κίνας που πολέμησε εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος όταν πρωτοεμφανίστηκε, θεωρεί τον εαυτό της σαν ανεξάρτητο κράτος, αλλά το Πεκίνο τη θεωρεί σαν αποσχισμένη επαρχία.  

Οι εντάσεις γύρω από το νησί αυξάνονται από τότε που ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε το 2019 ότι θα «επανενώσει» την Ταϊβάν με την κινεζική ηπειρωτική χώρα, χρησιμοποιώντας βία εάν είναι απαραίτητο. 

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου